Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Hírlevél, 2008 november

Muczán Gábor [TWK001]
2008-11-23 11:17:45
Aktuális hírlevelünk itt olvashatóKedves Klubtagjaink!

Sikeres évet zár Klubunk az idén is. A szokásos hangulatú szezonnyitó Tavaszi Találkozónkat követően számos, a honlapunkon tagjaink és márkatársaink által szervezett találkozón, kiránduláson, összejövetelen vehettek részt tagjaink. Több rendezvényt, mint például a Nagykarácsonyi Találkozót, illetve a nyíregyházi KGST partit egyesületünk, a több éve futó rendezvénytámogatási programja alapján támogatta is. Az augusztus első hétvégéjén tartott veterános családi hétvégénk ismét kellemes, baráti hangulatban zajlott. Rögtön a következő héten hétfőn indult az immár egy hetes Nagy Nyári találkozónk. Így összesen 10 naposra sikeredett a nyári rendezvényünk. Részletes beszámolót olvashattok a trabantklub.hu honlapunkon Akali-Alsóörs címmel. Kérjük figyeljétek rendszeresen az oldalt, a híreket, és a rendezvénynaptárunkat.

Köszönjük, hogy sok klubtagunk 2007-évi adójának 1 százalékát egyesületünknek ajánlotta. Ily módon 367. 048 Ft várományosai vagyunk, mely összeget remélhetőleg idén megkapunk. Még egyszer köszönet érte! Januári levelünkben számolnánk be arról, hogy mire fordítottuk :-).

Egyesületünk többéves lobbytevékenysége a Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumnál sikerrel zárult. A beadványunkat, melyben kifogásoltuk a kétüteműeket sújtó intézkedéssorozatot, az illetékes Minisztériumok pozitívan bírálták el. Az idén nyáron aláírás került, a kérelmünknek megfelelően módosított rendeletre. A 2004 júliusa előtt tulajdonjogot szerzett tagjaink 2020-ig jelenlegi állapotában, szigorítás nélkül használhatják kétütemű motoros gépkocsijukat. A honlapunk nyitóoldalán Beadvány... ill. A szigorított határértékekről... címmel olvashattok részletesen a témáról.

Sikerrel szerepeltek különböző megmérettetéseken is tagjaink. A teljesség igénye nélkül 2 jeles eredmény:
Az első -prokee- kedves filmje, mely az Indavideo.hu kiírásában indított videopályázaton a Totalcar autós kategóriában első helyezést ért el. https://palyazat.indavideo.hu/video/Orr
A másik szép eredmény Darti nevéhez fűződik Járműbázis.hu Járműszépségverseny, Show kategória 1.helyezés 5264 szavazattal, (a második 1695, a harmadik 1654 szavazatot kapott!!). https://wwwjarmuszepsegverseny.hu/vegeredmeny2008.php.

Idei utolsó összejövetelünk a Szilveszteri Felvonulás. 2008 december 31-én, a Közlekedési Múzeum előtti parkolóban 10.00 órakor. Szokásos menetünkre 11.00 óra körül indulunk. Várunk szeretettel mindenkit.

2009-ben ünnepli egyesületünk a 15. születésnapját. Büszkék vagyunk arra, hogy a rendszerváltás után alakult klubok legjelentősebbjeinek sorába kerültünk az évek alatt. Több mint ötven rendezvényt szerveztünk eddig, a klubélet mellett érdekképviseleti munkánk is sikeres volt. Immár 7 éve dolgozunk a több ezer tagunknak pénzmegtakarítást jelentő kedvezményes kötelező gépjármű felelősségbiztosítási rendszeren. A Magyarországi Bogarasok Klubjával vállvetve sikerült itt is a legnagyobb állományt felépítenünk.

A 2009-évi programtervezetünk:
* Közgyűlés január végén vagy februárban a klubirodában (következő levelünkben a pontos időpont).
* Tavaszi Találkozó /helyszíne várhatóan a Novotel mögötti parkoló, időpontját a közgyűlésen határozzuk meg/
* Kiutazás /kiautózás/ a Zwickaui Trabant-, és a Dornburgi Wartburg találkozókra
* Családi Veterános hétvége Balatonakaliban augusztusban
* Nagy Nyári Találkozó Alsóörsön augusztusban
* Őszi Találkozó /helyszíne várhatóan a Novotel mögötti parkoló, időpontját a közgyűlésen határozzuk meg. még nincs meghatározva/
* Szilveszteri felvonulás

Levelünkben találhatjátok a jövő évi tagdíj befizetésére szolgáló, névre nyomtatott csekket.
A jövő évi tagdíjunk 4.000 Ft. Nyugdíjas tagjainknak 500 Ft.
Kérjük, hogy lehetőleg 2009. január végéig adjátok fel. Ha valakinél nem helyes a címzés, vagy a tagdíjbesorolás, egyeztessen a klubirodával. Azon klubtagjaink, akik kedvezményes kötelező biztosítást vettek igénybe nálunk, és a biztosítás kötésekor/meghosszabbításakor a tagdíjukat rendezték, azoknak már nem csomagoltunk csekket. Ha mégis találnak, nem kell, hogy befizessék a csekket! Ez esetben kérünk értesítést az esetleges hibákról!

Trabant, Wartburg, és IFA SERVICE TRABANT emblémás pólók, galléros pólók, sapkák újra rendelhetők 8 színben/méretben az irodavezetőnél. Mathias Röcke : A Trabant Story című könyvének magyar változatából még 15 darabunk van, kérjük rendeljetek ezekből is! /táblázat a hátoldalon/

Örömmel értesítünk benneteket, hogy az egyesületeink által létrehozott, és több éve sikeresen üzemelő Magyar Nosztalgia és Hobbijármű Regiszter /MNHJR/ a 2009-es esztendőre, többévi előkészítő munkát, és tárgyalássorozatot követően kivívta partnerénél hogy a muzeális minősített, illetve minősítéstől függetlenül az 50 évesnél idősebb járművek kedvezményes kötelező biztosítása a mindenkori veterán tarifa felére csökkenjen! Ehhez a fegyvertényhez persze az MNHJR több mint 6000 járművet számláló állománya, és évek alatt a biztosítótársaságoknál szerzett elismertsége mellett szükség volt arra is hogy a fenti kategóriájú járművek tulajdonosai balesetmentesen közlekedtek az elmúlt években! Ezért köszönet illet minden veterán/antik jármű tulajdonost!
Továbbra is szintén elsőként és egyedüliként nyújtjuk partnerünkkel az Allianz Hungária Zrt.-vel a széles körben közkedveltté vált hobby kategóriába tartozó 0-25 éves ritka, egyedi járművekre kidolgozott gépjármű kötelező biztosítási módozatot!

Aki be kíván lépni klubtagjaink közül a kedvezményes rendszerbe gépjárművével, az kérjük látogasson fel a kedvezmenyesbiztositas.hu oldalunkra és olvassa el a kötés lépéseiről szóló információkat. Egyesületünk már mindenképp és hétköznapi jármű igazolása nélkül is hobby kategóriába fogadja a Trabant és Wartburg típusú járműveket. Várjuk a széria mellett, az átalakított járművek tulajdonosainak jelentkezését is. Kérjük küldjétek el bírálatra a járművek képét a klub mail/postacímére. A levelünkben található tarifatáblázat segítségével összehasonlíthatjátok a jelenlegi díjaitokkal a klub által kínált díjakat, és ha kedvezőbb a mi ajánlatunk, akkor még november hónapban léphettek az átkötés ügyében.
Klubhelységünkben kialakított irodánk az átkötési időszakban hétfőtől csütörtökig látogatható, hívható ügyfélszolgálati és egyéb klubügyekben.
Nyitva tartás: Hétfőtől-szerdáig: 08.00-17.30-ig Csütörtök:10.00-19.30. Pénteken csak előzetes bejelentkezés alapján fogadunk. Hívásaitokat várja Csilla a 06/20-461-0556-os, és Vali, a 06/30-892-8947-es telefonokon.

Biztosított tagjaink járműveinek száma az év végére meghaladta a 3200 db-ot. Az MBK-állománnyal együtt több mint hatezerötszáz darabra nőtt állományunk, aminek kezelése az irodavezető, és az adminisztratív munkatársnőnk szinte teljes napi munkaidejét kitölti. Az átkötések és a folyamatos díjak beszedésének időszakában még 2 részmunkaidős kiegészítő munkatársat is kell alkalmaznunk, hogy zökkenőmentesen, és megelégedésetekre szolgáljunk ki benneteket. Együttműködési megállapodást kötöttünk több mint 45 egyesülettel. Az ő tagjaik is ugyanúgy élvezik a kedvezményes biztosítás előnyeit, tagdíjat saját egyesületük felé fizetnek, a mi klubunknak csak 1000 ft/fő/év regiszterdíjat (motoroknál 500 Ft).



A kedvezményes MNHJR tarifa csak azon járművek esetében alkalmazható, ahol a szerződő érvényes klubtagsággal rendelkezik az MNHJR-t kezelő egyesületeknél (MBK; TWK), vagy ezekkel együttműködési megállapodást kötött kluboknál. MBK=Magyarországi Bogarasok Klubja Közhasznú Egyesület 1991; TWK=Trabant-Wartburg Klub Egyesület 1994; A szerződő tulajdonában lévő jármű(vek) elbírálását a Magyar Nosztalgiajárműves Egyesületek és Márkaklubok Szövetségének (MNEMSZ) képviselője vagy a Muzeális Minősítő Bizottság (MMB) végzi. Amennyiben a kedvezményes tarifa alkalmazásának feltételei megszűnnek, azonnali hatállyal a normál lakossági tarifa alkalmazandó. Antik járművek 50 év felett, és az MMB vagy FIVA minősített járművek pedig függetlenül az OT-rendszám viseléstől 50% díjkedvezményben részesülnek.
F E L H Í V Á S!
Kérjük a kedves klubtagjainkat, hogy adójuk 1%-ával támogassák Egyesületünket.
Adószámunk: 18073221-1-43
Köszönettel vennénk, ha minket jelölnétek meg kedvezményezettnek az adótok 1%-áról szóló nyilatkozatotokban!

Budapest, 2008. november 5.

Muczán Gábor
elnök

Kuczik Csilla
Irodavezető

Szép Valéria
Biztosítási ügyintéző

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!