Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Budapest-Bamakó: a 3. nap krónikája

Muczán Gábor [TWK001]
2007-01-16 17:59:02
Elkobzott autó, lerobbant médiasztár, kirabolt buli busz

Murcia, Spanyolország. 2007. Január 15. 21.55 Éjszakai sötétségben rajtolt el hétfõ reggel a Budapest-Bamako mezõnye a franciaorszzági Meyreuilbõl. 1102 km-t kellett ma teljesíteni a spanyolországi Murciaig. Ez volt eddig a Budapest-Bamako leghosszabb etapja. Mivel a túra kategóriában indulók szabadon választják az indulásuk idõpontját a mezõny igencsak szétszakadozott.Dél körül kaptuk a megerõsített hírt, hogy a Tiba-Német duó Lada Szamaráját még tegnap elkobozta az olasz rendõrség, mert illegálisan vontattak Olaszországban. Mint ismeretes õk az a csapat akik vontatási világrekord megdöntésére készültek, de ezzel szerte(moderálva)zlott minden reményük. Nissanjukkal folytatták az utat, de az olasz-francia határon a hûtõvízcsõ szétrobbant az autójukban. A már így is egy napos késésben lévõ csapatot kora hajnalban várják a mai célba.

A nap további híre, hogy a 24-es rajtszámú, még az elsõ nap Ausztriában lerobbant autót ugyan megszerelték, de újabb problémájuk akadt, így tréleren e sorok írásakor érkezik meg az autójuk Magyarországra. Terveik szerint kedd este újra a mezõny után eredhetnek, és ha minden jól megy pénteken a Nyugat Szaharai Dakhlaban utolérik a többieket. "Ezt hívom hõsiességnek, ezt hívom eltökéltségnek. Ez nem a papír kutyák fesztiválja!" - jegyezte meg a hír hallatán az M13-as autó pilótája Lõrincz "Bútor" Attila .

Tegnap este a Budapest-Bamako 2007 hivatalos bulibuszát Franciaországban feltörték és kirabolták, és majdnem minden értékes felszerelést elvittek. Az anyagi kár jelentõs. Szerencsére a buszban lévõ dj felszerelés elkerülte a tolvajok figyelmét, így Afrikában a mezõny esti bulijaihoz a zene biztosítva lesz.

Ma csatlakozott a budapesti indulókhoz az angol, ír, skót kontingens, akik a Budapesti rajttal egy idõben, szombat reggel indultak Londoból. Közülük az 53-as rajtszámmal induló Tony Yemm már veterán Bamakosnak számít, hiszen tavaly egyedül teljesítette a távot, Land Roverjével. A többiek idén elõször élvezhetik a Nagy Afrikai Futam magyarjainak vendégszeretetét.

A verseny jelenlegi állása szerint a 24 csapatból eddig 4 ért el maximális pontszámot, a többiek erõsen leszakadva követi az élbolyt. A magukat a verseny elõtt nagy esélyesnek tartó trabantosok és daciasok jelenleg a mezõny végén kullognak a pontversenyben.

Tornóczky Anita Pajeroja gyûrûtöréssel indult el Budapestrõl, és ma kiderült, hogy vezérmûszíjcserére is szorul. Az autó jelenleg a franciaországi Meyreuilben vesztegel egy szerelõmûhelyben. Párizsból repítik az alkatrészt holnap Anitáéknak. A tervek szerint holnap délután 5-kor indulhatnak a mezõny után. Ebben a pillanatban futott be a mai célba a 37. rajtszámmal versenyzõ autó, és kiderült, hogy Velencében hagyták az útlevelüket.

Holnap kelnek át az indulók a Földközi-tengeren Afrikába

Forrás: budapestbamako.org

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!