Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Veterán

Ez itt kérem, a Veterán topic, ahol várjuk a kedves érdeklõdõk mindenféle ügyes-bajos kérdését...30 évesnél idõsebb jármûvekkel kapcsolatban. Szóval: F8, F9, P50, P60, P70, P240, öreg 601-es és Wartburg tulajok ide!

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!

3003 Ackermann Balázs 2010-02-28 17:03:23  Előzmény:Oláh Olivér: 63933

Asszem körülbelül egyetértünk! :)

Egy klubon belül is vannak kisebb társaságok akik között ingyen cserélnek gazdát dolgok. Én is tudom kit hívjak ha van pár felesleges felnim amit kidobni nem akarok, az eladással nem akarok veszõdni és tudom ki az aki hasznát veszi+megérdemli, tudom ki az akihez cserébe fordulhatok alkatrészért, segítségért, tanácsért ha kell.

A gond ott kezdõdik sztem, ha valaki arra épít iparágat, hogy van aki nem ért hozzá és szokatlanul olcsón, ingyen ad át dolgokat. Ilyen az "idõs papa pár ezer km-es Trabija 20 ezerért stb." esetek, kicsit a bontós is ilyen aki nem érzi értéknek a Trabi cuccot. Aztán az élelmesebbje kihozza és máris többszöröséért kínálja.

Nem utálom ezért, aki így "keresi a kenyerét". Sok minden nem jutna enélkül olyan kezébe, akinek szüksége lenne rá. :) De ha bontózom nem fogok azért elhozni semmit, mert jópénzért eladhatom. Inkább felírom ide, szólok annak aki keres ilyen cuccot: menjen, szerezze meg akinek tényleg szüksége van rá!

3002 Oláh Olivér 2010-02-28 16:44:32  Előzmény:Ackermann Balázs: 63932

Igen ez a te egyéni véleményed, amivel nincs semmi gond. De megteheted, hogy drágábban add, senki nem akdályoz meg benne, és ha rávagy szorulva, mert nincs mit enni, fizetni a számlákat, vagy ép beteg az ember nagyija, és kell a kezelésre a pénz, akkor nem találok ebben semmi kivetni valót, és olyankor jó ha minnél több pénza van, mert a világ összes pénze nem elég. Vagy ha szeretne pár dolgot õ is gyártani másoknak, vagy saját Trabiját szeretné végre rendberakni, mert úgyebár egy seggel nem lehet két lovat megülni címû dolog van, és szeretné, ha lenne rá pénze, akkor nemtudom mi a gond. Mint mondtam nem milliókról van szó, hanem pár ezer Ft-ról, és ha néha keres egy kis pénzt aza ember, annak cska örülni lehet. Én speciel, ha kereshetek egy kis pénzt cska örülök neki. Nem szoktam dolgokért horrorárat kérni, és sokszor a vevõt kérem, hogy mondjon rá egy árat, és többnyire el is fogadom az ajánlatát. Nekem nincs rá szükségem, neki meg jól jön aza az alkatrész, és nem is kérek tõle sok pénzt, de legalább nekem is van egy kis zsebpénzem. Más cégeknél meg milliókat lopnak, és mi ezen vagyunk kiakadva. Mindegy ne menjünk ebbe bele, nem is ezretek politizálni.
Amúgy van úgy, hogy odaadok barátkonak valamit ingyen, ajándékba, mert megérdemli. De csak úgy az ember két szép szeméért nem fogok senkinek odaadni egy ritka váltót, ami nekem is pénzembe került. Elfér a garázsban, nem kér enni.

3001 Ackermann Balázs 2010-02-28 16:28:55  Előzmény:Oláh Olivér: 63931

Magán véleményem a kereskedéssel kapcsolatban, hogy ez - a Trabantozás - egy hobbi. Nem tartom etikus dolognak, ha ugyanilyen érdeklõdésû embereken keresünk pénzt. Az, hogy Bagor behoz, gyárt és elad dolgokat más. Áthidal valamit: távolságot azzal, hogy itthon is elérhetõvé tesz ritka cuccokat, hát még amikor gyárt - amihez mint tudjuk keveseknek van szakértelme, módja.

Egyet megígérhetek, ha holnap veszek egy p50/1-est 50 ezerért, másnap pedig rájövök, hogy nem ilyet akartam: nem fogom 200 ezerért hirdetni. Nekem ne jelentsen veszteséget, lenne 60 ezer, mert 10-bõl hazahoztam. Had érezze valaki más is úgy, olcsón jut kincshez. Rossz az ország helyzete, de akinek kenyérre kell a pénz nem valószínû, hogy veteránozik.

Ha a kb 2 milliós Amazont hírdetném (nem fogom), nem 3-ért tenném fel, csak mert még X száz ezer benne van nekem, a családomnak. Ennyit megért a játék vele 1 évig, élveztük, szerettük most el kellene adnunk. Nem? De remélem erre sosem kerül sor! :)

3000 Oláh Olivér 2010-02-28 15:55:04  Előzmény:Huszta Tibor: 63928

Nem mondtam egy szóval se, hogy 601-es motorral lehet veteránosítani, csak mondtam, hogy tudok adni hozá egyet, és aki megveszi azt csinál vele amit akar, ha kapáló gépbe rakja, akkor abba rakja õ dolga, mert onnatól az övé, és azt csinál vele, amit akar. De amíg nincs erdeti 500-as motorja, addig egy 601-es is megteszi, mert nem sok embernek parkol 500-as motor a garázsában tudtommal, amit szívesen elpasszolna, de lehet én tévedek. Én csak azt mondtam, amit hallottam a veteránosítással kapcsolatban, nem én találtam ki, és nem is folytam bele, (és megmondom õszintén nem is érdekel a veteránosítás, nem azért, mert nem tisztelem a veteránokat, hanem, mert nem attól lesz veterán valami, mert ott a pecsét, papír róla, de ez az én szubjektív véleményem, és ne menjünk, most ebbe bele) és elnézést is kértem érte. Ha meg valami nem igaz, akkor meg részletesen is kilehet fejteni, hogy miben mondok hülyeséget, nem pedig azt, hogy: hülyeséget beszélek, és kész, ennyivel lerendezni, mert nem vagyok gondolatolvasó, meg tudós, hogy mindent tudjak a vetránosítással kapcsolatban, meg úgy általánosságban is bármirõl, mindenrõl, mert nem mindentudónak születtem, mint senki ezen a világon. Nem arról van szó, hogy nem szívesen hallgatok meg mindeféle hasznos infót, tudást, tapasztalatot, tényt, stb-t bárkitõl, csak nem mindegy, hogy milyen stílusban teszi ezt bárki, és az ilyen félszavas válaszoktól, kijelentésektõl, lekezelõ, fellengõz stílustól a plafonra tudok mászni.
Ne haragudj Tiberius, de most e mellett nem tudok elmenni szó nélkül. Semmi bajom nincs veled, meg mással se, de jó lenne, ha páran megválogatnák itt a szavainkat, kijelntéseinket, mert senki nem ismeri más érzéseit, természetét, segítõkészségét, anyagi helyzetét, meg még sorolhatnám.
Már megfigyeltem itt, hogy itt görényezünk, meg férgezünk itt, meg oltogatunk itt embereket, de abba nem gondolunk bele, hogy az illetõ, vagy kedves ismerõse, barátai, itt van(ak) fent a klub oldalon, és olvasa amiket írunk, és nem igazán veszi jó néven, hogy háta mögött itt görényezünk, meg stb. és olyankor a pumpa biztos fel megy benne rendesen, amit nem csodálok. Úgyhogy jó lenne, ha páran disztingválnák magunkat.
Az, hogy meg van-e adásvételim, had legyen az én dolgom, ha már olyan hülye vagyok, bocsánat lõre, vagy mi, hogy közöltem vaterán, hogy van egy orrészem is, aminek van adattáblája, amivel foggalmam sincs mi a probléma, de mindegy, mert azzal is azt kezd az ember, amit akar, aki megveszi, mert onnantól az övé, hogy virágos ládát csinál belõle, vagy 10 autóból épít össze egy autót az az õ dolga. Nem szeretném ha virágos láda lenne belõle, de ha õ ezt akar belõle csinálni, én nem fogom magam hozzáláncolni az õ dolga.
Az, hogy meg valaki pénzt keres egy eladáson azzal nemtudom mi a gond!? Nézzünk magunkba, és tegyük fel a kérdést, hogy mi sose tettünk ilyet bármiylen téren (Trabantos körben, üzletben, bárhol)? Kétlem! Ha meg valaki azt csinálja munka szinten, amit szeret, akkor meg azzal mi a gond? Bagort se bántja azért senki, mert utángyárott alkatrészeket gyárt, vagy hoz be alkatrészeket németbõl, sé rak rá egy kevés pénzt, és szereti, amit csinál, és mi is szeretjük ezért. Mondjuk én verném agyon elösször, ha valaki, bántaná, vagy beszolna neki:) Az meg, hogy ha nekem nem kell valami, és megszerzek valamit olcsón, akkor miért ne adjam el jó áron? Megtehetem nem? Tiltja valami? Nem! Nem akarok rajta meggazdagodni, de sajnos pénzbõl élek, és jól jön a pénz, és nem drogot veszek belõle, meg piára költöm, hanem szerszámot, meg alkatrészt veszek belõle, meg nem utolsó sorban kaját, meg egyéb más dolgot, meg benzint veszek belõle.
Elnézést mindekitõl, de most ez kikivánkozott belõlem!

2999 Huszta Tibor 2010-02-28 12:13:20

[url]http://www.hasznaltauto.hu/auto/trabant/p_50/trabant_p_50_kombi-3646638[/url]

2998 Huszta Tibor 2010-02-28 11:33:51  Előzmény:Oláh Olivér: 63922

Ejj, ha annyira tuti a dolog, miért nem vette meg?

Szerintem írj annyit, hogy eladó és h mi ban benne, akit érdekel, úgyis megnézi...

Ugye azért adásvételid van róla?

T.

2997 Huszta Tibor 2010-02-28 11:32:00  Előzmény:Oláh Olivér: 63920

601-es motorral 500-ast veteránoztatni érdekes. Papírok nélkül tulajdoni láncot igazolni még érdekesebb. Nyivános oldalon donort hirdetni alvázszám mókolásához dõreség... Ha meg az orr-részt is [url=http://www.vatera.hu/trabant_500_orresz_163712670.html]hirdeted a Vaterán,[/url]akkor meg még nagyobb...

Jocking: én a MAVAMSZ-ot nem tartom autentikus forrásnak ebben a kérdésben, a Központi Ományirodát annál inkább...

T.

2996 Ék Roland 2010-02-28 10:10:09

hy
[url]http://www.hasznaltauto.hu/auto/trabant/p_50/trabant_p_50_kombi-3646638[/url]

automata 3 sebességes?

2995 Oláh Olivér 2010-02-28 07:58:18

[url]http://www.vatera.hu/trabant_wartburg_barkas_kodlampa_ddr_163531882.html[/url]

2994 Korpai Tamás 2010-02-27 19:03:00  Előzmény:Biacsics Gábor: 63916

Én is ott ferodoloztattam a fékpofákat, semmi gond nincs velük. Mûszakin a fékerõvel sem volt probléma, mint a bolti pofákkal, és tényleg korrekt munkát végeznek. Nekem se a dobhoz igazítva készült a pofa.

2993 Őry Gábor 2010-02-27 17:15:19  Előzmény:Biacsics Gábor: 63916

Én úgy raktam össze a legutóbbi vizsgára, hogy kisiparilag ragasztott betét + szabályozott dob. Semmi becsiszolás és egyebek. Néhány héttel késõbb ment a vizsgára, az eredmény: alig volt eltérés, a mûszer két mutatója szinte teljesen fedte egymást.
Persze azért vizsga elõtt nem árt egy mérés...

2992 jocking . 2010-02-27 15:33:42  Előzmény:Oláh Olivér: 63922

Azért ne siesd el, várd meg egy hozzáértõ(bb) válaszát is.;)
De én úgy tudom, hogy papírok nélkül átírni sem lehet, itt van egy idevágó idézet a Mavamsz-ról:

"1.Találtam egy jó állapotú, üzemképes Pannóniát, amelyet szeretnék muzeális jármûként forgalomba helyezni, de semmilyen papírt nem tudnak adni hozzá. Hogyan tudom legalizálni?
A 35/2000 BM rendelet pontosan meghatározza, hogy jármûvet úgy lehet forgalomba helyezni, ha rendelkezik forgalmi engedéllyel, ha a tulajdonosi lánc hibátlan, teljes, valamint rendelkezik muzeális minõsítéssel, mûszaki vizsgával és biztosítással.

Korábban egyedi elbírálás alapján is forgalomba helyezett a hivatal okmányukat vesztett jármûveket. Sajnos egy évvel ezelõtt ezt a kedvezõ gyakorlatot két veterános romba döntötte azzal, hogy az adásvételi szerzõdésre a már elhunyt elsõ tulajdonosok aláírásait hamisították.

Tehát amíg a 35/2000 BM rendeletet nem módosítják, sajnos nincs mód a forgalomba helyezésre. Mindenesetre ezt a módosítást szorgalmazandó a MAVAMSZ vezetõi felvették a kapcsolatot az illetékesekkel. Az eredményre várni kell.

Ehhez a kérdéshez tartozik a külföldrõl különbözõ címeken behozott (talált, kapott, elhagyott) jármûvek dolga is. Ausztriában az önkormányzatok összegyûjtik az elhagyott jármûveket, és árverésen értékesítik õket. Ebben az esetben a vevõnek adnak egy árverési jegyzõkönyv-kivonatot a jármû és a vevõ pontos adataival, ez az okmány már alapja lehet egy itthoni forgalomba helyezésnek."

2991 Oláh Olivér 2010-02-27 15:22:15  Előzmény:jocking .: 63921

Nekem mondta egy csóka, aki megakarta venni, hogy, ha ot-ztatni akrja, akkor nem feltétlen kell hozzá papír, mert az elintézik, de akkor ezek szerint hülyeséget mondott. ELnézést kérek, nem akrtam hülyeséget írni, és félrevezetni se akrtam senkit, javítom is a kíírást.

2990 jocking . 2010-02-27 15:14:49  Előzmény:Oláh Olivér: 63920

Szerintem ezzel a papír nélküli vizsgáztatással vannak gondok...

2989 Oláh Olivér 2010-02-27 15:04:38  Előzmény:Huszta Tibor: 63907

Üdv!
Mivel kapcsolatban írtam hülyeséget? Az OT vizsgával?

2988 Tóth Ádám 2010-02-27 08:09:05  Előzmény:Lizák Péter: 63918

Ha már itt tartunk akkor márc. 14-én 9-16 óráig Hajdúböszörményben a sportcsarnokban szintén veterán autó és motor kiállítás lesz.

2987 Lizák Péter 2010-02-27 07:48:36

Félig meddig OFFolnék kicsikét!

Március 13-15 között Kiskunfélegyházán veterán autó kiállítás lesz Kiskunfélegyházán.

Akit érdekel megtalálja az elérhetõségeimet.
Remélem lesz innen is néhány szép Trabi, Warbi!

2986 Katona Zoltán 2010-02-27 07:42:54  Előzmény:Biacsics Gábor: 63911

Szerintem az öreg számát, elérhetõségét megoszthatnád a többiekkel, korrekt munkát végez jó áron. Vagy majd én megteszem :D

[url]http://www.asbrake.hu/[/url]

2985 Biacsics Gábor 2010-02-26 22:07:43  Előzmény:Kacsándi Szabolcs: 63915

Mezei 601-en csináltam már,hogy nagyobb mértékû szabályzás (még épp tûrésen belûl)volt,és sima bolti betétekkel lett összerakva.Ott nem volt gond a fékpadon.Szerintem amíg a dob a megengedett felszabályozási méreten belül van addig nincs gond.Ha alaki az felé megy akkor van szükség túlméretes ferrodolra.A pofa két végén az élet reszelõvel le szoktam tolni h ne kapjon be a fék,valamit az is segít.Remélhetõleg 1-2 hónapon belül kiderül igazam van-e. :D
[i](Módosította biacs 2010.02.26. 23:10-kor)[/i]

2984 Kacsándi Szabolcs 2010-02-26 21:51:21  Előzmény:Biacsics Gábor: 63914

Nem tudom mennyire lesz jó.Talán nem lesz nagy eltérés.Igazán akkor megfelelõ ha a fékdobhoz van igazítva a pofa.Ezt szabályzás után az adott dobhoz csiszolják és így lehet felszerelni.De talán jó lesz.

2983 Biacsics Gábor 2010-02-26 21:45:27  Előzmény:Kacsándi Szabolcs: 63913

Nem,mivel sikerült 4db mérete alapján alapméretes dobot szerezni amik elég szép állapotban vannak.Szinte csak a felületi korrózió miatt kell szabályozni,egy érintõ lesz rajtuk véve esztergán és kész.Szerintem nem lesz gond ha sima alapméretes pofákat kap hozzá.

2982 Kacsándi Szabolcs 2010-02-26 20:37:21  Előzmény:Biacsics Gábor: 63911

Akartam javasolni hogy 601-esé is jó átalakítva,de már látom megoldottad.Csak egy kérdés.Ezek önmagukban lettek csak felújítva,vagy szabályoztattad a dobokat és hozzá csinálták a pofákat.

2981 Őry Gábor 2010-02-26 19:07:42  Előzmény:Támba Csaba: 63910

És nem dohosodik!

2980 Biacsics Gábor 2010-02-26 18:21:22

Ma megérkeztek ferrodolozásból a fékpofáim.Mivel nem tudtam 8db-ot szerezni csak 4et,a többit 601-bõl kellett átalakítanom.A felsõ csücske kicsit kisebb mint az eredetinek,remélem azért nem fog kiakadni a munkahenger villájából.

[imgw]http://kepfeltoltes.hu/100226/P2250018_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgw]

2979 Támba Csaba 2010-02-26 12:51:39  Előzmény:Lizák Péter: 63909

Számos elõnye van.

Pl. kisebb a világítási költség.

Persze könnyen beázik esõs idõben, mert nincs teteje, de jó idõben ugyanezen okból hamarabb ki is szárad :)

2978 Lizák Péter 2010-02-26 10:03:08  Előzmény:jocking .: 63902

Kabrió garázs? nofene. Ilyet se hallottam még :-D

2977 Támba Csaba 2010-02-26 07:04:15  Előzmény:Huszta Tibor: 63901

Szép fenyõk...

2976 Huszta Tibor 2010-02-26 06:06:36

[url]http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=164060819[/url]

Ejnye Oliver, legalább hülyeségeket ne beszéljünk az eladás érdekében!

T.

2975 Huszta Tibor 2010-02-25 22:18:27  Előzmény: Spityu: 63905

ez van... napközben meg benn áll a belvárosban és hajtom is minden nap.
:P

T.

2974  Spityu 2010-02-25 22:07:17  Előzmény:Huszta Tibor: 63901

Nahát... vonóhorgot, 4T lámpát és kerekeket, meg szögletes tükröt szereltél a kicsikére? És kint hagytad a hóban, ázni-fázni? Ejnye... :D

2973 Huszta Tibor 2010-02-25 22:05:42

[url]http://www.youtube.com/watch?v=q9UNASGcU5Q[/url]

2972 Huszta Tibor 2010-02-25 21:33:01  Előzmény:jocking .: 63902

1990-es.
;)

2971 jocking . 2010-02-25 21:31:38  Előzmény:Huszta Tibor: 63901

Az ott a havban milyen évjárat?:)

Mármint az alsó képen, a méghavasabbik.;) Mekkora szívás szegény trabinak, hogy garázsban áll, amin éppenséggel csak tetõ nincs...:rolleyes::D:D[i](Módosította jocking 2010.02.25. 22:33-kor)[/i]

2970 Huszta Tibor 2010-02-25 21:25:12

Egy kis OFF: ezek még a nagy hó idején készültek... :)
[imgw]http://kepfeltoltes.hu/100225/20100131_005__www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgw]
[imgw]http://kepfeltoltes.hu/100225/20100131_007__www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgw]

T.

2969 Bíró Norbert 2010-02-25 18:53:32  Előzmény:Ackermann Balázs: 63899

Nekem is a hozzaillo autot varjak (bar ugye, volt egy bizonyos piros tetos auto amire szantam...) de boldog vagyok a meglevo kisautommal is:) Csak melle johet masik semmikepp se helyette:) Amugy egyet ertek mindig kerulhet elo origi allapotu Trabi szem elol rejtve sztem jocskan akad meg... az enyem is egy eve negy fal kozt lapul sajna

2968 Ackermann Balázs 2010-02-25 17:47:52  Előzmény:Bíró Norbert: 63897

Jújj nekem is volt majdnem ekkora mákom. Tavaly, egy börzén megpillantottam a búrás kupacok egyikében, ott hevert a zsír új pár nari búra. 700-ért hoztam el... :) Ma várja a hozzáillõ autót.

2967 Ackermann Balázs 2010-02-25 17:45:53  Előzmény:Ék Roland: 63895

Igaz, fogynak, bár mindig elõkerülhet egy gyári új, valami papa garázsából. Hallottam egy honfitársunkról aki kutyacsont Escorttal foglalkozik, több évnyi munkával újított fel egy kombit (ami baromi ritka), utána porrátörték egy keresztezõdésben. Nemsokkal késõbb odament hozzá egy kisöreg, hogy van otthon ilyenje érdekli-e: 90 ezerért vette meg, gyári eredeti állapotban. :)

Szóval mindig van remény, de ne erõsítsük a köztudatban, hogy ezek nagy értékek, egymással szúrunk ki. ;)

2966 Bíró Norbert 2010-02-25 17:03:12  Előzmény:Ackermann Balázs: 63894

Kincsek apropenzert: Verseny utcai bolhapiac. Harom full narancs osztas nelkuli hatsolampa egy 500asert. Maig nem ertem hogy tudtam akkor higgadt arccal vasarolni... de sikerult (mobilrol forumozok azert nincs ekezet)

2965  Spityu 2010-02-25 15:56:07  Előzmény:Huszta Tibor: 63889

Jajj... ne atomizálódjunk még ennél is jobban. :)

2964 Ék Roland 2010-02-25 15:10:32  Előzmény:Ackermann Balázs: 63894

hy
lehet veni 50 e ft ért már a neten de neprol napra kisebb az esély bármilyen modelre

2963 Ackermann Balázs 2010-02-25 14:35:00  Előzmény:Ék Roland: 63887

Nem is tudom ki az! :P

Nincs ezzel egyébként semmi baj, azon kívül, hogy akinek még nincs hasonló veteránja annak egyre kisebb az esélye, hogy lesz. Így, hogy a sok hülye még "bizonyítékot" is talál arra, hogy "rászakadt az OTP"... :D

Mert ugyebár mi szeretjük a kincseket aprópénzért. :)

2962 Támba Csaba 2010-02-25 13:59:22  Előzmény:Huszta Tibor: 63892

Az egyikben biztos van. Azt hiszem a gyáli szerkezetben.

2961 Huszta Tibor 2010-02-25 13:35:56  Előzmény:Támba Csaba: 63891

Tsaby koma, neked egyik P70-esedben se volt olyan magyar készítésû fém adattábla, ami az alap mûszaki adatokat tartalmazta?

Elvileg nekem van, de nem találom...

T.

2960 Támba Csaba 2010-02-25 13:30:41  Előzmény:Támba Csaba: 63890

Öööööö...vagy igen?

Én úgy tudtam klubtag vagyok :)

2959 Támba Csaba 2010-02-25 13:29:46  Előzmény:Ék Roland: 63888

Nem :)

2958 Huszta Tibor 2010-02-25 13:26:41  Előzmény:Ék Roland: 63888

Úgy látszik.

De akkor márc 15-tõl blogot indítok topic helyett.

T.

2957 Ék Roland 2010-02-25 12:59:31

hy
itt csak a tibériusz klubtag egyedül?

2956 Ék Roland 2010-02-25 12:58:29

hy
"2 millióért is 500-as "
ki az az idiota?:)
amugy már megvették volna de nem válaszoltam a vevönek külföldröl jött volna usábol.
de szerintem nyugottan kérjen mindeki többet a trabijáért ha ara érdemes hagy menyen fel az áruk nekünk ez mért rossz?

2955  Spityu 2010-02-25 09:04:26

[url=http://www.expressz.hu/auto/jarmualkatresz/szemelyalkatresz/kerekgumi/hirdetes-18206536/]3db Pneumant diagonál[/url]

2954 Kacsándi Szabolcs 2010-02-24 20:10:21  Előzmény:Huszta Tibor: 63875

Szegény púpos néhány éve marja a szabad ég.Még a kék színe is eltûnt.Valószínû alja sem igen van,de lehetne mit kezdeni vele azért.