Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Jót tesz a Trabinak a média?

Lezárt topik

Ez a topik már nem aktív, ezért nincs lehetőség további hozzászólásokra.

9 Kalmár Gábor 2005-02-08 14:18:31

Prokee!
Sajnálhatod, véleményed megint nézőpont kérdése.
Nem az 58-as Trabi a követendő példa, de az alapok semmi esetre sem voltak rosszak, s erre a Trabant pályafutása során fény is derült.
A kétütemű motor valóban hamar csereéretté vált, de a többi fronton nem volt olyan rossz a kocsi, mint amilyennek sokan beállították. Ez nem azt jelenti, hogy semmin nem kellett volna változtatni. A mai modern technika azonban sok ponton elfejlődte az átlagember normálisnak mondható igényét. Ha innen nézzük, akkor igen, példát vehetne. A Trabant talán legnagyobb hibája a gazdaságpolitikai (üzleti) jellemzőiben keresendő.
Az utóbb említett két márka pedig csak jelenthet(tett) a Trabantnak. Jó, Trabantnál értékesebb tulajdonságaik mindegyiknél talán csak motorjukban ill. fogyasztásukban keresendő.


gkalmar

8 Sánta Gábor 2005-02-08 13:26:51

Prokee, de ha azt nézöd, hogy a Trabant töréstesztje komolyabb (!!!!) volt mint (ja és ezt télleg elvégezték asszem "90ben, hivatalosan) egy nissan patrol, meg pözsó nemtomhányas, ford escort meg nemtom hány autó töréstesztje. míg a többi kocsinál nem lehetett kinyitni az ajtót sem, addig a Trabantnál gond nélkül ki lehetet nyitni az ajtót szorulás nélkül (ez 50 km/h-s frontális ütközés eredményei)...na és miért? mert a duroplast keményebb volt mint a vas kaszni, szal sztem nem komolytalan kocsi....
ui: a kispolák motorja 650 ccm-es szal még azt se mondhatják, hogy kicsi, meg a Trabi keveset is fogyaszt.....

Little Boy

7 Prokop Gábor 2005-02-08 12:36:27

"A Trabantot tulajdonképpen karrierje legelejétől végigkísérte a komolytalan megítélés."

Gábor ! Sajnálom, hogy tőlm kell megtudd, de a Trabant tényleg egy komolytalan autó...
Ettől persze szeretjük, és a céljainknak tökéletesen megfelel - de akkor is komolytalan autó.
Ne akarjuk már a világot megdumálni, hogy a mai modern technika példát vehetne az 1958-as NDK-s színvonalról !
Hallottál már Polski 126 Klubtagot arról mesélni, hogy az ő autójának van a legegyenletesebb járása a világon ?
Hallottál már Citroën Kacsa gazdáját áradozni a zajkomfortról ?
Folytathatnám...


6 Rell Miklós 2005-02-07 22:22:16

Egy nagyon morbid hasonlattal tetézném még az elhangzottakat:
A Trabantot utálók engem arra emlékeztetnek, mintha valaki azért utálná a nagymamáját, mert büdös a szája!

1.1 retro

5 (Törölt felhasználó) 2005-02-07 15:02:02

Sziasztok! Az NDK csoda népautó volt. Olcsó és sztem elég jó és sokat köszönhetünk neki, mert akinek nem volt pénze másra annak ez nagy segítség volt. Nem szabadna utálni... Lehet rosszul gondolom, de én imádom. És örülök hogy az első autóm egy Trabi, mert valószínű hogy az utódaim már nem nagyon fognak ilyennel közlekedni és én szerencsés vagyok hogy még megtehetem ezt. Remélem még nagyon sokáig tudom használni... Amúgy meg, egy két reklámban most is feltűnnek Trabik, aminek nagyon örülök...

Zozz

4 Kalmár Gábor 2005-02-07 14:17:35

LittleBoy!

Sajna általában nem. A Trabantot tulajdonképpen karrierje legelejétől végigkísérte a komolytalan megítélés. Először a mociba akadtak bele, a kasztni megoldásai tetszettek, a műanyag is nagy számnak tűnt - pozitív értelemben-,ezt azonban szintén hamar kifigurázták. Nos innen eredeztethető - legalábbis részben -a mai általános megítélés. Amire ugye -némi állami segítséggel- jelenlegi üzleti érdekek jó hatásfokkal alapoztak. S a trend ma sem állt meg, igaz most konkrét rendelkezéssel (lásd. szabad kereskedési korlátozás) segítik a "megújhódást", az újautósokat.

DTR

gkalmar

3 Sánta Gábor 2005-02-05 14:11:15

Prokee, én most az összes médiára (TV, rádió, újság, stb...) gondoltam, de leginkább most erre az Irigy Hónaljmirigyes paródiára céloztam ezzel a topiccal, de végülis minden média érintett lehet ebben.....vmelyik jól tüntet fel minket, vmelyik nem....

Little Boy

2 Prokop Gábor 2005-02-05 14:07:38

Mármint melyik ? Van, amelyik igen, van, amelyik nem. Sőt, adott média egik cikke igen, másik nem...
Viszont nem tudsz sokat tenni ellene

1 Sánta Gábor 2005-02-05 14:04:30

T. Mindenki!
Ezt a topicot azért nyitottam, hogy ne más témájú topicokban beszéljünk erről a média ügyről. Itt hozzá lehet szólni a témához ha lehet kultúráltan, bár a káromkodás úgyis kicsilagozza a rendszer . Szal jó olvasgatást mindenkinek!

Little Boy
(Módosította LittleBoy 2005.02.05. 15:04-kor)