Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Aktuális hírlevél

Muczán Gábor [TWK001]
2007-12-22 18:21:45
Kedves Klubtagjaink!

Klubunk talán egyik legpörgősebb éve volt a 2007-es esztendő. A Trabant 50. születésnapját egész évben ünnepeltük. Levelünkben beszámolunk az év fontos eseményeiről, eredményeiről, és a jövő évi terveinkről.- Tavasszal az autópiacon rendezett találkozóval kezdtük, melyet az ugyancsak 50. szülinapját ünneplő Danuvia motorkerékpárok és a Steyr-Puch 500-as kisautók tulajdonosainak meghívásával tettünk még szeretetteljesebbé.

- A Balatonakaliban rendezett Veterán-, és Nosztalgiaautós Családi Hétvége kellemesen telt, de viszonylag kevesen vettek részt rajta. Ennek okai között szerepelt az is, hogy az előszezoni, kora nyári időpontban még a Balaton és általában a levegő hőmérséklete sem elégséges, az időjárás is változékonyabb. A kemping vezetőjével egyeztetve most lehetőség nyílt arra, hogy a kedvezményes árakat csúcsszezonban is igénybe vehessük. A 12 éven aluli gyermekeknek jövőre mind Akaliban, mind Alsóörsön ingyenes a kemping! A legpraktikusabb az lenne, ha a veterános találkozót az alsóörsi nyári találkozó előtti hétvégén, augusztus 8-9-10-én rendeznénk. Ez logisztikailag is kedvező lenne, így Akaliból csak "átfeküdnénk" Alsóörsre. Talán még akadna olyan tag is, aki "összemoshatná" a két találkozót 5 nap szabadsággal?!?!

- Tagjaink idén is szép számmal képviselték a Magyar színeket Zwickauban, illetve a dornburgi Wartburg találkozón.

- Legnagyobb eseményünk természetesen a Nagy Nyári Találkozó volt Alsóörsön. Rekord számú résztvevő, jó hangulatban töltötte a 4 napot a tóparti kempingben. Aki ott volt, és aki nem, szemezgessen a Klub fotósának, CIXDigitcamLacának oldalán található képekből. (Vigyázat, a túlzott mennyiségű kép nézegetése alvás-, emésztési és egyéb zavarokat okozhat! :) :) :))

- Őszi találkozónkat a Budapest Kongresszusi Központ parkolójában tartottuk, ami a kezdetekre emlékeztettek sokakat, hiszen 1994-ben itt gyűltünk először össze "Klubszinten"! Remek levezetése volt a jubileumi évnek, ez a kis összeröffenés. Remélem, hogy a terület üzemeltetőjével a jövő évben is megállapodásra tudunk jutni!

- November 7-én összegyűltünk a Közlekedési Múzeum előtt, hogy megemlékezzünk a Trabant gyártásának kezdetéről. A zord időjárás /persze milyen idő lenne novemberben, ha nem zord?? :)/ ellenére az ország különböző pontjairól érkeztek lelkes tagjaink!

Ekkor debütált a Maróti Könyvkiadó által kiadott, Matthias Röcke: Trabant Story című könyvének magyar kiadása.

Ezt követő napokban nyújtottuk be - a honlapunkon is olvasható - beadványunkat a Gazdasági Közlekedési Minisztériumba, melyben kifogásoltuk a 2008 januárjában életbelépő, a kétütemű gépkocsik forgalomban tartását nehezítő 7/2002 (VI.29.) GKM-BM-KVVM együttes rendeletet.

A beadványunk egyébként meghallgatásra talált. A jogalkotóval történt egyeztetés alapján a következőt oszthatom meg veletek: 2012. január. 1-ig "eltolták" kérésünkre a szigorítást! Tehát, aki 2004 júliusa előtt már birtokolta járművét, az nyugodtan közlekedhet még 4 évig változatlanul. A Minisztérium álláspontja szerint indokolt volt a kérésünk, ennek figyelembevételével módosításra küldték a rendeletet. De állásfoglalásuk szerint a 2004 után tulajdonossá válók tudatában voltak a szigorított feltételeknek, ennek figyelembevételével vásárolták meg a kocsijukat. Környezetvédelmi-, műszaki-, biztonsági szempontból visszalépés lenne, ha az időközben kényszerből "katalizátorossá minősített" járműveket visszaminősíteni. Visszalépni ilyen szempontokból már nem, vagy csak alkotmánymódosítással lehetne, amit nem kívánnak megtenni.

A módosított rendelet várhatóan január végén jelenik meg. Következő levelünkben remélhetőleg a hivatalos verzióról tudunk már beszámolni.

Mivel a 2004 után adásvétellel tulajdonjogot szerzett tagjaink számára ez nem megoldás, ezért egyesületünk beszerzett egy kétütemű Trabant komplett katalizátor rendszert, illetve beszerez jövőre a Wartburghoz is, és zöldkártya vagy vizsga alkalmával rendelkezésre bocsátja, annak, aki igényli. Célszerű lesz ilyen esetben a zöldkártya és műszaki vizsgálatokat összevonni, és egy átszereléssel letudni az egészet. Aki üzembentartóival vette át a kocsiját, és a törzskönyv szerinti tulajdonosa még 2004 júliusa előtt iratta a nevére, ott az a megoldás, hogy törzskönyvvel menjetek környezetvédelmi felülvizsgálatra/műszaki vizsgára. Hivatkozni kell arra, hogy átírás azóta nem történt, ti csak a tulaj meghatalmazásából, mint üzembentartó jártok el. Ezt a törzskönyvvel lehet igazolni, ilyenkor legyen mindig nálatok!!!!!!!

Nagy öröm volt látni, hogy egymás után, egyre többen kapcsolódtak be szervezőként a honlapunkon kialakuló, hagyományt teremtő „kirándulós mozgalom” szervezésébe! Élvezetes túrák jöttek össze, szépszámú résztvevővel. Nagy helyismerettel, lelkes vendéglátóként dolgoztak önzetlenül a szervezést vállaló tagjaink. Köszönet érte!
Hasonlóan köszönet illeti minden "regionális" Trabant-Wartburg találkozó szervezőjét. Szívesen támogatjuk jövőre is eme találkozókat. Várjuk a találkozók, kirándulások szervezőinek jelentkezését!

Köszönet mindenkinek, aki társadalmi munkájával egész évben segítette Klubunkat!

A 2008-évi programtervezetünk:

- Közgyűlés márciusban (következő levelünkben a pontos időpont).

- Tavaszi Találkozó április 12-én, vagy 13-án egybekötve az Oldtimer Expo-val a Vasúttörténeti Parkban. Egyesületünk kiállítóként is részt venne az Expo-n. Az Expo főszervezőjének kérésére/ötletére a Tavaszi Találkozónkat szombaton vagy vasárnap délelőtt tartanánk, majd pedig csoportosan átvonulnánk a Vasúttörténeti Parkba az OT Expo, (és benne saját standunk :)) meglátogatására.

- Családi Veterános hétvége Balatonakaliban augusztus 8-9-10.

- Nagy Nyári Találkozó Alsóörsön augusztus 12-17. (kedd-vasárnap).

Levelünkben találhatjátok a jövő évi tagdíj befizetésére szolgáló csekket. A csekkeket "nevesítettük" mert korábban sok gondot jelentett az olvashatatlanul kitöltött feladóvevények azonosítása.

A jövő évi tagdíjunk 4.000 Ft.
Nyugdíjas tagjainknak 500 Ft.

Kérjük, hogy lehetőleg 2008. január végéig adjátok fel. Ha valakinél nem helyes a címzés, vagy a tagdíjbesorolás, egyeztessen a klubirodával. Azon klubtagjaink, akik kedvezményes kötelező biztosítást vettek igénybe nálunk, és a biztosítás kötésekor/meghosszabbításakor a tagdíjukat rendezték, azoknak már nem csomagoltunk csekket. Ha mégis találnak, nem kell, hogy befizessék a csekket! Ez esetben kérünk értesítést az esetleges hibákról!

F E L H Í V Á S!

Felhívjuk a kedves klubtagjaink figyelmét, hogy adójuk 1%-ával támogathatják Egyesületünket.

Adószámunk: 18073221-1-43


Köszönettel vennénk, ha minket jelölnétek meg kedvezményezettnek az adótok 1%-áról szóló nyilatkozatotokban.

Boldog Új Esztendőt, balesetmentes téli autózást kíván:

Muczán Gábor elnök

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!