Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Jót tesz a Trabinak a média?

Lezárt topik

Ez a topik már nem aktív, ezért nincs lehetőség további hozzászólásokra.

59 Prokop Gábor 2005-08-30 06:05:54

A topic elhalt, illetve aktualitását vesztette, ezért lezártam.

- prokee -

58 Franyó Tamás 2023-05-22 08:40:11

Az emberek a trabantot leírták. Nem is igen beszélnek a médiában róla. Szóba se hozzák csak ha esetleg valami autó beszámításnál szóba nem jön. De viszont ha kitévednek egy találkozóra, vagy az úton látnak egy szép patent trabit akkor azért elbizonytalanodnak szerintem. Szóval a média sem foglalkozik már a trabantal. Ezek az autók már csak nekünk értétek. De majd eljön az az idő mikor nagy szám lesz ezekkel az autóttak járkálni. Sőt szerintem nem is sokára. Mivel a környezetvédelmi szigorítások miatt jópáran eladják becseréltetik kidobják. Még közülünk is. És jóval kevesebb lesz belőlük. Akkor kezdődik majd el igazán majd az ujjabb reménység...

https://www.gportal.hu/portal/frensistuning/

57 Kalmár Gábor 2005-06-11 10:59:40

No comment.


gkalmar

56 (Törölt felhasználó) 2023-05-22 08:40:11

Nálunk Trabantot zúznak a tűzoltók........

Supernem
https://www.papirjaguar.gportal.hu

55 Sánta Gábor 2023-05-22 08:40:11

én másikat tok, az is most volt nemrégen vmelyik városban volt vmi gyereknap oszt a tűzoltók bemutatták a cuccukat meg minden meg felgyújtottak egy Wartburgot és azt kellett eloltani........na hát erre nem is mondok semmit.......és a Waresznak semmi baja nem volt még rendszáma is volt......ménem egy bontóból kértek vmi (moderálva) nyugatit? jó, ez Wartburg volt, de lehetett volna Trabant is......

Trabant 601 Special "84 DCC-060
Died Trabant 601 Special "90 DLE-093
Little Boy

https://gportal.hu/littleboy

54 Kalmár Gábor 2005-06-08 13:32:31

Üdv Mindenki!
Volt ugye pár hete egy Trabant tolásos akció (cselendzs déj, de így?). Erről mi a véleményetek?
Talán nem kellett volna. Vagy hír volt a márkával és az is jó?
Szerintetek?


gkalmar

53 Sánta Gábor 2005-04-19 17:07:13

"Naná, hogy jót tesz... amikor megjelent a voda reklámban Béla trabija, egyből mindenki arról beszélt a suliban, előtte meg csak lenézték a Trabikat"

na igen...erről beszélünk....van jó és rossz feltüntetés.....:rolleyese mikor melyik........

Trabant 601 Special "84 DCC-060
R.I.P. Trabant 601 Special "90 DLE-093
Little Boy

52 (Törölt felhasználó) 2005-04-06 05:15:55

Ártani nem árthat, szal csak jó lehet

Nacsesz
msn: pipp33@freemail.hu

51 (Törölt felhasználó) 2005-04-06 05:12:00

Naná, hogy jót tesz... amikor megjelent a voda reklámban Béla trabija, egyből mindenki arról beszélt a suliban, előtte meg csak lenézték a Trabikat

Nacsesz
msn: pipp33@freemail.hu

50 Kalmár Gábor 2005-03-22 13:40:23

Új cikk a galériában. "Kell a katalizátor, de nincs" Megjelent 2005. 01. 07-én a Dunántúli Napló, Somogyi Hírlap, és még ki tudja hány országos napilapban.
Nálam anno ezzel kezdődött az egész…


gkalmar

49 Prokop Gábor 2005-03-12 06:57:57

Elnézést kérek mindenkitől a megszólalásom hangneméért, kicsit kiakadtam.
A tartalmát továbbra is vállalom.

48 Sánta Gábor 2005-03-11 18:58:17

"Én nem akarok beleszólni, csak a Littleboyba kötök bele:
feljebb>???????"

na ezt most nem értem!


MIT?!
MIÉRT NE LEGYEK KEMÉNY?!
DCC-060!!!

47 Rell Miklós 2005-03-11 18:22:02

LittleBoy írta:

"persze ebbe az is belejátszott, hogy tud emberi módon kommunikálni"
ehez ugyanazt mondom mint feljebb....vagyis:ez már a fórumokból is kiderült és télleg ígyé van

Én nem akarok beleszólni, csak a Littleboyba kötök bele:
feljebb>???????

1.1 retro

46 Sánta Gábor 2005-03-11 18:10:57

na most én nem akartam beleugatni "kis vitátokba" de Gkalmar: ha beszólsz Prokeenak akkor Ő kicsit ingerülten válaszol ami sztem érthető is mert Te se leszel puszipajtás pár napig azzal aki neked beugat...... szal ha Ő válaszol & kicsit jobban odaszól akkor nem azonnal azt kell mondani, h "car a klubvezetés" hanem inkább húzd öcce magad oszt majd lenyugcik mindenki.....de ha lehetséges akkor személyes üzenetben verjétek meg egymást mert különben át lehet nevezni a fórumot "Vita és bunyószoba" címre amit még (később se) nem tervezek....szal ezt ne itt....nyissatok egy topicot ott úgy szópárbajozhattok ahogy akartok de már alaposan eltértünk a topic témájától.....

MIT?!

45 Sánta Gábor 2005-03-11 18:01:26

"Igen, rosszul."
Prokee ma nem szenvedsz önbizalomhiányban........de egyáltalán nem zavar

"fizetem a tárhelyet"
na ezért már meghívnálak 3 üveg sörre ha a kocsmában lennénk....

"csinálhatok lovas pornót is"
tőlem csinálhatsz de amatőr pornónak jobban örülnék......

"Muczán Gábor is KÉRNI szokott, ha valamire szüksége van a lapon, pedig ő a Klubelnök."
ez már a fórumokból is kiderült és télleg ígyé van

"persze ebbe az is belejátszott, hogy tud emberi módon kommunikálni"
ehez ugyanazt mondom mint feljebb....vagyis:ez már a fórumokból is kiderült és télleg ígyé van

"Van fogalmad arról, napi hány óra munkám van csupán a szintentartással ? És arról, hogy az elmúlt 5 évben mennyi időt vett el a lap a páromtól, a családomtól, az autómtól, akármitől ?"
én asszem vágom mióta csinálgatom az enyimet & az még lócar ehhez képest....

MIT?!

(Módosította LittleBoy 2005.03.11. 19:03-kor)

44 Kalmár Gábor 2005-03-11 16:03:23

Ez őrület, itt mindenki félreért?
(Ki akart itt új lapot szerkeszteni? Miért kell túlkezelni ezt az írásomat (is)?
Csak kérdeztem és válaszokat vártam. De ha tudom, hogy ilyeneket kapok, biztosan nem kezdek bele. Gyakorlatilag nem tudom, valójában mit követtem el, de ez mindenképpen döbbenetes. Lassan akármit írok, kapok.

Prokee!
(előző írásodra)
Te sem érted. Nem követeltem én semmit! Kérdeztem, és tippet adtam.
Te rendes válasz helyett meg nekem estél, meg most is.(Ezek szerint bizonyos dolgokat nem lehet tőled megkérdezni?) Nem írhatok még hasonlatot sem, mert azonnal valami ilyesmit írsz. Azt mondod, nem akarsz személyeskedni, mégis szinte mindig megteszed. Mégegyszer mondom, kérlek, ne vádaskodj tovább: nekem nincs üldözési mániám, senkit sem szeretnék (meg) bántani - sőt, követeléseim sincsenek -, hanem végig csak segítséget szerettem volna nyújtani. Te meg úgy érted, és reagálod, ahogy.
Egy biztos, lassan már kezd elegem lenni abból, hogy a nagyrészt szakmainak induló bejegyzésekből mindig ez lesz. Hogy miért nem lehet humánusan gondolkodni, számomra az ma is rejtély. Ez itt a médiarovat, melyben nem (csak) arra vagyok kiváncsi, hogy te hogy gondolod, mit vállalsz (még) vagy nem vállalsz el, hanem mások véleményére is. Senki sem követelt tőled többet, csak kérdeztem, mert úgy gondoltam, ami tettél, jó volt az is, és jó lenne egy amolyan rovat is. Ha nem, hát nem. (A téma súlyától függetlenül nagyrészt mindig azonos tartalmú választ adsz. Nem vagyok hülye, megértettem elsőre is, de a fórum egyik fontos célja írott formában a megoldások keresése. S mivel te vagy a webmester, sokszor látótérbe kerülsz. De azt senki sem állítja, hogy ez azonnali kötelezettségekkel jár. Ha te így értelmezed, az a te gondod, de ezzel kérlek, ne befolyásold azokat, akik a témáról óhajtanak kommunikálni. Elég volt ebből a háborúból.)

Az utána lévőre meg már egyszerűen nem válaszolok, pont az utolsó mondat és e bejegyzés tartalmi kapcsolata miatt. Nem fogok egyfolytában védekezni, akik szerették volna, úgy is értették, miről kívántam szólni, és mi a helyzet.



gkalmar

43 Prokop Gábor 2005-03-11 15:27:54

"Nem (csak) nekem kell átpasszolni, mert én találtam ki, hanem a klub(vezetésnek) kellene elgondolkodnia rajta, mert nekik is érdekük kellene, hogy legyen...
(Vagy már megint rosszul gondolkodom?)"

Igen, rosszul.
Mondom mégegyszer: önként csinálom, sem te, sem a Klub, sem más fizetést ezért nem ad, úgyhogy sürgősen felejtsd el a "KELL" szót.
Ja, és mégegyszer: nem vagyok a klubvezetés tagja, a webmesteri pozícióm is inkább álapot, mint poszt.
A lapot ráadásul egyelőre teljesen egyedül üzemeltetem, fizetem a tárhelyet, technikai hátteret adok. A Klub csupán a domaint fizeti, az összes többit én nyújtom. Ha rossz kedvem lesz, csinálhatok lovas pornót is, rajtam áll - persze ehhez még elég sok hasonló övön aluli ütés kell.
Viszont szigorúan kikérem magamnak, hogy számon kérj (vagy más) bármit is !!!!!!!!!!!
Egy adalék: Muczán Gábor is KÉRNI szokott, ha valamire szüksége van a lapon, pedig ő a Klubelnök. Igaz, eddig azt hiszem, mindent meg is valósítottam az ötleteiből, persze ebbe az is belejátszott, hogy tud emberi módon kommunikálni - és voltak, vannak még így ezzel páran.
Természetesen a lapot a látogatók tartják fenn, ha senki sem olvasná, én sem csinálnám. Ezért amit lehet, megteszek a regisztrált vendégek kedvéért - ha van rá kapacitásom. Ha pedig rosszul, vagy hanyagul csinálom majd, akkor senki sem fogja olvasni - ez legyen majd az én problémám...
Ez van, lehet szeretni, lehet leszólni. Utóbbi esetén viszont fenn áll a lehetőség : állj neki, csinálj jobbat. Ha sikerül, én is azt fogom olvasni.

Van fogalmad arról, napi hány óra munkám van csupán a szintentartással ? És arról, hogy az elmúlt 5 évben mennyi időt vett el a lap a páromtól, a családomtól, az autómtól, akármitől ?

Azt hiszem, nincs...

Szóval légyszíves ne próbáld meg beosztani az időmet, és tanulj meg kérni.

42 Sánta Gábor 2005-03-11 15:05:01

én nem foglalok ilyen ügyben álláspontot, ha szerkeszteni akarod a honlapot akkor a sajátod, ezért van a Gportal, SRV, UW, stb. Prokee nem azért van h orrba-szájba nyalja a seggünket, ő csinál mindig vmit nekünk pedig nem beugatni hanem elismerni kéne, bár eccer kéccer én is odaszóltam már neki de nem direkt volt....

mellesleg én nem poénkodtam semmi de ha Te úgy gondoltad akkor.......

MIT?!

41 Kalmár Gábor 2005-03-11 14:28:58

Littleboy!
Amúgy neked mi a véleményed a felvetésemről?
(Jó ötlet, vagy minek?) Tudom, ez az oldal is félig-meddig ezért jött létre, de gondolkozz: hogyan rak ide be valaki egy komplett újágcikket (terjedelm!). (A galériában nem tudsz rá válaszolni!)És egy videófelvételt egy műsorról, nyiltkozatról? (A letöltésekben sem lehetne reagálni rá.) Az előbbi esetben csak a cikk írása keretében lenne valamiféle megoldás, utóbbi még nehezebb ügy.
Ráadásul mindezek egy helyen lennének jók. De mindez csak ötlet, felvetés. Nem (csak) nekem kell átpasszolni, mert én találtam ki, hanem a klub(vezetésnek) kellene elgondolkodnia rajta, mert nekik is érdekük kellene, hogy legyen...
(Vagy már megint rosszul gondolkodom?)

DTR

gkalmar

40 Prokop Gábor 2005-03-11 14:25:47

Rugaszkodj már el az üldözési mániádtól. Nem vágtalak orrba sem jelképesen, sem másképpen.
Egyszerűen elmondtam ezerszer, ezer helyen, neked személyesen is, hogy a lapra jelen formájában is alig tudok időt szánni.
Te ezt nem érted meg, én viszont nem fogom minden nap tízszer elmondani.
Fura, hogy szinte követelésekkel lépsz fel olyanokkal szemben, akik önként, hobbiból vállanak fel dolgokat. Azt fogom megcsinálni, amihez kedvem, időm, energiám és lehetőségem van. Az ezen felüli elvárások pedig pont nem érdekelnek, mert senki sem fog helyettem családi életet élni, vagy az autóimat rendbetenni, miközben társadalmi munkában sorozatban midnenkit kielégítek.
A webmeesteri mibenlétem nem kijelölt elvállalt pozíció, nem vagy KÖTELES csinálni, nincs belőle anyagi hasznom sem, maximum a megbecsülést zsebelhetem be. Ezért addig, és úgy csinálom, amíg és ahogy kedvem tartja.

Nem akartam ezt így leírni, de muszáj, mert csontra nem érted, mi hogyan működik.

39 Kalmár Gábor 2005-03-11 13:54:06

Littleboy!

Miért, úgy tűnik? Mert nem ez a cél, csak megpróbáltam megtudni, hogy Prokee annak idelyén is ilyen aktív volt a témában, vagy csak a nagyrészt általam felvetett problémák miatt próbálkozott. Megpróbáltam azt is jelezni, hogy mindezektől függetlenül ez nagyon jó, és bedobtam egy tippet. Erre ő (jelképesen)orrbavágott, te meg poénkodsz rajta.
(Jó vicc, mi?)


gkalmar

38 Sánta Gábor 2005-03-09 18:02:47

Tee, Gkalmar: nem megakarod dönteni Prokee hatalmát?!

MIÉRT NE LEGYEK KEMÉNY?!

37 Prokop Gábor 2005-03-09 17:08:51

gkalmar:

Vállald fel a Médiafigyelő rovatot, el fogom neked indítani. Nekem nincs rá időm.

36 Kalmár Gábor 2005-03-09 16:06:07

Bocs Prokee, nem kötekedni akarok, de korábban is figyelted a hasonló cikkeket és próbáltál hasonlóan cselekedni? Eddig legalábbis én még nem hallottam erről.
De határozottan pozitív cselekedet. (A cikkek felgöngyölítésében próbálhatunk segíteni, de a mindenkori reagálást (együttes) nagyobb erővel (és lehetőleg gyorsan) kell megtenni - értsd. Klub.
Amúgy hasznos lenne egy médiafigyelő rovat is, melyben újságcikkek, akár videók is lehetnének (általában a frissebbek). (Természetesen a pozitív (- ha van egyáltalán ilyen?) és negatív tartalmúak is! Pláne annak örülnénk, ha a vezetés újságokban és más médiumokban tett közléseit is itt láthatnánk.

DTR

gkalmar
(Módosította gkalmar 2005.03.09. 17:08-kor)

35 Sánta Gábor 2005-03-08 12:50:01

hát lehet h nem ártott volna lehet h megérezték volna a "Trabi power" fílinget......

MIÉRT NE LEGYEK KEMÉNY?!

34 (Törölt felhasználó) 2023-05-22 08:40:11

Prokee!
Miért nem küldtél neki egy ajándék vírust?
Véletlenül.........




Supernem
https://www.papirjaguar.gportal.hu

33 Prokop Gábor 2005-03-07 16:46:45

Az ominózus Origo cikk szerzőjének is írtam, a megjelenést követő fél órán belül.
Semmi sem történt.
Nem az első, és nem az egyetlen.

32 Kalmár Gábor 2005-03-07 13:11:17

Pontosan erről van szó. Mindent az elejétől, kicsiben kellene kezdeni. Persze biztosan megpróbálnak keresni valami kibúvót, de legalább próbálkoznánk már valahogy. De azért azt ne felejtsük el, hogy a legnagyobb szava TWK-001-nek lehetne...


gkalmar

31 Sánta Gábor 2005-03-04 17:18:33

és mi lenne akkor ha látnánk ilyan cikket ami kifejezetten sérti a Trabantosokat/Wartburgosokat/Barkasosokat és írnánk egy mailt h szeggye le v szövegezze át a cikket.......na? vélemény elvileg meg kéne neki tenni vagy nem?!

MIÉRT NE LEGYEK KEMÉNY?!

30 Kalmár Gábor 2005-03-04 15:01:24

No, íme egy példa a sok közül. Az origon volt egy cikk (2005.03.02), melynek előzetesében korábban egy Trabant képe szerepelt (ma már nem(?))Címe: "Bűnözőt csinálhat a gyerekből az ólomszennyezés" Első olvasatban szerencsére nincs benne rólunk szó, de a pszicho (eredetileg) benne volt.


gkalmar

29 (Törölt felhasználó) 2005-03-04 06:48:11

Hát én sem rajongok az újabba autókért, pl apumnak van egy Felíciája és elvitte most szerelőhöz mert volt vmi gondja. Asszem vmi pillangószelep gondok léptek fel, de nemtom pontosan. A lényeg hogy javíttatás 85 ezerbe fog kerülni. Ez kicsit zúzós. A tarbit meg én összedobom, lehet 2 hét alatt, de megoldom max 5000 ből ha nagy gondja van...

Zozz

28 Basa Balázs 2005-03-02 15:21:44

Én az új autókat nem igazán szeretem. Főként a Francia csodákat. Annyira a designra megy el az erejük, hogy észre sem veszik, hogy a használhatóság rovásán ott hagytak egy rakatott (persze ez sem minden esetben igaz). Például a megane2 feneke olyan, mint egy kacsáé, de ha a hátsó üveg a tényleges fenék vonallal lenne egy vonalban, akkor az egész autót jobban lehetne pakolni! Most azt lehet mondani, hogy arra ott a break, de azt meg nem mindenki veszi.

De ez nem egy másik topic témája egyébként?


batka

27 Kalmár Gábor 2005-03-02 13:35:00

LittleBoy!
Hasonlóan. Nekem is Trabi a sztár, de a mai típusok közül én is csípem a Fabia szerintem ugyan nem túl szép, de igen karakteresre sikerült formáját. (Ez valamelyest Trabant tulajdonság.)

gkalmar

26 Sánta Gábor 2005-02-23 14:32:16

akkor úgy mondom űrautó dizájn.....ezalatt most gondolok a Megane 2-re.....csicsás dizájn: tália, megán, szénik, stb.....
ez azért meg nem valami nyerő szerintem....a Skoda Fabia kb akkora mint a Megane és mégis szép kerek, de nem túl kerek és íves dolgokkal megoldották a dizájnt és mitmongyak az jól néz ki......de mindent lever a Trabi!

Little Boy

25 Prokop Gábor 2005-02-23 14:26:18

"......mellesleg két pont van:
- az egyik: űrautó style
- másik: csicsás style"

Ezt kompletten nem értem

24 Sánta Gábor 2005-02-23 13:55:50

Prokee: én ezt mind tuttam és annak árnyékában beszéltem......mellesleg két pont van:
- az egyik: űrautó style
- másik: csicsás style

szal akkor melyik a jó? nekem egyik sem jön be kivéve a rönó 5öst.....bár arról is hallottam egy-smást......

Little Boy

23 Prokop Gábor 2005-02-21 17:06:17

Én meg valszeg több Renaultot javítottam, mint ahány autótok nektek volt összesen (mármint az utcában...).
Nameg nap mint nap jönnek hozzám alkatrészért rönós arcok vásárolni, meg előfordul néha-néha egy-két szerelő is ugye
Szóval erről sztem ne vitatkozzunk
Nem akarlak én erről meggyőzni, mindenkinek állampolgári joga, hogy Renaultot vegyen - csak mielőtt véleményt mondasz, nézz körül, hogy megalapozott legyen.

22 (Törölt felhasználó) 2005-02-21 17:01:15

prokee:
tudom mit beszélek, 2 éve van renaultunk.

Supernem

21 Prokop Gábor 2005-02-21 16:44:53

"Mi nem tetszik a renaultba??"

Mondjuk a két rendszámkeret közé eső rész...

"Gazdaságos, erős motor"

Aha, mondjuk a Skoda 105L-hez képest (bocs, Skodások ) Van sokkal gazdaságosabb és sokkal erősebb motor a konkurrenciánál.

"5 csillagos töréstesztek"

Ezt asszem áttehetjük a "marketing" kategótiába - a törésteszt mindig elméleti.

"böséges felszereltség"

Egyszer nézz meg egy japán autó alapfelszereltség-listát

"megbízható"

Ezt tutira a Renaultra írtad ? Nem is akarom cáfolni, mert annyira képtelen kifejezés egy francia autóval kapcsolatban...

"az ára is jó"

Aha, a Logané ))

Nem akarok vitát szítani ebből, de mielőtt ítélkeztek egy autó felett (még ha pozitívan is!), előtte tájékozódjatok...

- prokee -

20 (Törölt felhasználó) 2005-02-21 14:29:12

LittleBoy:
Mi nem tetszik a renaultba??
Gazdaságos, erős motor, 5 csillagos töréstesztek, böséges
felszereltség, megbízható, és az ára is jó. Akkor mi a
probléma?? Mellesleg nekünk is Renaultunk van(nem thalia!!!)


Supernem

19 Prokop Gábor 2005-02-21 07:02:09

Zozz:

Neeeeem, a srác nem Béla. Béla nem egy fotogén alkat, és akkor finoman fogalamztam
Az alsóörsi klipet töltsd le, INTRODUCING: Döbröcöni Béla

18 (Törölt felhasználó) 2005-02-21 06:42:27

Hi! A Voda reklámban ugyebár Béla Trabiját láthatjuk... A srác is Béla vagy az más? Mert már kérdezték tőlem (mert én vok Trabi képviselője a suliban)de én nemtom, mert nem ismizem Bélát...

Zozz

17 Sánta Gábor 2005-02-13 14:35:59

Roadhog, ez télleg jó, sajna van itt errefele egy pár paraszt aki nemkomálja a Trabit, de ez még nem lenne baj (én hírös rönó-ellenség vok), de még szídja is....és a legtöbbje olyan aki még életében nem ült Trabantban....az egyik oszt társam azé rühelli, mert kormányváltós (sztem a kormányváltó jobb mint a padló, mert nem lehet félrekapcsolni......), a másik meg azért (ő nem is tud indokot adni) mert Trabant.....ja & most Szegedről van szó, Csengelén kevés Trabis van de az mind jóarc!

Little Boy

16 (Törölt felhasználó) 2005-02-10 19:32:50

Szerintem igen, mármint a fórum cimére a válaszom. Pl mi az uniós csatlakozáskor a Mezökövesdi polgármestertől kaptunk ( mint mezőkövesdi trabantosok) meghivást, aminek eleget is tettünk,amire irásos köszönő levelet is kaptunk. Utánna gyermeknem alkalmából, Tibordarócon voltunk egy nap, a gyerköcökkel felvonultunk a faluba egy bárszor, jó nagy felhajtással, itt derült ki hogy egy trabant trampba 21 gyerek + egysoför fért el egyszerre és ment a kocsi!!!!
2004-ben 3 ugyességi pályaversenyen láttuk el trabantokkal a pályafelügyeletet, biztositás,és rendező szinten, és pont tegnap kértek fel az idei 6 verseny lebonyolításában való részvétellel.
3 iskolában diáknapon a bevonulást is mi nyujtottuk, illetve program is voltunk.( az 1gyik suliban csak néztek, hogy begurul 120 trabi az udvarra és a jelölt és csapata pattan ki belőle
( anyi kellett ehez egy úságcikk, riport, ismeretség a szervezők felé és már nmentek is a dolgok maguktól)
Mkövesden nem égő trabantal járni!!!nálam Egerben sem.
Ja a versenyre mindenkinek volt cb-je a kocsiban, meg kézi "wakitaki"
Az első versenyen csak ismerősők jöttek oda hozzánk, a 2.nl már sokan csak úgy szünetben eljöttek megnézték a kocsikat, kérdezgettek, igy "népszerűsitjük" a trabikat. Ja az idén már külön kértem a fö szervezőt, hogy majd emlitse meg a trabisokat a riportban, és ő szivesen meg is teszi majd.
Itt nálunk nem "bunkó trabantosoknak" vagyunk elkönyvelve, hanem számitanak az összetartó társaságra, akik megjelenésükkel szinesitik a programot.
szerintem csak hozzáállás kérdése a dolog, lehet pozitiv és negativ oldala a dolognak, beállitás kérdése, igaz az országos tévékben inkább negativ dolog.

üdv roadhog

15 Sánta Gábor 2005-02-10 13:14:58

nembaj, de ezt ne itt lécci! kössz!

Little Boy

14 (Törölt felhasználó) 2005-02-09 16:17:15

bocs, bocs, önhordó kocsiszekrényre gondoltam, csak
véletlenül alvázat írtam, bocs

Supernem

13 Sánta Gábor 2005-02-09 14:35:40

Supernem: most megsúgok csenben, de nagyon csendben valamit barátilag: a Trabantnak (kiv.: P70) ÖNHORDÓ KASZNIJA VAN (!!!) nem alváza.....
Gkalmar: akkor bocs, aszittem 50nel kűtték neki a falnak, a polák töréstesztjére meg inkább ne légy kíváncsi, mert ahány polákos baleset volt, abban mindenki meghalt......

Little Boy

12 (Törölt felhasználó) 2005-02-08 18:25:07

De ezzel a témával menjünk át az új topicomba, mert
prokee kisöpör minket!

Supernem

11 (Törölt felhasználó) 2005-02-08 17:22:26

Szerintem a trabantnak nem a borításával, hanem az önhordó kocsiszekrénnyel
van a gond. Vékony, rossz minőségű fém, rossz kialakítás, és
semmi merevítés(már ami számítana)Illetve hátul az alváz elég
"hiányos", mivel ha levesszük a két duroplast elemet, akkor átlátunk a csomagtartón(!), ezt melyik mai(v. korabeli) autón látod?! Szerintem egy 500-600-as töréstesztje jobb lenne a 601-sénél, mivel elöl jobb az alváz
kialakítás(vastagabb, több fém).
Szerintem.

Supernem
(Módosította Supernem 2005.02.09. 17:17-kor)

10 Kalmár Gábor 2005-02-08 14:44:24

Little Boy!

Jó témát boncolgatsz! Azonban van pár pontatlanság, melyet elsőkézből javítanék (Nekem ugyanis megvan a törésteszt cikke!) A hivatalosnak kikiáltott töréstesztet a német Auto Bild végezte(tte) el 1990-ben, mert az egyesítés után rohamosan emelkedett a trabantos balesetek száma a nyugati országrészben. Arra voltak kiváncsiak, hogy mennyiben felelős a kocsi biztonsága a balesetek végkimenetelében. Ezért vettek egy vadiúj, törtfehér 601-est, lefújták matt sárgára, beépítették a kocsi árának többszörösébe kerülő mérőbábukat és kezdődhetett a bizonyítás. A kocsit 45km/h-val küldték a „falnak”. Mindenki meglepetésére a kocsi utastere szinte sértetlen maradt, az ajtók – ahogy írtad – simán nyithatók, csukhatók maradtak. No, akkor majd a bábuk által mért lassulási értékek. Hiszen, ha a kasztni merev, akkor az erőket a bent ülők szenvedték el, s leszakadva szerveik, meghaltak. A megmért eredmények alapján azonban a terhelés a sofőrnél elfogadható, az utasnál pedig alacsony volt, de mindkettőnél határértéken belüli. Tehát a sofőr súlyos, utasa könnyű sérülésekkel úsz(hatj)ta meg a balesetet. Így az eredmény, ha nem is csoda, de igen jó tény. Az okként pedig az erős padlólemezt jelölték meg a szakemberek – nem a duroplast a titok. Persze azt mindenki elismerte, hogy oldalvédelemről szó sincs, s egy hátulról jövő ütközés is komoly következménnyel jár. Azonban ez utóbbi védelmi részt ma sem tesztelik. Vajon miért?
A többi márkát – szintén az ominózus lap segédletével - 50km/h-val tesztelték, nagy részük tragikus eredményt mutatott. Go Trabi, go…
(Azé egyszer úgy megnéznék egy Kispolski töréstesztet is. Persze, frontirányosat!:evil



gkalmar