Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Új lap

Lezárt topik

Ez a topik már nem aktív, ezért nincs lehetőség további hozzászólásokra.

80 Prokop Gábor 2007-12-10 18:06:28  Előzmény:Rell Miklós: 679

Éppen 2 perce beszéltem Lusteeval erről, 1280x1024 maximum felbontásban maradtunk, ha létrejön a 20G-s tárhely.

Az FTP-vel meg éppen az a gond, hogy tárhelyszervereken szokás, képszervereken meg nem... Asszem a photobucket nem támogat FTP-s elérést.

79 Prokop Gábor 2007-12-10 18:04:42  Előzmény:Rell Miklós: 677

Jogos, de én sem tudtam kitalálni megfelelő nevet. A Találkozók Képei azért lett külön galéria, mert a Galéria címszó alatt egy csomóan nem találták meg

Várom erre is az ötleteket, hogyan nézzen ki a struktúra (szép szó, most tanultam ), nekem nincs egyelőre jobb gondolatom.

78 Rell Miklós 2007-12-10 18:03:59  Előzmény:CIX Digitcam Laca :): 676

Hmmm... Nem akarok senki megbántani (téged se), és így nehéz lesz. És neked is nehéz. Szóval lehet hogy egyedül maradok a véleményemmel, de szerintem kevesebb kép is elég lenne. Tudom, ebben az is benne van, hogy akkor meg lesznek, akik azért panaszkodnak, hogy ők miért nincsenek fenn...
No mindegy.
Tényleg nem bántani akarok senkit.
Viszont a képeket szerintem felesleges 1536x1024-es felbontásban feltenni. Ekkora méretben nem is férnek bele a képernyőbe, ha meg kicsinyítve nézi az ember akkor minek legyen ekkora. A Weben nézegetve szerintem a max 800x600 bőven elég (megkockáztatom, hogy a 640x480 is), fotónyomtatni meg úgyse fogja szerintem senki. És ha jól tudom, léteznek progik, amik ezt az átméretezést különösebb felügyelet-beavatkozás nélkül megcsinálják, szóval ez nem túl nagy munka. És ha valakinek mégis a teljes méret kell akkor az max elkéri tőled!
Tudom, az ember sajnálja azokat a szép nagy képeket leméretezni, de az ésszerűség sztem ezt diktálja.
A feltöltéshez meg: FTP-n nem lehet feltölteni? Lehet, hogy nem gyorsabb (sőt, lassabb is), de legalább nem kell ott ülni, és egyenként csinálni, hanem ott lehet közben hagyni a gépet...

77 Prokop Gábor 2007-12-10 18:02:50  Előzmény:CIX Digitcam Laca :): 676

[i]"...[u]jelenleg[/u] [b]16GB[/b] helyet foglal el"[/i]

Most dicsexel, vagy panaszkodsz ?

Egyébként meg távlatilag abban lenne érdemes gondolkodni, hogy keresni EGYETLEN gyors, ingyenes, sok helyet adó szervert (persze általában ebből a háromból kettőt lehet választani ), és oda feltölteni több regisztrációra. Viszont nem képszervert, hanem tárhelyszervert keresni, ott ui. lehet alászabni egy egyszerű motort, ami úgy fest, mint a (leendő új) trabantklub.hu, de nulla adatbázissal, csak a képek mappáiból dolgozva állítja elő a galériát.
Egy ilyet összedobni nem egy óriási munka, gyakorlatilag egy csomó része készen is van, csak legózni kellene vele.

Ehhez jönne bónuszként, hogy FTP-n is lehet tölteni egy rendes tárhely-szervert, és nem webes felületen kell p*csölni egyesével-ötösével-tízesével.

Ha kész az új motor, beszéljünk erről újra (~január, remélem, meglepően gyorsan haladok...), addig keresgéljen mindenki nagyonpenge tárhelyszolgáltatót !

[b]Egyébként meg, másik megoldás, egyeztetünk Lusteeval egy 20G-s tárhelyet, és a közösség dobja össze Lacának a tárhelybérletet. Nem magának csinálja (akkor nők lennének cicibe öltözve, meg macskák ), hanem a közösségnek. Megpróbálok Lusteeval kiegyezni valami kellemes összegben, és én rögtön vállalok egy részt a tárhelyből.[/b] Sőt, az sem kizárt, hogy Google Ads-sal fenntartható lenne, ha a látogatók nem mennek el vakon a hirdetések mellett

A fonalat elkezdtem gombolyítani, mítingelünk ezügyben Lacával, meg Lusteeval, majd jelezzük, mire jutottunk.

76 Rell Miklós 2007-12-10 17:49:49

Egy ötlet:
Esetleg lehetne valami "ízelítő"-t tárolni itt, minimális méretű galériákban néhány kíváncsiságfelkeltő képpel (mondjuk 10-20db, és az is csak webes méretben, tehát nem fotóminőség, és persze a megszokott kisképre klikkelve nagykép stílusban), majd az adott galéria végén (elején?) egy jól látható link tovább Lacához... Így azért mégsem szakadna el teljesen a klub a rendezvényein készített képektől, ha meg valakit több is érdekel, az is megtalálja őket! Ja, és a link persze nem csak laca "gyökerébe", hanem az adott galériába.

És... hát sztem kicsit át lehetne gondolni a képek elrendezését. A találkozók képei az oké, de nekem mindigis fura volt, hgy a galériában vannak a kapcsolási rajzok pl. Valahogy a "galéria" szóról nekem szép nézegetni valók jutnak eszembe (hadd ne mondjam, hogy "eye candy" ), a kapcsolási rajz meg inkább esz hasznos, szükséges műszaki rajz. Most így kapásból nem tudom hogy hogyan, de én asszem másképp rendezném. Ha mások is egyetértenek (pl prokee ), akkor érdemes elgondolkdni, hogy hogyan, milyen struktúra (hú milyen szavakat tudok! ) szerint lehetne felépíteni ezt a menüszerkezetet, hogy egyértelműbb legyen.
Sokan teszenk fel kérdéseket, amikre megvan a válasz a cikkekben, letöltésekben, galériában, csak nem találják. Persze ebben benne van az is, hogy lusták keresni, vagy nem ismerősek itt, de ha olyan menüszerkeszet lenne, ami esetleg logikusabb, beszédesebb, akkor talán...
Persze az is lehet, hogy én sem tudnék logikusabbat... Nem gondolkodtam még.
Hát ti?

75 CIX Digitcam Laca :) 2023-05-22 08:40:11  Előzmény:Wimmer Elemér: 675

No akkor:
"[i]A képek és videók tárolására az Isten tárhelye nem lenne elég[/i]"
Így van, jelenleg az ÖSSZES TWK-fotó/videóklip amit feltöltöttem különböző ingyenes tárhelyekre, videómegosztó oldalakra [u]jelenleg[/u] [b]16GB[/b] helyet foglal el.

"[i]Erre Laca a legalkalmasabb személy, hiszen az ő érdeme a rengeteg kép és videó[/i]"
Köszönöm, de... nekem jelenleg pont elég (értsd: k*va sok) időmet veszi el egy-egy találkozó fotóanyagának szétválogatása/feltöltése. Hogy miről is van szó:
Vegyük például a Bükki kirándulást.

969 fotó készült a túra alatt. (Tudom, a f*nak fotózok ennyit...)
Hazajöttem, feltöltöttem őket a gépre.
Első körben szétválogattam a "szemetet", a következő körben kiválogattam a rossz, silány fotókat, maradt 729 kép.
Újra átnyálaztam mindet, kiszedtem a nem publikus fotókat, áttettem új mappába, maradt 664 kép.
Mégegyszer átnyálaztam, így lett 399 publikus fotó.
Elkezdtem feltöltögetni az ingyenes szerverre, amiről a következőket kell tudni:
Egyesével(!) kell betallózni a képeket és egyszerre max. 20 fotót enged feltölteni.
Próbálom jó minőségben közreadni a fotókat, így nagy méretben kerülnek fel, de így lassú a feltöltés. A 399 kép feltöltése egy fél napot vett el.
A következő pedig a videók szanálása, klip vágás, feltöltés...

Nagyon-nagyon szívesen csinálom, nagyon szeretek vele foglalkozni

"[i]Neki kéne csinálni (vagy csináltatni) egy lapot...[/i]
Gondoltam rá, de akkora tárhelyet nem lehet megfizetni, mint amire nekem szükségem lenne
Ezért is pacsmagolom a saját kis [url=https://cix688.uw.hu/]weblapomat[/url] ami igaz nem követi a "Klub formavilágát" de minden találkozós/rendezvényes fotó/videó megtalálható, amin részt vettem.

Az viszont jó gondolat, hogy "lenyúljam" a trabant.prokee.hu stílusát, és a saját weblapomon a találkozók menü alatt használjam, de ez olyan hülyén jönne ki... nem?
Amit Prokee írt, hogy a Laca képei ehun-e linken működjön a dolog, teljesen jó. Neki sem foglalja a helyet a sok kép/videó, így csak nekem kell vele szívni
Hozzátenném, Ő is iszonyat sok munkát fordít a weblapra, és a helyes működésre. (nem seggnyalás, tény)

A lényeg:
Jelen pillanatban úgy gondolom, továbbra is töltögetem a megszokott helyre a képeket/videókat, és lenne egy oda mutató link "Laca képei ehun-e" (nekem is teccik )
Egyelőre ez a legjobb mód -szerintem-.
Természetesen hajlandó vagyok bármi féle változtatásra, együttműködésre, hogy a képek/videók jobban elérhetőek legyenek, hisz" nekem is érdekem.

CIXDigitcamLaca

74 Wimmer Elemér 2007-12-10 14:10:15  Előzmény:CIX Digitcam Laca :): 673

Egyáltalán nem hüje ötlet!
A képek és videók tárolására az Isten tárhelye nem lenne elég, ezért azt mindenképpen külön kellene intézni! Erre Laca a legalkalmasabb személy, hiszen az ő érdeme a rengeteg kép és videó. Neki kéne csinálni (vagy csináltatni) egy lapot, ami formájában esetleg követné a Klub formavilágát és ezt linkelni a Klubos lapon.
Laca, ha segítség kell, akkor hívj néhány segítő embert és mindenki ad bele valami kis részt a lapba!

73 jocking . 2007-12-10 10:03:54  Előzmény:Prokop Gábor: 672

[i]"...Laca képei ehun e."[/i]

De akkor tényleg ez legyen a szöveg!

72 CIX Digitcam Laca :) 2007-12-09 20:27:45  Előzmény:Prokop Gábor: 672

Oké, legalább nem volt hülye ötlet

71 Prokop Gábor 2007-12-09 18:40:20  Előzmény:CIX Digitcam Laca :): 671

Nem buta ötlet. A videótárat mindenképpen megcsinálom. A képtárral egyetlen gond van, nagyon (értsd: kurvára nagyon) gyors képtároló szerver kell ahhoz, hogy ne akassza ki ezt a szervert, ha onnan linkelek ide képeket, meg előnézeti képet hozzájuk...
Gondolkodom még. Maximum ott lesz egy szöveges link, hogy Laca képei ehun e.

70 CIX Digitcam Laca :) 2023-05-22 08:40:11

Szia Prokee.
Magam felé hajló kézzel érdeklődöm:
Lehetne e frissíteni a Galéria menüpontot?
Esetleg bővíteni Trabant-Wartburg klipekkel?
Akár [url=https://cix688-6.uw.hu/]innen[/url] belinkelgetve?

69 Prokop Gábor 2007-12-09 17:42:36

Nem gyűlnek nagyon az ötletek

68 papp péter 2007-12-07 17:07:11  Előzmény:Varga Tibor: 647

ok rajta leszek!


amúgy a levelezés szerintem is jó!az maradjon please!

67 Prokop Gábor 2007-12-07 15:09:52  Előzmény:Varga Tibor: 665

[i]""csak még nem egyeztettem prokee-val."[/i]

Óriási hiba. Feketepont !

66 Prokop Gábor 2007-12-07 15:09:21  Előzmény:Pénzes Péter: 662

Van SMTP, de ettől sokkal egyszerűbb dolgokért is globális tiltólistára lehet kerülni. Nekem meg a privát mélem is ugyaninnen megy, úgyhogy nem próbáljuk ki

65 Prokop Gábor 2007-12-07 15:07:45  Előzmény:jocking .: 663

[i]"Nem lehetne vmi új kérdéssort összeállítani?"[/i]

De. Eddig öten vállalták, azóta is érkeznek az új kérdések

[i]"Nem lehetne belőle kiszedni a "Szívatás-e ez a kérdés?"-t?"[/i]

De. Csak nekem annyira tetszik, hogy nem akarom
Maradjunk annyiban, hogy az új kérdéssorral kikerül majd.

64 Varga Tibor 2007-12-07 15:03:16  Előzmény:jocking .: 663

Én már gyűjtögettem a kérdéseket, csak még nem egyeztettem prokee-val.
A szivatás meg sztem maradjon, az jó buli

63 Katona Zoltán 2007-12-07 12:09:15

ötletem nekem is lenne, bár nem tudom hogy megvalósítható-e!

szóval a regisztrált user olvassa a fórumot, elolvasta, bezárja vagy kilép vagy mittudomén, másnap visszajön, és az lehetséges hogy attól a hozzászólástól(oldaltól) jelenjen meg neki a fórum hozzászólások ahol előzőleg abbahagyta? Magyarul nem kell visszatekergetni... nem mintha olyan nagy fáratság lenne, de ötletekről beszélünk. Még nem találkoztam ilyennel, szóval ne lőjetek le ha nincs lehetőség erre!
[i](Módosította EnergieQuality 2007.12.07. 12:12-kor)[/i]

62 jocking . 2007-12-07 12:02:39

Nekem a kvízjátékkal kapcsolatban lenne 1-2 ötletem:
-Nem lehetne vmi új kérdéssort összeállítani? Így már eléggé leült a dolog, hogy csak az számít, kinek milyen a reflexe. Biztos össze tudunk hozni valami újat...
-Nem lehetne belőle kiszedni a "Szívatás-e ez a kérdés?"-t? Nekem eddig még egyetlen egyszer nem sikerült eltalálni...

61 Pénzes Péter 2007-12-07 10:26:58  Előzmény:Varga Tibor: 648

Annyi lenne az egész, h az itt elküldött levek elküldődnének az általad megadott emilcímre. Így ha akarod fedve is maradhat az emilcímed mások elött.
Persze ha Prokee azt mondja, h nincs smtp akkor bukott a dolog:]
[i](Módosította Penzi 2007.12.07. 10:27-kor)[/i]

60 Pénzes Péter 2007-12-07 10:24:54  Előzmény:Prokop Gábor: 649

Ha azt vesszük 2 giga se sok, Laca egy gyenge hétvégén telefényképezi:]
Ilyenkor lenne jó egy sajat server

59 Molnár György 2007-12-06 19:17:00  Előzmény:Prokop Gábor: 659

jó rendben hehe

58 Prokop Gábor 2007-12-06 19:15:03  Előzmény:Molnár György: 658

[i]"nagyon agyoncsépelt lenne ha Trabant karakterrel lenne kiírva, a Trabant, és Wartburosan a Watrburg? "[/i]

Ezt hagyjuk meg a gportal.hu-s oldalaknak, az exotic.mid háttérzenével együtt, ha nem gond

57 Molnár György 2007-12-06 19:06:11  Előzmény:Prokop Gábor: 657

apropó karakterek, nagyon agyoncsépelt lenne ha Trabant karakterrel lenne kiírva, a Trabant, és Wartburosan a Watrburg?
Vagy nagyon gagyi ötelt?

56 Prokop Gábor 2007-12-06 18:59:34  Előzmény:Molnár György: 655

[i]"Jó jó, de ha nem lesz más..."[/i]

Esetleg kiírhatnánk simán karakterekkel

55 Prokop Gábor 2023-05-22 08:40:11  Előzmény:Varga Tibor: 648

Ja, https://www.dpg.hu/:

[b]Üdvözöljük, prokee ! Jelenleg két regisztrált felhasználónk van.[/b]

Hmmm.... ki lehet a másik ?

54 Molnár György 2007-12-06 18:57:22  Előzmény:Prokop Gábor: 653

Csak a véleményemet írom. Hátha ezzel is segítek.
Jó jó, de ha nem lesz más...

53 Prokop Gábor 2007-12-06 18:55:22  Előzmény:Varga Tibor: 644

[i]"Sztem meg jó dolog a levelezés, aki nem használja nem is zavarja."[/i]

Ott a pont. Lesz egy csekbox, ha teszel pipát, használod, ha nem teszel, nem is kaphatsz ilyet, azt hali. Így jó ?

52 Prokop Gábor 2023-05-22 08:40:11  Előzmény:Wimmer Elemér: 641

[i]"Ennyit a kreativitásomról, de a jószándék megvolt!"[/i]

[imgw]https://kepfeltolto.hu/i/?t=img&id=363[/imgw]

Hátööööööö... Kicsit azért még várjunk, jó ?

51 Prokop Gábor 2007-12-06 18:53:19  Előzmény:Wimmer Elemér: 639

[i]"Ha van ilyen portálrendszer, vagy csak bizonyos modulok amit szerinted érdemes lenne próbálgatni, akkor oszt meg, megpróbálok foglalkozni vele és referálni róla."[/i]

Igazából nincs. Próbálkoztam többel is, egyikkel nagyon, szinte élesítve volt, de aztán mégsem. Egyszerűen nem lehet annyira testre szabni, hogy jó legyen.

[i]"Viszont kötelező mezők lennének, mert ha pld nem rak fel képet magáról vagy az autójáról, akkor a Regiszternek nincs értelme."[/i]

Hát ha nem tölti ki a regiszterre vonatkozó részt, akkor nyilván meg sem jelenik az user a regiszterben, aztán jóvan. Ettől nem kell kötelezővé tenni.

50 Prokop Gábor 2007-12-06 18:50:01  Előzmény:Wimmer Elemér: 638

[i]"Milyen progival csináljátok?"[/i]

Én pl. Ulead Photoexpresszel, de a legtöbb rendes civilizált ember általában nemhogy nem használja, de még csak nem is ismeri

49 Prokop Gábor 2007-12-06 18:45:32  Előzmény:Wimmer Elemér: 635

Regiszterről:

Lesz. Részben már írtam, de ismételjük át !

Adott userhez a következő adatok lesznek tárolva (többek között):
- Név
- Lakóhely
- Születési idő
-> Autó(k)

Autóhoz lesz tárolva:

- Rendszám
- Alvázszám
- Típus
- Évjárat
- Motor
- Kép, max 3-5 darab. Feltölthető (majdnem) bármekkora, de a nagyokat 800x600-ra húzza le, és így tárolja el. Több autóra persze többször 3-5 képet lehet felrakni.
- Motor info (mondjuk max 20 karakter)
- Egyéb info (200 karakter)
- Vásárlás dátuma
- Előző tulaj (ha regisztrált tagtól vette, akinél már regelve volt az autó)

Természetesen nem lesz szabályozva, ki mit tölt ki. Nem is lehetne, egyszerű adatvédelmi okok miatt - mindig lesz, akinek ezzel kapcsolatban fenntartásai lesznek. Bár, aki emiatt sír, és közben jelig töltött IWIW-es adatlapja van, azon csendben, titokban kacagni fogok

48 Prokop Gábor 2007-12-06 18:33:23  Előzmény:Pénzes Péter: 645

"200mega manapság nem sok"

Két gigánk van jelenleg. Mostani verzió verdesi a határait, merthogy egy csomó más dolognak is kell ugye a hely - leginkább Galéria, Találkozós képek, letöltések, stb...
Önmagában a 200M nem sok, de gondold el, egy tizedét fogná a tárhelynek-így már sok.

47 Varga Tibor 2007-12-06 16:37:12  Előzmény:Pénzes Péter: 646

De én nem akarok kombinálni, maradjon a levelezés és kész Amúgy házi feladat, kombináld nekem össze a drótpostával... Tudom, én vagyok az az őskövület aki kb 10 éve drótpostával levelezik, de ez van

46 Varga Tibor 2007-12-06 16:35:11  Előzmény:papp péter: 636

HA figyelsz ez most is megtalálható, ott van a csajok galéria. Tessék csinálni képeket, és már fenn is lesz. Tudom, csak Trabantos csajos képek vannak, de csak azért mert még nem küldtél Wartburgosat...

45 Pénzes Péter 2007-12-06 16:33:39  Előzmény:Varga Tibor: 644

ha van smtp akkor lehet kombinálni a 2őt
én se outlookkal levelezek...

44 Pénzes Péter 2007-12-06 16:31:50  Előzmény:Prokop Gábor: 643

Milyen hardware korlátai vannak az oldalnak?
200mega manapság nem sok

43 Varga Tibor 2007-12-06 16:31:04  Előzmény:Wimmer Elemér: 635

[i]Szerintem nem is kéne ide ez a levelezés, jobb lenne mailben intézni.[/i] Sztem meg jó dolog a levelezés, aki nem használja nem is zavarja. De sokkal egyszerűbb, csak rákattintok és már megy is az üzenet. Nem kell e-mail címet másolgatnom, külön programot nyitni, stb.(én nem outlookkal levelezek)

42 Prokop Gábor 2007-12-06 15:06:45  Előzmény:Wimmer Elemér: 640

"Az Autósok(k) jelenleg a 100 egynéhány tagjával és a hozzá csatolt 5 autó 1 személy képével nem éri el a 200MB-ot. Igaz a képek le vannak kicsinyítve és limitálva vannak, de a célnak megfelel, úgysem nyomtatni akarjuk ezeket a képeket "

Ekkora mennyiséggel nem is lenne gond, a méretproblémákat Grisa koma ötletére írtam.

41 Prokop Gábor 2007-12-06 15:05:02  Előzmény:Wimmer Elemér: 639

[i]"viszont ezeket a felhasználókat korlátozni kéne, néhány dologban."[/i]

Ááááááááááá, ezt én nem merem
Átolvasom otthon, többire este reagálok

40 Wimmer Elemér 2023-05-22 08:40:11  Előzmény:Prokop Gábor: 610

Ennyit a kreativitásomról, de a jószándék megvolt!

[imgw]https://kepfeltolto.hu/i/?t=img&id=363[/imgw]
[i](Módosította LMAir 2007.12.06. 14:59-kor)[/i]

39 Wimmer Elemér 2007-12-06 14:47:39  Előzmény:Prokop Gábor: 606

[i]nagy tárhelyigénye van ám ennek, ha komplett weblapokat akarunk integrálni[/i]

Az Autósok(k) jelenleg a 100 egynéhány tagjával és a hozzá csatolt 5 autó 1 személy képével nem éri el a 200MB-ot. Igaz a képek le vannak kicsinyítve és limitálva vannak, de a célnak megfelel, úgysem nyomtatni akarjuk ezeket a képeket

Találkozók:
Na ezt nem lehet tárhellyel bírni, ezt továbbra is Lacára bíznám, töltse ő őket, ide csak a linkek kerüljenek be (amit ő kezelne).
Vagy eszembe jutott még egy archiválási ötlet is. Időszakonként összegyűjteni és kiírni DVD-re, Klubtól vagy Lacától rendelni. Számomra nagy érték lenne, hogy előszedem a lemezt és végigpörgetem

38 Wimmer Elemér 2007-12-06 14:41:44  Előzmény:Prokop Gábor: 604

[i]Próbálkoztam kész portálrendszerekkel (te pl. láttál is egyet), de azt sem lenne kis meló igényeinkre szabni.[/i]

Ha van ilyen portálrendszer, vagy csak bizonyos modulok amit szerinted érdemes lenne próbálgatni, akkor oszt meg, megpróbálok foglalkozni vele és referálni róla.


[i]Mintha saját kis weboldal lenne..."
Hmmmm... Nem lehetetlen, de nem nagyon látom gyakorlati hasznát. Viszont csomó melót igényel. Győzzetek meg, hogy hasznos lenne, akkor megoldom[/i]

A user a saját adatlapját adná meg, természetesen nem a módosítható formában
Érv: Ha valaki dicsekedni akar az autójával, akkor azt nem a carstyling, hanem a Klub oldalára mutató linkel teszi, nő az oldal látogatottsága.


[i]Sőt, az user adatait is tervezem kibővíteni, születési idővel, lakhellyel, persze opcionálisan, nehogy valaki attól tartson, hogy piackutatóknak adom ki Így viszont kissé személyesebbé válhatna a regisztráció azoknak az usereknek, akik nem két hozzászólás idejére regelnek be[/i]

Hasonlóan nálam, egy adatból sem volt gond, mindenki szívesen kitöltötte. Viszont kötelező mezők lennének, mert ha pld nem rak fel képet magáról vagy az autójáról, akkor a Regiszternek nincs értelme. Persze arra sem lehet minden usert kötelezni, hogy képet adjon meg magáról, viszont ezeket a felhasználókat korlátozni kéne, néhány dologban.


[i]az erős limitre most azért van szükség, mert a szöveges adatbáziskezelő egyszerűen ledobja az ékszíjat ilyen mennyiségnél.[/i]

Sok kicsi sokra megy, ez érthető! Ezért is javasoltam az elhagyását az alábbiakban.

37 Wimmer Elemér 2007-12-06 14:30:00  Előzmény:Prokop Gábor: 634

Annál a hozzászólásnál még nem tartok Nem vagyok egy grafikailag kreatív ember, de megpróbálkozhatok a dologgal.

Milyen progival csináljátok?

36 papp péter 2007-12-06 14:29:31

bocsi de most semmi építő épkézláb dolog nem jutott az eszembe

hacsak ez nem számít annak

35 papp péter 2007-12-06 14:28:50

az új oldalon lehetne sok félmeztelen esetleg meztelen csaj

34 Wimmer Elemér 2007-12-06 14:28:27  Előzmény:Rell Miklós: 603

[i]És hát én újra előhoznám (nem LMair ellenében) a régi regiszteres témát. ..... és tárhely is kéne hozzá bőven[/i]

Én nagyon örülnék neki, ha egybeforrna a Klub lapjával és nem kell külön keresgélnie egy-egy Trabisnak!!
Tárhely szerintem nem kéne rettentő sok!
Felkerülne egy kép a tulajról, így a fórum hozzászólásai alapján akár be is lehet azonosítani képről.
Felkerülne véges darabszámú kép az autóról (pld 3-5 db), a többi képre pedig link lehetőség, így gondoskodjon a tulaj arról, hogy meg is legyenek a képek. A fix 3 vagy 5 kép természetesen változtatható lenne a user adatlapján, így a fórumos hozzászólás alapján már az autót is be tudjuk lőni!

A külünböző adatok megmaradnának a regiszterben, amik bejelentkezés után szabadon változtathatóak (moderálás azért mindenképpen kéne!). Új regisztrációknál figyelni arra, hogy minden fontos infó ki legyen töltve illetve, hogy azok (az ellenőrizhetőség határán belül) valósak e.
Így kiküszöbölhetőek az egy-két hozzászólásos fika-nick regisztrációk

A keret forma/kinézet maradna egységes, ha mindenki szabad kezet kapna, akkor nagyon csicsás lenne


[i]Esetleg kocsiregisztrációhoz vagy személyregisztrációhoz tartozhatna egy egyedi azonosító, amit máshol az illető magáról megadhatna [/i]

Hasonlóan a carstylinghoz, de ez csak rólunk szól. Jól jöhet egy bemutatónál, vagy éppen egy eladásnál, egy helyen itt lenne minden fontos infó az autóról.


[i]ez a fránya személyesüzenet-figyelmeztetés. Jó lenne ha mindenki egyénileg beállíthatná, hogy mikor akarja látni, ha egyáltalán látni akarja[/i]

Na e miatt én is bosszankodtam! Szerintem nem is kéne ide ez a levelezés, jobb lenne mailben intézni. Az ugyanis archiválható, nincs 10-20 darabra limitálva, így nem kell törölgetni. Max annyiban meghagyni, hogy ha valaki innen szeretne üzenni, akkor az nem személyes üzenetbe menne, hanem mailbe, itt pedig a rendszer figyelmeztet, hogy levél érkezett! Így itt nem kell tárhely a leveleknek, fel lehet használni másra.

33 Prokop Gábor 2007-12-06 14:19:49  Előzmény:Wimmer Elemér: 633

Abszolút, lásd kicsivel lejjebb pl. a logós felhívást.

32 Wimmer Elemér 2007-12-06 14:12:11  Előzmény:Prokop Gábor: 602

[i]Nem ígérem, hogy minden ötletet megvalósítok, de gondolatébresztőnek mindenképpen jó lesz.
[/i]

Szerintem is inkább csak a fontosabb dolgokkal kéne foglalkozni és a bonyolultabb, feleslegesebb dolgokra ráérünk/ráérsz!
Tudunk segíteni valami másban is az ötleteken kívül?

(Bocsi, hogy egyenként válaszolok, csak gondolom így jobban átlátható.)

31 Wimmer Elemér 2007-12-06 10:02:32  Előzmény:Varga Tibor: 628

Te vagy az én barátom!