Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Wartburg

Általános topic Wartburgokról, történelemrõl, sajátosságokról. Szereléssel, javítással kapcsolatos hozzászólásokat a Barkács-szakkörbe várunk.

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!

180 Sabján Balázs 2009-09-08 16:55:14  Előzmény:zzzzzzzzz bbb: 57819

Cserélj rotort is.. vagy legalábis nézd meg hogy nincs-e megszakadva elsősorban, avagy a közepén a tengelynél a fedél irányából érinti egy szén "pöcök" ott tiszta-e a réz a rotoron illetőleg ahol üti a szikrát nincs-e szétégve( fordulatszámszabályzós nélküli 5-600 forint, nemtom megéri-e vele baszkurálni)
ha még nem volt hozzányúlva a gyújtókábeljeidhez, akkor nézd végig mind a 4et, a pipának 5Ohm ellenállásnak kell legyen, a kábellel együtt ilyen 6 körül. ha ezek az értékek kb megvannak még mindig lehet hogy elrepedt a pipád és félrehúz..

179 Muczán Gábor 2009-09-08 07:03:52

Hali Mindenki!

Egyébként a közgyűlés időpontja engem is foglalkoztat, de nem jutottam semmire.

Van valami javaslat?
Jó lenne vmelyik péntek este, de mindenképp szeptemberben.
Figyelembe kell venni, hogy sokan csak levélben elérhetőek, és nyomtatni, csomagolni, meg kivárni hogy bedobja a postás, az kb 10 nap. Tehát modjuk a szeptember 18 péntek, az szoros határeset! De legalább nem "időhúzós" verzió!

Kérem azokat akik eljönének, meg akiknek el kell jönnie :--))) hogy akkor vitassuk meg. Ha nem sikerül, akkor kijelölök egy időpontot, és lesz ami lesz:-(

Akik fórum moderátori, illetve helyettesítési funkcióra jelentkeztek, azoknak is fontos lenne, hogy vagy a közgyűlést megelőző megbeszélésen, vagy (ha nem tudnak különböző okok miatt jönni) egy zárt topicon, amit csak ők (mi) látunk megbeszéljük a moderálási leosztást.
Akik eddig is voltak, és megerősítették részvételi szándékukat: Tiberius (veterán topicot jelenleg is csinálja), Tibke

Akik újonnan jelentkeztek: 4TRed , mr120bpm (helyettes moderátor). Ők küldték el mailban a jelentkezést a klubnak.
Voltak akik csak említették valahol a fórumokon hogy segítenének, ne hezitáljanak, hanem írjanak a klubnak.
Várom a jelentkezéseket, hogy elkezdhessük az érdemi munkát a zárt topicon.

MG

178 Szabó Gábor 2009-09-07 12:00:42  Előzmény:Oravecz Kata: 57824

Hát olyat nehéz, hogy minden kívánság egyszerre teljesüljön.
A kulung cuccok mindig drágák voltak és sajna csak azok a márkák jöhetnek számításba, amiket írtál, esetleg a Valeo még. Ezek gyári beszállítók is, nem csak utángyártók. A SACHS gyárt kuplungalkatrészeket Wartburghoz és Trabihoz is, de azokat valami távoli országban (talán Dél-Afrika) csinálják, nem a németek. Szemmel láthatóan nem az a minőség, hiába mondják a boltban, hogy ott a benszülöttek ügyesebbek. De a golf1-es 1,3-as, benzines, mondjuk '82-es évjárat kuplungja egyezik a Warburgéval és annak a dobozában eredeti német alkatrészek vannak. Készletben olcsóbb, mint darabonként (csapágy,tárcsa,szerkezet) megvenni, még úgy is, hogy a csapágy nem kell belőle.
Ha ilyen megoldásban gondolkodtok, az anyagköltség kedvezmény nélkül minimum 60ezer. Gyári számban, cikkszámban tudok segíteni esetleg.
Van alternatív megoldás, ami anyagköltségben kedvezőbb, szerelni ugyanannyit kell kb. El kell menni bontóba, keresni egy golf2 1,3-as benzines motort, arról elhozni a kuplungot a lendkerékkel együtt. Egész újszerűeket lehet kifogni. Ezeken 190mm-es átmérőjű kuplung van ellenben a Warburg 180mm-ével, emiatt kell a lenkerék is. De ez egy kiforrottabb, strapabíróbb szerkezet már, tökéletesen passzol a Wartburghoz és a pedált is kb negyede erővel kell nyomni a másikhoz képest. Szerintem max 10ezert kérnek érte, de sok tizezer km-re el lehet felejteni a kuplungproblémákat.
Nem mellékes, hogy ehez a tárcsa és a szerkezet olcsóbb, ha a későbbiekben kéne.
Pesten nem ismerek autószerelőket, de a normális az ritka, mint a szemüveges ...

177 Oravecz Kata 2009-09-07 09:45:39

Sziasztok,

tudna valaki segíteni, hogy hol tudnánk édesapám 353-as 1.3 as 90 es évjáratú Wartburgjához nomrális minőségű kuplung szerkezetet venni, ami nem egy évig bírja mint a mostani és nem horror áron adják?
Eddig a SACHS márkát javasolták én olvastam még LUK os ról is, de ismerni egyiket sem ismerem.
Valamint kéne egy szerény, dolgához értő szerelő is ha ismertek és létezik még ilyen egyáltalán (dél Pest felé esetleg, vagy a környékén), mert a mostani "modern" autók szerelői hülyét kapnak a Wartburgonktól és így csak összedobják a melót, aztán bírja amíg bírja.
Előre is köszönöm a segyítséget.
o. Kata

176 Muczán Gábor 2009-09-07 09:32:46

Hello Mindenki!

Ma sikerült a tárgyalás a Retro Cash@Carry áruházzal az őszi találkozó helyszínével és időpontjával kapcsolatban.
Szívesen látnak minket a kért időpontban. Az elvárásuk annyi hogy népszerűsítsük áruházukat! www.retro-24.hu

A meghívókat, sajtóanyagot a héten megírom, és közzétesszük a honlapon, illetve kipostázzuk tagjainknak.

Tehát TWK Őszi Találkozó, 2009. október 10-én, szombaton délelőtt.
Gyülekező 9 órától, megnyitó kb 10.00-kor, beszámoló a közgyűlésről, majd a szokásos legek értékelése, és az éves rendezvények, és a születésnapi év értékelése. A rendzvény végén kb. 13 órakor, egy laza felvonulás a Lágymányosi hídon Pest felé.

MG

175 zzzzzzzzz bbb 2009-09-07 06:22:03

Aha,értem,köszi!
Úgy tűnik,az alultol jövő beázás a veszélyes,mert egy héttel korábban is mentem felhőszakadásban,meg szinte végig esőben 150 km-t,de azokon az utakon nem állt meg a víz,így nem is nagyon tudott felcsapódni a motortérbe.
Nekem egyszer városban akadt le az elosztófedél.Egy két karc lett csak belülről rajta,utána működött rendesen.
Szombaton szerintem nagyon drágán vettem elosztófedelet,2400 ft-ért.Én valami sokkal kevesebbre emlékszem.Ez valami olasz cucc.

174 Szabó Gábor 2009-09-06 21:55:58  Előzmény:zzzzzzzzz bbb: 57819

Nagy baj nem lehet a felcsapódó víztől. Majd kiszárad.
Viszont mélyebb pocsolyákon áthaladáskor, ha a szívóoldalon keresztül víz jut a hengerekbe, az okozhat csúnya eldeformálódást a motorban.
Törött, lyukas vagy hiányos osztófejjel vagy rotorral simán működhet. Nekem autópályán akadt le a fedelet fogó egyik fül. A rotorból lekopott fél centi legalább, csak egy összeégett cafat maradt, a fedélre 3db centi átmérőjű lyukat esztergált, a motortérben mindent belepett a bakelitpor. De visszapattintottam a helyére és lazán mentem tovább. Egyenletesebben ment, mint előtte. Aki nem hiszi, annak meg tudom mutatni bármikor.

173 Petrovszki Dávid 2009-09-06 21:23:03

hali igy jártam én is
beáztam nekem is krehácsolt
de ujj elosztófedél és egy uj kábel nekem megoldotta azóta 4 éve igaz édesapámmal történt de semmi baj nincs vele

nekünk menet közbe repedt el ahogy hajtottuk mivel ugye ez nem vizálo
és ott hő keletkezik ezért nem birja nem bírta
sztem nálad is ez lehet
nézd át a kábeleket
elöregedett törött kábelt cseréld le
és a sarukat is nézd meg meg a kapcsolást a kábeleknél
és ha ezek nálad is rendben lesznek nem hiszem lesz gondod ilyennel megint

172 zzzzzzzzz bbb 2009-09-06 08:19:02

Sziasztok!
Rég voltam itt,a regisztrációm is törlődött( nem értem miért).

A minap felhőszakadásban autóztam,és nagyon felverődött a víz.Alig bírtam hazaérni a 4T Waresszal.Csattogott,köhögött.Másnap reggelre bíztam benne hogy megszárad,és indul,de csak pár pöffenést csinált.Megnéztem mindent a gyújtás körül,kitisztítottam a gyertyákat,de ez nem segített,ezért a karburátort is kitisztítottam gyorsan(ez amúgy is esedékes volt).De ezek után sem indult a gép.Ekkor vettem észre egy lyukat és egy nagy repedést a gyújtás elosztó fedélen.Örültem,megvan a hiba.De az új beszerelése után sem indult.Ekkor már feladtam.Aztán egy két óra után újra megpróbáltam indítani,akkor meg mintha semmi nem történt volna,első pöccre beindult.
Na szóval,nem értem miért nem indult előtte a motor?Lehet hogy nem csak az elosztófedél repedés volt a gond,hanem beázott valami,ami aztán közben megszáradt?Ha így volt,mi ázhatott be,mit nézzek át?Nem szeretnék valahol lerohadni,jönnek a párás esős idők.Meg azt sem értem,szétrepedt,lyukas elosztófedéllel,hogyan ment egyáltalán a motor?Esetleg a hideg víz miatt az esőben repedt el?
Na jó sokat dumáltam,bocs.:)

171 Soós Árpád István 2009-09-05 08:49:42  Előzmény:Mazák Viktor: 57816

Szia!
Egy kombi,vagy egy sedan Waresznak 900-950 kg között van a tömegük,üresen.

170  Bandi 2023-05-22 08:40:11

A TOLNAI TALÁLKOZÓ KÉPEI!:

https://trabimania.lapunk.hu/?modul=galeria&a=39367&

169 Mazák Viktor 2009-09-04 13:06:11

Szevasztok

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a 4 ütemű wartburgnak mekkora a száraztömege? A kérdés azért érdekes számomra, mert egy 4 ütemű trabant futóművét szeretném keményíteni, stabilabbá tenni az útfekvést, és egy wartburg donorra gondoltam. Első körben csak a rugókat cserélném, ha elégedett leszek, akkor kapna egy jobb, vagy csak egy új szett lengéscsillapítót is. A rugókat tudom, hogy vágnom kell.

168 Mazák Viktor 2009-09-04 13:05:20

Szevasztok

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a 4 ütemű wartburgnak mekkora a száraztömege? A kérdés azért érdekes számomra, mert egy 4 ütemű trabant futóművét szeretném keményíteni, stabilabbá tenni az útfekvést, és egy wartburg donorra gondoltam. Első körben csak a rugókat cserélném, ha elégedett leszek, akkor kapna egy jobb, vagy csak egy új szett lengéscsillapítót is. A rugókat tudom, hogy vágnom kell.

167 Brindzik Balázs 2009-09-04 03:06:10  Előzmény:Dobolyi Roland: 57812

Mondtam a kereskedésben (meteor), hogy vw golf2-höz illő ac-t kérnék, de amit adtak, az ugyanolyan, mint amivel elkerregett vagy 100e km-t. Amit meg vettem szlovén, az kb 10e km után meg is adta magát. Összezavart, hogy egy autósboltos ismerős anno azt mondta, a szlovént vegyem. Hát most olasz van, remélem megint kibír majd 100e km-t. :)

166 Brindzik Balázs 2009-09-04 03:03:30  Előzmény:Brindzik Balázs: 57808

Ja, és kb 3e Ft a 2 együtt.

165 Dobolyi Roland 2009-09-03 16:51:12  Előzmény:Brindzik Balázs: 57809

Szia !
Én vw ac-t használok 1-éve semmi baja.
Megnéztem annak ellenére,hogy vw Madein EU:eek:

164  Spityu 2023-05-22 08:40:11

Sziasztok! Ránézésre gyári cuccokat leltem az alábbi Barkasos hirdetésben, remélem nem baj ha beteszem:

[url]https://www.vatera.hu/barkas_1000_alkatreszek_151813688.html[/url]

Gondolom jók Wartihoz is.

163 Hudák Zoltán 2009-09-03 07:10:35  Előzmény:Brindzik Balázs: 57809

Szia !!!

Hát nekem anno a szlovén bírta kb 3 hónapig az olasz meg egy fél évig membránszakadás nélkül úgyhogy agyalj rajta hogy melyik jobb :D

Üdv:Hudee

ui: ha ki is szakad a membrán rajta kb fél órás munka felujitani, de sokkal jobb azzal sem lesz :D

162 Brindzik Balázs 2009-09-03 01:27:52

Nekem lenne egy kérdésem, hogy AC pumpából melyik típust érdemes venni? Az olasz vagy a szlovén típus a jobb? Kinek mennyi tapasztala van ezekkel?

161 Brindzik Balázs 2009-09-03 00:58:08  Előzmény:Semsák József: 57807

6307 a külső, 6009 a belső csapágy száma... ;)

160 Semsák József 2009-09-02 22:10:08

Jó estét mindenkinek !

1.3 as Wartburg hátsó kerékagy csapágy számát megtudná nekem valaki mondani?

:) előre is köszönöm

159 Szabó Gábor 2009-09-02 16:56:54  Előzmény:Óvári Roland: 57805

Nekem is ez vállt be. Javasoltam is a komának kb 1 éve, ha jól emlékszem.

158 Óvári Roland 2009-09-02 16:46:51  Előzmény:Busa Attila József: 57773

Szia!
Nekem csakis kizárólag BOSCH w7DTC 3pólusú gyertya a tökéletes!NE tegyél bele másikat!!!

157 Busa Attila József 2009-08-31 07:40:58

Hali!
Szeretnék venni, vagy átalakítani Wartburgra sport lökhárítókat, emberi áron. Az is érdekelne, hogy milyen típusú autók lökhárítója méretazonos a wartburgéval.
Üdv: Atesz.

156 Soós Árpád István 2009-08-31 06:51:55  Előzmény:Farkas Zoltán: 57801

Ja igen....Látom mit mondasz....:)

155  Spityu 2009-08-28 20:43:20  Előzmény:Farkas Zoltán: 57800

Igaz, ami igaz! Igénytelen "maszkolás".

154 Farkas Zoltán 2009-08-28 20:15:02  Előzmény:Farkas Zoltán: 57800

Az első és második "belsőképen" az ajtókereten jól látható a régi szín is... Ez eredetileg rendes warbizöld volt...
Ha eredeti lenne ez a szín akkor az első sárvédőkön javítási nyomok lennének mivel egyetlen warbi sem ússza meg sárvédő vagy ív cseréje nélkül ezt a piti 19évet... :) Még a 70800km sem stimmel,annál többet futott ez a kocsi és törve is volt.Lehet hogy egy öregé volt de hogy nem ő használta az is bittos... :D

153 Farkas Zoltán 2009-08-28 19:58:30

Szerintem nem eredeti szín mivel a jobboldali ajtónyitó ives része is zöld...Annak fekete műanyagból kellene lennie minden warbin,tehát átfújták.

152  Spityu 2009-08-28 18:43:56  Előzmény:Soós Árpád István: 57795

Nem értek a típushoz, de szerintem eredeti: ha az, észreveszed, ha nem az, azt is!!! Bár sokszor kalmárok árulják a hasonló gépegységeket, azért mindig kikandikál ez-az, ami elárulja őket. Biztosat élőben lehet mondani.

151 Petrovszki Dávid 2009-08-28 18:31:45

hali
én már látam ien világos alma zöld autot wareszben
és sztem ez eredeti fényezés lehet

150 Soós Árpád István 2009-08-28 15:21:26  Előzmény:Molnár György: 57796

Szerintem se csinálhattak ilyet,csak azért kérdeztem,mert nem hiszem hogy után festett lett volna.Lhet hogy fakult,lehet hogy után festett,lehet hogy egyik se.:)

149 Molnár György 2009-08-28 14:02:54  Előzmény:Soós Árpád István: 57795

Háth ha gyári, akkor egyenletesen fakult. De sztem ilyen világos alma zöld nem volt. Szerintem.

148 Soós Árpád István 2023-05-22 08:40:11

Ez gyári szín lehet?:confused: :
https://www.hasznaltauto.hu/3226419_wartburg_1.3_1990

147 Bíró János 2009-08-27 16:15:37  Előzmény:Soós Árpád István: 57786

szia.nekem konkrétan 2t trabihoz kellene a gy,p.mostis az van rajta csak az eggyik defektes,(kiesett a stift-je.):)

146  Spityu 2023-05-22 08:40:11  Előzmény:Balog Zoltán: 57779

Szia!

Ajánlom a követekző fórumot:

[url]https://w311.info/viewtopic.php?f=2&t=3079[/url]

Elég sokat leírnak a különféle elterjedt változatokról, irányadónak talán jó lesz.

145 Soós Árpád István 2009-08-26 07:22:51  Előzmény:Busa Attila József: 57791

Szia!
Idén már semmilyen,csak ez a tolnai.Nekem (ahogy kérdezgettem)elküldte valaki személyes üzenetbe.Majd gyere fel msnre és ott leírom.

144 Busa Attila József 2009-08-26 06:02:35  Előzmény:Soós Árpád István: 57789

OK, de honnan tudjátok lenézni a programokat előre? Hiszen nem megy ez a funkció az oldalon.
Milyen talik lesznek még idén?

143 Dobolyi Roland 2009-08-26 05:15:52  Előzmény:Balog Zoltán: 57779

Szia!

Itt sok információt találsz ha keresgetsz.
www.wartburgcars.de

142 Soós Árpád István 2009-08-25 21:37:54  Előzmény:Busa Attila József: 57788

Szia!
Most szombat reggeltől vasárnapig.

141 Busa Attila József 2009-08-25 20:41:00  Előzmény:Soós Árpád István: 57787

Szia!!!
Mikor lesz?

140 Soós Árpád István 2009-08-25 19:30:36

Ki jön a tolnai talira?

139 Soós Árpád István 2009-08-25 19:01:17  Előzmény:Bíró János: 57785

Hali!
Milyen típushoz?

138 Bíró János 2009-08-25 18:37:44  Előzmény: Bandi: 57784

sziasztok.keresek waresz aluminiumgyertyapipát(???)lehetőleg új-at,ha van valakinek irjon,elöre is köszi. ;)

137  Bandi 2009-08-25 18:12:14  Előzmény:Soós Árpád István: 57783

Péntek délutántól kb.16.00-tól szerintem lehet jönni!!

136 Soós Árpád István 2009-08-25 18:08:43  Előzmény: Bandi: 57781

Ok,köszi.Pontosan mikor lesz?(órában értem):)

135 Petri Zsolt 2009-08-25 17:39:11  Előzmény: Bandi: 57781


Szia Bandi

Ha jól emlékszem beszéltem veled az Erdélyi túráról,amit jövő tavasszal rendeznénk.Meg írnád esetleg ha emlékszel hogy miben maradtunk?Nagyon meg köszönném.

134  Bandi 2009-08-25 16:32:14  Előzmény:Soós Árpád István: 57778

Meglesz!
Most péntektől Vasárnapig!!

133 Horváth Ferenc 2009-08-25 14:25:09

Sziasztok!
Eladnám Wartburgom :S
Elérhetőségeimet megtaláljátok:)

132 Balog Zoltán 2009-08-25 13:17:45

Sziasztok !
Érdeklődnék MINDENKITŐL, hogy gyári WR 1150-es wartburgról használható felvilágosítása van-e Valakinek.
Tervem , hogy építek egy autót amellyel az oldtimer szuperkupában tudnék indulni. A lényeg inkább annyi, hogy minden ezzel kapcsolatos információt szívesen fogadok: motor, váltó, kipufogó stb.

KÖSZÖNETTEL.
bALOG ZOLTÁN

131 Soós Árpád István 2009-08-25 07:20:14

A tolnai tali meglesz tartva?Ha meg is,remélem nem két ember lesz ott.Mert senki nem nagyon beszél róla.