Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Képes Híradó - Autó-Motor, 1970 február 6, 3. szám

Prokop Gábor [prokee]
2005-06-08 20:21:45
Az oldal első képén egy farmotoros Skoda Coupé látható. Az a modell, amely a csehszlovák "Svet Motoru" címlapján még a múlt évben szerepelt.


Akkor, egy szétnyitott ujjú kéz látszott az előtérben, és ez takarta a prototípus formai részleteit. Azt a felvételt akkoriban mi is átvettük. Ez az újabb kép, melyet most a nyugatnémet Stern c. lap közölt, már takaratlanul tünteti fel az újdonságot, amely ugyan nem szériagyártású darab, de azt, hogy 1.2 literes, 55 LE-s motorja van, és 145 km/ó sebességet ér el, minden kérdőjel nélkül említik.



És a Stern mindjárt bemutat egy középmotoros (a hátsó tengely és az üléstámla vonala között van a motor) Wartburg prototípust is, amelyet a lap informátorai szerint az NDK egyik tervezőcsoportja épített. Erről a műanyag-karosszériás, felfelé nyíló, szárnyas ajtókkal rendelkező kocsiról egyébként Lénárt Ferenc olvasónk (Bicske, Kanizsai u. 12.) eljuttatott hozzánk egy eredeti felvételt is, amelyet az NDK-ban élő barátja készített. Más forrásokból származó adatok szerint ez a modell Heinz Melkus, az ismert versenyző-konstruktőr nevéhez fűződik, RS1000 jelzéssel szerepel, és a három hengeres, 992 cm3-es, kétütemű motoroja 70 DIN LE-t ad. A kétüléses (4.50-13-as, illetve 6.50-13-as gumikkal szerelt) sportkupétól 165 km/ó sebességet várnak.

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!