Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Budapest-Bamako 2007, Nyolcadik nap: 2007.01.20.

Muczán Gábor [TWK001]
2007-01-21 08:10:40
BB2 8. nap hírei: A Trabant cabrio szélvédő nélkül, utasai pedig motoros szemüvegben fejezték be a tegnapi etapot

A Trabisok az elveszített szélvédő miatt, feladták azt a tervüket, hogy a visszautat is ezzel az autóval tegyék meg, de a helyiek találékonysága megoldotta a problémát és már nem kérdés, hogy a kis jármű visszafelé is saját kerekein jön majd.A fiúk napjai nem telnek szürke egyhangúságban. A legújabb hír szerint egy felverődött kő miatt a szélvédőjük berobbant a tegnapi Camping Le Roi Bedouin tábor előtt 120 kilométerrel. A Fiúk szélvédő nélkül folytatták útjukat a táborig, egy kölcsönkapott motoros szemüvegben. Előttem a kép, és a helyiek arckifejezése, amikor meglátták a szélvédő és tető nélküli Trabit benne a két enyhén leégett európai utassal ráadásul mindketten motoros szemüvegben.

Sajnos az elveszített szélvédő miatt kezdett halványulni annak az esélye, hogy a Trabanttal jönnek majd visszafelé is a Fiúk. Ugyan Afrikában motoros szemüveggel kivédhető a szélvédő hiánya, és a forróságot is kellemesen enyhíti a szembe szél, de mindezt Európában főleg február elején igen nehéz kivitelezni. De az égiek a Motorváros Team-el vannak, hiszen a tábor utáni legelső nagyvárosban a helyi szerelők két óra alatt összeraktak egy új szélvédőt plexiből, a csapat elmondása szerint „olyan, mintha gyári lenne aki nem tudja, hogy betört eredetinek gondolná” mondta Krúdy Szabolcs a csapat pilótája.

Úgy tűnik a Motorváros Team a helyiek körében is népszerűségnek örvend, mivel a benzinkúton felejtett tanksapkát két motoros kis srác vitte utánuk. Ismeretlenül is értékeljük a kedves hozzáállást.

Az eredeti nevén Trabant Tramp-et még mindig nem kellett műszaki okok miatt kezelni, az összes többi versenyző legnagyobb megdöbbenésére. Szinte mindenki a csodájára jár, hogy milyen jól bírja ez a keletnémet csoda. Mi nagyon drukkolunk eddig is szép teljesítményt nyújtottak, mind a Fiúk, mind a Trabi!

A tegnapi napon a Hummeres csapat a 61-es rajtszámú Rock'n'Roll Team vette át a sárgaangyal szerepét a Trabisoktól, mivel a 11-es Ezüst Teknős csapatot vontatták be a legközelebbi városba Zagorába, ahol az olajteknő foltozása után az Ezüstteknő folytatta útját. A Hummer és a Trabant cabrio egy kis terep rallyn is összemérte tudását, amin a fotók tanulság szerint a kisebb jármű volt a fürgébb, természetesen csak a kép kedvéért.

A szombati nap célpontja a Nyugat-Szaharai Dakhla városa volt, ami 540 kilométeres távot jelentett a versenyzőknek. Az oda vezető útról nem volt célszerű letérniük, mivel a homokos részeken elszórtan, bárhol taposó aknára szaladhattak volna, ha nem vigyáznak. A felkelők és a marokkóiak gondoskodtak róla, hogy aknákat találjon az, aki letér a kijelölt útról. Ebből kifolyólag a mai napon a versenyzőknek nem kellett feladatot megoldaniuk.

A Szabadban.hu csapat sajnos sms-ben jelezte a főszervezőnek, hogy feladták a versenyt a pilóta Budapest felé vette az irányt míg a navigátor Czine Zoltán legalább Bamakóig szeretne eljutni ha kell akár autóstoppal is. Szép volt Fiúk! Hajrá Zoli!

Akikről még jó híreket kaptunk azok a Dáciás csapat, állítólag jól megy a kocsijuk nincsenek újabb szerviz problémáik.

A holnapi cél Nouadhibou lesz, ami már Mauritánia, a feltételezett napi autózás 425 kilométer. A Fiúknak több katonai ellenőrző ponton is át kell majd haladni, ahol általában mindig elkérik a papírjaikat. Az alkohol behozatalt nagyon komolyan büntetik az országban, több ezer eurós bírságot szabhatnak ki arra, aki nem tartja be ezt a rendeletet, de joguk van a szabálysértőt azonnal kiutasítani az országból. A helyi mauritán pénzt UM-nak írják, ami Mauritán Uguiya-t jelent, értéke körülbelül megfelel 1 forintnak.

A határátlépésnél még a petit cadeau (ejtsd: pöti kádő) szót fogják sokszor hallani a Fiúk. A jelentése kis ajándék (itt már jól fog jönni a becsomagolt francia szótár), ami a határnál olyan 5-10 eurót jelent majd készpénzben a határőr markába csúsztatva. Reméljük mindenki épségben megérkezik Dakhlába.

Sms küldés a csapatnak: https://services.thuraya.com/sms.html oldalon ingyenesen
MOTORVÁROS TEAM – Trabant cabrio telefonszáma: 00 88 216 212 32442

Motorváros Team –Trabi Cabrió
www.TrabanttalAfrikaba.hu
www.motorvaros.hu

További kapcsolódó cikkeink

[b]BB2 7. nap hírei: A Motorváros Team sárga angyalként és rendőri erők segítségével teljesítette a tegnapi marokkói etapot[/b]A Trabisok szervízzel és alkatrésszel segítették a főszervező Volkswagen Bogarát az előrejutásban, és helyi rendőrökkel nyittattak ki egy benzinkutat az éjszaka.A csütörtöki...
BB2 6. nap hírei: Általános összefoglaló a Budapest –Bamako2 futam utolsó marokkói etapjárólTábortűz és három „lassú jármű” hiánya a kősivatagbanVerőfényes napsütés és a hamísíthatatlan marokkói kősivatag köszöntötte a Bamakosokat az első igazi afrikai etapon. A főszervező Szabó...
BB2 5. nap hírei: A Motorváros Team Trabija egy folyó mederbe ragadt, „elsőre jó ötletnek tűnt áthajtani rajta” nyilatkozta Krúdy Szabolcs az autó vezetője.Szerencsés kimenetelű folyómeder „átúszás” a Trabival útban Merzouga (Marokkó) feléA kedd este 22 fokban, szinte nyári...
BB2 4. nap hírei: Holnap kezdődik a homokkal való küzdelem, marokkói erőgyűjtés után indul az Afrikai szakasz2007.01.15. – www.trabanttalafrikaba.huA Motorváros Team teljes nyugalomban várta a mezőny további részét Marokkóban Miközben mi itt a hidegben gyengécske napsütésben izgultunk értük,...
BB2 3. nap hírei: Majdnem bebörtönözték a Trabant cabriosokat Spanyolországban 2007. január 15. A Motorváros Team a versenykategóriában elsőként lép afrikai partra ma délután négykor.A Trabisok jóval a Budapest-Bamako résztvevői előtt járnak és már a Marokkóba tartó kompon pihenik ki az eddigi...
2007.01.14. – www.trabanttalafrikaba.huBB2 2. nap hírei: A kis Trabi a hetedik helyen végzett a szombati etapbanGyorsaság és precíz feladatmegoldás jellemezte a Trabit az európai szakasz elejénA Budapest-Bamako rally első napjának végén Olaszországba érkeztek a versenyzők. A Motorváros Team...

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!