Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Parkolás-autótárolás

Lezárt topik

Ez a topik már nem aktív, ezért nincs lehetőség további hozzászólásokra.

36 Prokop Gábor 2005-08-30 06:05:25

A topic elhalt, illetve aktualitását vesztette, ezért lezártam.

- prokee -

35 Franyó Tamás 2023-05-22 08:40:11

Én amióta lefújták au autót 3* járok úgy hogy összecseszik az ajtómat, belenyitják satöbbi. Mindegy hogy fizetős vagy sem. Mire fizetek parkolást ha nem is figyelnek az autóra? Azért az lenne a jó ha egyszer látnám mikor belenyitják az ajtót. Tuter szétcsapnám az embert.

https://www.gportal.hu/portal/frensistuning/

34 Sánta Gábor 2023-05-22 08:40:11

"Valamelyik országban csak kint a határban föld útakon nem kell fizetni parkoláskor.
Hm. nem kell autóóóóó."

na mekkora ész vok hogy nem a városban parkolok! érdekes lenne.......városba nem merészkedek be, pedig Kisteleken több rendőrt látok mint Szegeden........pedig Kistelek egy elég kicsi város most avatták (2003 vagy nemtom mikor) várossá.......szal ennyit erről........na ezexerint felvehetitek az "IJ"-s pólót, de ahogy meglesz a jogsim, én is.........szal átérzem problémáitokat!

Trabant 601 Special "84 DCC-060
Died Trabant 601 Special "90 DLE-093
Little Boy

https://gportal.hu/littleboy

33 Sánta Gábor 2023-05-22 08:40:11

a címre válaszolva ("Parkolás-autótárolás"):

én leállok a tanyaoldalán a "Kis Fehérrel" oszt jóvan mostanában se eső, se hó arrafelé, a madarak meg kímélik az enyimet........érdekes és madárveszélyesebb zónában parkolok, nagybátyáméknak zöld Trabijuk (DEJ-153=DEJÓ ) van az kint áll a zónából azt meg állandóan le(moderálva)ják........na jó azért mostanában nem annyira.........

Trabant 601 Special "84 DCC-060
Died Trabant 601 Special "90 DLE-093
Little Boy

https://gportal.hu/littleboy

32 (Törölt felhasználó) 2005-06-07 05:39:58

Valamelyik országban csak kint a határban föld útakon nem kell fizetni parkoláskor.
Hm. nem kell autóóóóó.

31 Rapp Antal 2005-04-07 14:13:20

Azt mondják, a közterületekről elszállítják a nyilvánvalóan roncs autókat. Igaz ez? Vagy csak bejelentés alapján? Mert van egy "autó", ami már több mint egy éve áll egy helyben, lapos gumikkal, törötten, raktárnak használva, 10 emeletes házak közt. Engem speciel nem zavar, csak nem értem hogy nem tüntették még el?

Borneo

30 Kalmár Gábor 2005-03-09 13:34:34

Ez nem parkolós, csak rendőrös. A múltkor láttam. Záróvonalnál, közvetlenül vasúti átjáró előtt, Astrával, csak egyik oldalon működő hátsó világítással, két bekötetlen jarddal való megfordulás egy négysávos úton. Természetesen megkülönböztetőjelzés nélkül. Hozzáfűznivaló?


gkalmar

29 Rapp Antal 2005-02-18 07:26:17

Soma: Nem a jármű szétverésére kértél volna önkénteseket?

Háááát... most hogy mondod... csak az a lényeg, hogy a villamos irányából verjék, hogy a darabok amarra hulljanak. Most gondolj bele, ha szétverik de csak úgy szanaszét, akkor meg a vasdaraboktól nem tunnék tovább menni! Szóval csak okosan, megfontoltan...

nekem már kellett villamos elől arrábbemelni üzlet előtt a síneken parkoló rendőrautót... Pedig volt parkolóhely bőven!

Én viszont nyilvánítok véleményt, ha nem gond. Szerintem itt kezdődik az egész probléma. Amikor a rendőr, kihasználva a helyzeti előnyét, nyugodtan megszegheti a szabályokat. Ahelyett hogy ő járna elöl jó példával. Tipikusan az az üzenet amit a szülők eresztenek meg a csemetéik felé. Hogy idézzek egy kis Metallicát: "do as I say not as I do", azaz azt csináld amit mondok és ne azt amit én csinálok...

Soma

28 Rell Miklós 2005-02-17 18:17:40

Soma: Nem a jármű szétverésére kértél volna önkénteseket?

1.1 retro

Ja, és arrábbemelés: Nem akarok véleményt nyilvánítani, de nekem már kellett villamos elől arrábbemelni üzlet előtt a síneken parkoló rendőrautót... Pedig volt parkolóhely bőven!
(Módosította Grisa 2005.02.17. 19:19-kor)

27 Rapp Antal 2005-02-17 08:04:13

Érdekes képek...

A mozgássérült-parkolókra különösen háklis vagyok, nem értem miért kell taplónak lenni? Ugyanez vonatkozik arra is, amikor úgy állnak fel a járdára, hogy még gyalog, oldalvást sem lehet normálisan elhaladni, nemhogy babakocsival vagy ilyesmi.

Ja és az a villamosos szitu se semmi, a pilóta helyében nem is tudom mit csinálnék. A szivem és az eszem hadakozna. A szivem azt mondaná hogy "bazzeg, told el a picsába az útból", az eszem meg azt, hogy "bazzeg, ezért téged fognak meghurcolni!". Szóval nem lennék a helyében, az biztos.

Amúgy ha a szitu lehetővé tenné, valószínűleg szólnék az utasoknak, hogy kérek pár önként jelentkezőt, akik megfogják és arrébbhajítják a kocsit.

Soma

26 Rell Miklós 2023-05-22 08:40:11

Ezt találtam:
KUNSTPARKER.DE
Egy kis ízelítő:

















Na?

1.1 retro
(Módosította Grisa 2005.02.16. 17:39-kor)

25 Rapp Antal 2005-02-07 06:40:36

Szerencsére ritkán van dolgom a belvárosban, amikor viszont néha muszáj, akkor tényleg bolyongok

A kiváltságos urak parkolódíjmentessége az én szememet is szúrja, nem értem mennyivel különbek ők, mint bárki más. Kicsit a középkor jut eszembe, amikor a szegényektől mindent elvettek, a gazdagok meg élvezték az adómentességet. Pedig épp nekik lett volna miből. Viszont be is fejezem a gondolatmenetet, mielőtt még kikapnék Prokeetól a tiltott politizálásért

Soma

24 Kalmár Gábor 2005-02-03 14:50:14

Soma!
Most nem bolyongsz?
Ez vót a duma a díj bevezetésekor (is). Csakhogy én most sem érzek érdemi változást. Ha csak azt nem, hogy a képviselőuraknak, mivel nekik nem kell fizetni - érthetetlen, pedig nekik lenne miből, hoppá, szóval - így többször tudnak szabad helyet biztosítani.

gkalmar

23 Prokop Gábor 2005-02-01 10:45:50

Kattintottatok már az Emberibb Parkolásért Mozgalom lapjára ? Időnként látható fentebb a banner... Érdemes kicsit olvasgatni.

22 Rapp Antal 2005-02-01 10:27:23

Lehet azon vitatkozni hogy jogos-e a parkolódíj vagy sem, viszont ne feledkezzünk meg egy fontos kérdésről. Ha mondjuk a belvárosban ingyenes lenne a parkolás, vajon hány óráig bolyonghatnánk az utcákban, mire rábukkanunk egy épp megüresedő helyre? De szó szerint pont az orrunk előtt kell felszabadulnia, különben elfoglalja más! Persze erről nem mi tehetünk, hanem ugye az a helyzet hogy kevés parkolóhely. Mert amikor kialakultak az utcák akkor még töredéke forgalom sem volt, és senki se gondolt arra hogy majd egyszer szűkké válik a keresztmetszet...

Soma

21 Rell Miklós 2005-01-31 22:31:02

Mennyibe kerülne, ha mondjuk én budapest egyik forgalmas utcáján meg akarnék venni mondjuk az úttestből egy kicsit? Nem sokat, csak egy egycentis csíkot kersztbe... Aztán majd jól szedném a pénzt attól, aki átmegy azon a csíkon!!!
Szerintem ez kábé olyan, mint a parkolódíj-gyűjtés, azzal a különbséggel hogy én a saját utamon jogosan kérek úthasználati díjat, de a közterületi parkolódíj-szedés jogosságáról engem még nem győztek meg...

1.1 retro

20 Kalmár Gábor 2005-01-31 14:20:50

Üdv Mindenkinek!

Ne tessék álmodozni. Ha a gazdasági kapcsolatokkal rendelkező, rafinált, pénzéhes emberkék be tudták vezetni ezt a - többedmagával szintén - erkölcstelen pénzszedési módozatot, addig fogják emelni a díjat, amíg akarják. Olyat még senki nem látott, hogy a biztos bevételforrást a sokszor kivételezett csapat lemondaná. Gondolkodjunk: sok pénz a semmiért, munka meg szinte nuku. Nézzük mindezt a gyakorlatban: pl. borzasztóan felemelik a parkolójegyek árát. Alig- alig megy be valaki az övezetbe. Nem jön a lóvé, a haszon viszont kell. Így addig emelik az árat, míg a szükséges alapmennyiségből be nem jön a kívánt összeg. Hiszen azt ők is tudják, hogy egy bizonyos mennyiségű ember (autó) rá van kényszerülve a helyek használatára.(Részben ezért alakult ki a rokkantkártyaturizmus. De most erre is léptek d.....k!)Ugyanez figyelhető meg a magán és sokszor külföldi kézben lévő energiaszolgáltató szektorban.
Ma, Magyarországon a sok adótól olyan drága a benzin. Hogy még az útalap benne van-e, nem tudom. Bár sokakat meglepetésként érhet állításom, én mégis tartom: a kicsalt összeg olyan magas, hogy ezért az állam (önkormányzatok) (minimum) köteles lenne az ország szinte egész területén biztosítani az ingyenes parkolási lehetőséget.
Ráadásul a fizetőparkolókat nem is őrzik, az autókban keletkezett károkért (általában) felelősséget nem vállalnak. Akkor miért fizetünk. Azért, hogy a mi pénzünkön épített uton, járdán parkolhassunk? Mi van itt? Ma már szinte csodaszámba megy, ha valamelyik nagy (sokszor már kis) városunkban ingyen lehet parkolni.
Bpesten a szombati ingyenes(?) parkolás szerintem valami kampányfogás, pont a fentebb említettek miatt. Már semmi ilyennek nem szabad bedőlni. Sokszor az fogja a legtöbbet adni, aki látszólag nem ígér semmit. Amúgy politikamentesen: szerintem az autósoknak maguknak kellene kiharcolni jogaikat, a parkolás ingyenességére, ill. a parkolótársaságok teljes megszüntetésére. Ez egy legális maffia a 21. sz-ban.
Amúgy meg az egész sztori ugye jó. Hiszen amíg van gond (mesterségesen kialakított, ugyan megoldható, de hát minek?), addig van miről írni, s az újságok ezért kapják a pénzt (Van mivel kitölteni az oldalakat).
Aki tudna lépni az ügy megoldásában, az mind valamilyen - sokszor láthatatlan- szinten benne van, ezért nem célja a változtatás. Aki - mi - meg léphetne, az sokszor jogfosztottan adogatja az összekuporgatott pénzét. Olyanért, amiért gyakorlatilag nem is kéne fizetni.
Az autópályadíjakkal hasonló a helyzet.
A levegővételért mikor kezdenek el pénzt szedni, s vajon lesz napijegy is?
Ideje lenne már ébredni.
Ez még -talán- a mi országunk!

gkalmar

19 Rell Miklós 2023-05-22 08:40:11

Ezt lessétek:


Na, itt eredetileg egy kép volt, de a HÜLYE ingyenweb/net miatt csak egy rendkívül buta banner volt látható. Úgyhogy kénytelen voltam áttenni egy másik szolgáltató oldalára, aki tűri (valamelyest) az idegen oldalba illesztést. Tehát itt a kép:


1.1 retro
(Módosította Grisa 2005.01.31. 23:21-kor)

18 Rapp Antal 2005-01-25 13:19:10

Hallottam olyat is hogy Demszky papa már most kampányol, azt mondta amíg ő a főmufti addig itt nem lesz egész Bpre kiterjedő díjfizetős parkolás. Lehet hogy tényleg csak igéret, lehet hogy komoly. Az is lehet hogy épp ő kezdte terjeszteni ezt a dolgot hogy utána mondhassa hogy márpedig amíg ő, addig nem, de ez már politika, ne menjünk bele. A lényeg hogy talán megúszhatjuk.

Soma

17 (Törölt felhasználó) 2005-01-25 12:24:33

Bízom azért hogy fizető helyek jelentős mértékű növelése nagyon nagy ellenállásba fog ütközni. Nincs értelme egyik zsebből rakni pénzt másikba. Ráadásul úgy, hogy máshova vándoroljon. Nem tartunk még ott, hogy ez elviselhető legyen. Szerintem.


16 Kalmár Gábor 2005-01-06 13:58:57

Ha 10ezer havonta, akkor sem tudjuk sajna kifizetni. Azonban, hogy nálunk izgibb legyen a helyzet, nekünk igencsak szükségünk lenne rá: A lakóépületben lévő rosszakarónk már három(!) csíkot húzott autónkra (elejétől a végéig, jó hullámosan, hogy véletlenül se lehessen matricával elfedni), így mióta egy pár ezerrel többet fizető, új, Fábiás öregember miatt újra ucára került a verda, most ismét bújtatjuk a kocsit a környéken. Éljen a közbiztonság!!

gkalmar

15 Rapp Antal 2005-01-06 08:05:30

Most másfél? Hát az enyémet nem tudom hány éve vettük, de már akkor is kedvező árnak számított az 1,6M...

Soma

14 (Törölt felhasználó) 2005-01-06 07:56:49

Soma írta:
"Ami van az meg csillagászati árakon, "

Ez számszakilag 15 -25 E/hó ? . Gőzöm nincs.
Én is elcsesztem garázst itt lakótelepen. Ki gondolta, hogy nem lesz TRABANT gyártás. Trabantnak meg garázs, inkább sok Trabant alapon nem foglalkoztam garázs épitéssel. ( akkor egy 1/2 Trabi árába került. Most 1,5 MFt

13 Rapp Antal 2005-01-06 07:50:33

Elképzelhető hogy nincs mindenhol garázshiány, de például Kecskeméten alig van kiadó/bérelhető garázs. Bp-en meg aztán végképp. Ami van az meg csillagászati árakon, vagy valami messzelevő garázssoron, ahol a fene se tudja mikor törik fel...

Soma

12 Rell Miklós 2005-01-05 22:46:07

Soma írta:

Tudtommal ezutám már csak úgy vonathatod ki, ha ott az igazolás a bontóból, hogy bevették "megőrzésre". A már rég kivont autók nem tudom nyilván vannak-e tartva. Mondjuk utcán valószínűleg nem nézik jó szemmel a roncsokat, de a garázshoz szerintem senkinek semmi köze.

Hát ez nagyon jó! Akkor ezután, ha ki akarnám vonatni a gépet, akkor még a bontósnak is kell baksist perkálnom, hogy aláírja nekem, hogy ő átvette?!?

1.1 retro

11 (Törölt felhasználó) 2005-01-05 18:35:03

A garázstémáról csak annyit, hogy nem mindenhol van belőlük "hiány". Mellesleg bérlésük sem vészes összeg (legalábbis Szombathelyen). Nekünk a garázs havi bérleti díja 7000 Ft, és a lakásunktól kb 200-300 m-re van, mondjuk nem fűtött, de villany az van(meg polc is ).

Erről a hagyd kinnt a kocsid a város előtt, és menny tömegközlekedési eszközzel tovább, meg az a véleményem, hogy valami nagyfejes (pl; miniszterelnökünk), biztos hogy őrá ez NEM vonatkozik, sőt még parkolási díjat sem fizet!
(pedig neki bőven telne rá). De az sem rossz ötlet hogy a cókmókunkat a nagyfejesek vigyék melletünk.

Supernem

10 (Törölt felhasználó) 2005-01-05 17:19:31

Szia, Soma!

>Szóval amondó vagyok, hogy amíg lehetőségem sincs >garázsba rakni a kocsit, addig nem vagyok hajlandó >fizetni azért, mert a ház előtt parkolok.

Nem biztos, hogy meg fogják kérdezni, hogy akarsz/unk-e fizetni érte..(((((((

>Volt szó olyanról is, hogy álljon meg az ember valahol >kinn a picsába a város szélén, oszt menjen be >tömegközeledéssel. Persze... mikor tele csomagtartóval >megérkezem anyáméktól vagy a nagybevásárlásból este, >esőben, asszonnyal-gyerekkel, akkor mi van? Pakoljunk ki, >menjek ki a városból és jöjjek vissza BKV-val? Nem volt >normális aki ilyesmit kitalált...

Ez a P+R a munkábamenetelre lett kitalálva, hogy ne legyen annyi autó a városban.Csak a tömegközlekedéssel nem egyeztették le, hogy ahol parkoló van, oda is nézzen má be a busz..
No comment!


Lutyo
EPK-444/Trafi
BGV-103/601s

9 Rapp Antal 2005-01-05 13:25:42

Tudtommal ezutám már csak úgy vonathatod ki, ha ott az igazolás a bontóból, hogy bevették "megőrzésre". A már rég kivont autók nem tudom nyilván vannak-e tartva. Mondjuk utcán valószínűleg nem nézik jó szemmel a roncsokat, de a garázshoz szerintem senkinek semmi köze.

Soma

8 (Törölt felhasználó) 2005-01-05 12:57:19

Szerintetek garázsban lehet forgalomból véglegesen kivont autókát tárolni ?
Vagy ott is kapni ki környezetvédelem miatt !

7 Rapp Antal 2005-01-05 11:57:48

Van valami ami még bosszant ebben a parkolási dologban. Az, hogy nincs elég garázs. Pontosabban alig van. Ami van, az meg üzlethelyiségnek van átalakítva. Ami meg még mindig megmaradt garázsnak az meg olyan drága hogy rócsildnek kell lenni aki venni akar. Meg türelmesnek, mert a kereslet még így is nagy, kínálat meg gyakorlatilag nulla. Szóval amondó vagyok, hogy amíg lehetőségem sincs garázsba rakni a kocsit, addig nem vagyok hajlandó fizetni azért, mert a ház előtt parkolok.

Volt szó olyanról is, hogy álljon meg az ember valahol kinn a picsába a város szélén, oszt menjen be tömegközeledéssel. Persze... mikor tele csomagtartóval megérkezem anyáméktól vagy a nagybevásárlásból este, esőben, asszonnyal-gyerekkel, akkor mi van? Pakoljunk ki, menjek ki a városból és jöjjek vissza BKV-val? Nem volt normális aki ilyesmit kitalált...


Soma

6 (Törölt felhasználó) 2005-01-05 10:58:21

"A tervezett budapesti parkolási rendszerrel kapcsolatban két fő aggályom van."

Úgy rossz ahogy kitalálták. Oké, hogy egyes helyeken kell. De egész Bp. ez már gyalázat.
Bizonyitvány rólunk. ( tisztelet a kivételnek )


5 (Törölt felhasználó) 2005-01-05 10:54:16


Prokee:
"Utólagos engedelmetekkel a parkolás témát kihajigáltam, annyira OFF..."

Ohhh... tényleg kidobálva a mitisírtam. Szenvedek 1000-rel
és fogynak számok.

4 (Törölt felhasználó) 2005-01-05 10:50:37

Soma:
"Itt lehetne megbeszélni az "elfekvő" autók tárolási lehetőségeit is, meg ami még belefér."
Ez ügyes hely. Itt lehet szidni magyar gyakorlatot.(remélem)


3 Rapp Antal 2005-01-05 09:13:14

A tervezett budapesti parkolási rendszerrel kapcsolatban két fő aggályom van.

Az egyik, hogy ha albérletben lakom ahova nem vagyok bejelentve, akkor mi lesz? Fizethetek mint a katonatiszt, még akkor is, ha egy kis belső útról van szó, ami csak a mi (társas)házunkhoz tartozik? És mi a helyzet a kertes házak előtti területtel? Oda se állhat ezután a tulaj?

A másik, ami már jelenleg is irritál, maga a díjfizetés módja. Odamegyek, kiszámolom kábé mennyit fogok parkolni, bedobálom ennek megfelelően az aprót, aztán lesem az órát, nehogy bajom legyen. Ha mondjuk hivatalba vagy postára vagy orvoshoz vagy akárhova megyek, nem tudom előre mennyi ideig fog tartani, a sorból meg már nem lehet kimenni ha esetleg elfogy az idő. Ha történetesen 2 órára fizettem be elővigyázatosságból, de 5 perc alatt végzek (jártam már így), akkor a fel nem használt 115 perccel mi lesz? Azt eladják újra, másnak. Viszont a másfél órás parkolójegyet 10 perccel lekésve (kórház mellett!) máris ott virított a mikicsomag. Kicsit igazságtalannak érzem az ilyen egyoldalú dolgokat.
A parkolóházakban ugyebár működik az a rendszer, hogy annyit fizetsz amennyit parkolsz, ezt tartom legjobb megoldásnak, persze egy sima útszéli parkolósávban ez nem kivitelezhető (sorompó és egyebek miatt). Viszont talán lehetne olyan parkolóautomatákat felállítani, amik képesek lennének a parkolás végén a jegyet bevenni, és visszaadni a fel nem használt időnek megfelelő baksist.

Ezzel kapcsolatban még egy apróság: mi van ha nincs aprónk, és el kell menni valahova váltani, de mire visszaérünk már ott virít a mikuláska?

Soma

2 Rapp Antal 2005-01-05 08:15:30

Ha már témánál vagyunk, épp tegnap láttam egy képet. Németországban készült egy társasházi garázsban. Emelőszerkezetes kétszintes rámpa, két autó tárolására minimális helyszükséglettel.
Alsó rámpára ki-beállásnál emelő fel, felső rámpán esetleg levő autó a magasban. Felső rámpára ki-beállásnál emelő le, alsó autó eltűnik a padló alatt.
Mondjuk elég drága megoldásnak tűnik, de ahol krónikus helyszűke van, és van anyagi forrás...

Soma

1 Rapp Antal 2005-01-05 07:53:14

Sziasztok!

A Zwickau-s topicban kicsit elszaporodtak a parkolással, parkolási díjakkal kapcsolatos hozzászólások, gondoltam érdemes lenne külön topicot indítani e témában.

Itt lehetne megbeszélni az "elfekvő" autók tárolási lehetőségeit is, meg ami még belefér.

Soma