Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Új lap

Lezárt topik

Ez a topik már nem aktív, ezért nincs lehetőség további hozzászólásokra.

130 Kapás András 2007-12-17 23:26:53

Így van, a biztosítós volt leginkább szemetszúró. Nem is látok most más ilyet.

Nem is tudtam, hogy wartburgklub.hu is idevezet. Tehát ebben a sárga színvilágban kell gondolkodni vagy az egész marad úgy ahogy van? Egyáltalán tervezel új külsőt? Én speciel az erősebb színeket részesítem előnyben, de ha azt nézzük hogy itt már mindenki megszokta a régit... Én tudok vmiben segíteni?

A logo alatt mit értesz? Nekem az jön le h ami bal felül van. De azt inkább fejnek (header) mondanám. A logótok az a slusszkulcs amennyire én tudom... (vagy a még aktuális jubileumi)

129 Tóth Gábor 2007-12-17 23:01:12  Előzmény:Prokop Gábor: 726

"Wartburgosok logója kicsivel nagyobb lesz, mondjuk 23000x6800, hogy ne érezzék magukat háttérbe szorítva"

Na ez azért kicsit durva volt
Nekem nincsenek kisebbségi érzéseim
Tudom, tudom kinek nem logoja ne vegye magára

128 Prokop Gábor 2007-12-17 22:21:55  Előzmény:Prokop Gábor: 726

[i]" mert csunyán pixelesre törik"[/i]

Asszem megtaláltam, a kedvezmenyesbiztositas.hu km-órája elég furcsán nézett ki. Nem is nagyon tudom, miért, anno esküszöm, kivágva, méretezve raktam ki, de valóban, most elég randa (meg ráadásul torz) volt. Nem is nagyon értem, x-akta.
Mindegy, javítottam.

127 Prokop Gábor 2007-12-17 22:03:45  Előzmény:jocking .: 724

1. Nem.
2. Nem.

126 Prokop Gábor 2007-12-17 21:59:52  Előzmény:Rell Miklós: 723

Javaslom, valaki tervezzen meg egy olyan logót, ami stílusban passzol, színben passszol, és két verziója van, egy Trabant, és egy Wartburg - lásd eggyel lentebbi hozzászólásomat.

125 Prokop Gábor 2007-12-17 21:57:58  Előzmény:Kapás András: 722

[i]"milyen színvilágban gondolkodsz"[/i]
Ami most van a trabantklub.hu-n.

[i]"A banner alatt most itt mit értünk?"[/i]
Bal fent az oldal saját logója, jobb fent változó.

[i]"Sztem összefüggőnek kellene lennie a lentebbi dolgokkal"[/i]
Kéne, kéne, csak sosem csinálta meg senki

[i]"Azt olvastam h a felső menüsor kiesik. Akkor most mégse vagy még nincs eldöntve?"[/i]
Elivleg nem lesz. Jelenleg a próbaverzióban egy [b]Kezdőoldal[/b] link van, meg itt dobja fel, ha új személyes üzenet érkezik - de ezek valszeg nem maradnak, feleslegesek.

[i]"Egy csunyácska megoldást látok a képekkel kapcsolatban. Le kellene kicsinyíteni az oldalba illesztett kisképeket akkorára amekkora hely ki van neki hagyva, mert csunyán pixelesre törik."[/i]
Ezt írd körül bővebben, mert nem tudom, melyikre gondolsz.

[i]"Egy másik zavaro dolog, hogy a trabantklub.hu menü egy-két linkje más kinézetű oldalra visz (erre)."[/i]
Mert ez egy másik oldal. Legalábbis most. De éppen azon dolgozom, hogy azonos legyen. Ennek története vagyon, ebbe most ne is menjünk bele, mert nagyon hosszú. Valaha volt vala a trabantklub.hu, azon volt minden. Aztán lett a trabantklub.hu-n a statikus rész, itt meg a dinamikus rész. Most meg vissza az egész, ne is kérdezd

[i]"Akkor... az oldal url-je ugye trabantklub.hu viszont TWK, vagyis Wartburgot is összefogja. Ezzel nincs is (számomra) probléma de ha új header-t szeretnél akkor bele kell venni a dizájnba. (Nekem viszont nincsenek Wareszos logoról képeim, bár lehet h hanyagolhato a fej-ből."[/i]

Hájjja... trabantklub.hu és wartburgklub.hu is él, csak [b](eddig)[/b] a Wartburgosok nem nagyon aktivizálták magukat, ezért relatíve kevés a Wartburgos tartalom. Ha viszont megnézed, a klubos oldal logójában igen domináns Wartburg elemek vannak, direkt azért, nehogy szó érje a ház elejét Viszont azt találtam ki, hogy ha trabantklub.hu-n lépsz be, akkor Trabantos logo lesz, ha wartburgklub.hu-ról, akkor meg Wartburgos, és így mindenki alaposan ki lesz elégítve. Talán még annyi, hogy a Wartburgosok logója kicsivel nagyobb lesz, mondjuk 23000x6800, hogy ne érezzék magukat háttérbe szorítva

124   2007-12-17 21:19:16  Előzmény:jocking .: 724

A banner az a nagy izé az oldal tetején, a hsz-ok alatt pedig az ún. "userbar" van.

123 jocking . 2007-12-17 21:17:21

Csak hogy tisztán lássak: a banner az a csík a hsz.-ek alatt?
Ha igen, akkor nem lehetne úgy megoldani, hogy a hsz. fejléce legyen, és magába foglalja a felhasználónevet? Csak ötlet szinten...

122 Rell Miklós 2007-12-17 20:57:31  Előzmény:Kapás András: 722

csak itt halkan hoszzátenném, hogy szerintem sem kéne kihagyni a dfologból a Wartburgot, (a www.wartburgklub.hu is ide vezet), és az oldalon vanak fennvalamelyik galáriában wareszlogós-feliratos képek is.
a banner meg amennyire én tudom a fönti önálló bannerszerű "header", ami elég független a kinézettől, hiszen a kinézet változtatható.

121 Kapás András 2007-12-17 20:15:03

Sztem ha még ma időm engedi akkor megmutatom én milyen menüboxokra gondoltam. Bár először is tudni kéne mégis milyen színvilágban gondolkodsz. Mert amivel én képzeltem el, azzal lehet h neked nem tetszene (vagy másoknak se).

A banner alatt most itt mit értünk? Mert ahogy látom a header itt simán bannerkinézetű, nem kapcsolódik semmihez, magában áll. Sztem összefüggőnek kellene lennie a lentebbi dolgokkal.

Azt olvastam h a felső menüsor kiesik. Akkor most mégse vagy még nincs eldöntve?

Egy csunyácska megoldást látok a képekkel kapcsolatban. Le kellene kicsinyíteni az oldalba illesztett kisképeket akkorára amekkora hely ki van neki hagyva, mert csunyán pixelesre törik.

Egy másik zavaro dolog, hogy a trabantklub.hu menü egy-két linkje más kinézetű oldalra visz (erre). Egyformának kellene lennie a dizájnnak mert az idelátogato hirtelen azt se tudja hova lett mikor rákattint a programajánlóra, forumra. Bár a forum az más tészta.

Akkor... az oldal url-je ugye trabantklub.hu viszont TWK, vagyis Wartburgot is összefogja. Ezzel nincs is (számomra) probléma de ha új header-t szeretnél akkor bele kell venni a dizájnba. (Nekem viszont nincsenek Wareszos logoról képeim, bár lehet h hanyagolhato a fej-ből.

A flash nem tudom mennyire akasztja meg a gépeket, 3 ghz-en és 512 ramon nálam nincs érezhető akadás. Persze lehet h nem ezzel kéne felállítani a mércét.


Na kicsit sok lett de ráértek Ha negatívan ért vmelyik véleményem, nem volt szándékos és bocs érte.

Üdv

120 Prokop Gábor 2023-05-22 08:40:11  Előzmény:Prokop Gábor: 720

Ááááááááááh, rajzolgassa, akinek idege van

Szóval a stílus így áll össze:

A fejléc, bannerekkel, felső menüsorral külön konfigolható, gyakorlatilag szabadon. Ezt külön file tartalmazza.

A menüblokkok "rajza" három elemből áll össze, a [url=https://trabantklub.hu/twk/style/greenline/menu_top.jpg]cím alatti[/url], a [url=https://trabantklub.hu/twk/style/greenline/menu_bg.jpg]blokk hátterében[/url], valamint a [url=https://trabantklub.hu/twk/style/greenline/menu_bottom.jpg]blokk láblécében[/url] lévő kép.
Ezek mérete 180x20, de a blokk szélessége változtatható bizonyos értelmes határokon belül, akkor nyilván a képek is változnak.

Ezen kívül létezik két "körberajzoló" függvény, amellyel a középen látható elemeket keretezem. Az egyik kiteszi a bal oldalt és a tetőt, majd jön a tartalom, ezután a másik függvénnyel "befejezem" a keretet, tehát kiteszi a jobb oldalt és az alját. A bal és a felső keret képei: [url=https://trabantklub.hu/twk/style/greenline/up-left.jpg]bal felső sarok[/url], [url=https://trabantklub.hu/twk/style/greenline/left.jpg]bal oldal[/url], [url=https://trabantklub.hu/twk/style/greenline/up.jpg]felső rész[/url]. Utóbbi kettő ismétlődik addig, amíg a keret szélességét és/vagy magasságát el nem éri.

Az alsó és jobb oldali keret értelemszerűen hasonló, a képei [url=https://trabantklub.hu/twk/style/greenline/down-right.jpg]jobb alsó[/url], [url=https://trabantklub.hu/twk/style/greenline/right.jpg]jobb oldal[/url], [url=https://trabantklub.hu/twk/style/greenline/down.jpg]alsó rész[/url]. A kereten belül lévő részben a [url=https://trabantklub.hu/twk/style/greenline/td-bg.jpg]háttér képe[/url] ismétlődik.

Ezek a képek létezhetnek persze .gif formátumban is, így a sarkokon egyszerűbb megoldani az átlátszóságot.

A szövegszínek is alakíthatóak, a már létező class-ek:

H1, H2, H3, A, BODY, megjegyzes, koszon, tablecimsor, blokkcimsor, lista, tablerow1, tablerow2, tablerow3, button, news.

Stíluslapból a hibátlan működéshez kell kettő, egy IE és egy Firefox alá, másképpen nem lesz azonos a két böngészőben.

A flash-ért nem nagyon rajongok, azon kívül, hogy szép csicsa, krómozott és kéken villog, nem látom sok értelmét. Viszont zabálja a memóriát, egy Firefoxban megnyitott, nem túl nagy flash-bannerekkel megpakolt oldaltól simán megakadhat egy Core2Duo 1G memóriával...

119 Prokop Gábor 2007-12-17 18:25:05  Előzmény:Kapás András: 719

Hali !

A trabantklub.hu-ról van szó. Kinézete nagyjából az lesz, ami most is.

Ingyenes portálmotorban is gondolkodtam, anno a mostani is így indult. Nagyjából 3 év alatt sikerült igényre formázni, köszi, ennyi idő alatt inkább megírom 5x
Legutóbb tesztelgettem a joomla-t, ami nagyon szép és jó egy csomó mindenre, de nekünk olyan mennyiségű munkát kellene beletolni az igényre alakításra, hogy kilőttem (önhatalmúlag, kissé diktatórikusan) az ötletet.

Egyébként túl vagyok idén két leltáron, jön még egy, és utána teljes gőzzel belevetem magam. Nem kizárt, hogy januárra kialakul a motor, és átállunk.

Addig is, ha lesz időm, skiccelek egyet, hogyan és miből áll össze a design, hátha te, vagy bárki más érdemesnek tartja legózni vele.

118 Kapás András 2007-12-17 11:33:12

Itt folytatom...

[i]LMAir:
Olyan, ami a te ízlésedet tükrözi! Nekem pld bejött ez az egyszerű, de mégis elegáns háttérkép, talán lenne valami jó ötleted az egész weblapra is![/i]


Hmm. Az én izlésem sötét, hogy ugy mondjam A képen látszik is.
Melyik oldal lenne egyáltalán? Van itt pár db: pl ez, pl trabantklub.hu...
Az az igazság, hogy weblapszerkesztéshez absz. nem értek, webdizájnt meg nem soxor csináltam. (de meg lehet probálni)
Tudni kellene melyik laprol van szo és ránázésre milyen szerkezetű. Egy gyenge paintos vázlat vagy skicc is megtenné illusztrálásnak...

Visszaolvastam itt, és láttam hogy ujra kell írni az oldal motorját. Végső megoldásnak lehetne ugyan egy ingyenes motor pl drupal, free css template ami talán gyorsnak mondhato és már csak testre kell szabni hogy mégis egyedi kinézete legyen és ne hasonlítson más oldalhoz. Én személy szerint soha nem használnám, de ez csak egy végső megoldás. Persze nem kételkedek Prokee tudásában sem.

Ja meg olvastam bannerről is... sztem beletehető az én képem is a banner jobb oldalára csakhát ugye sötét és nektek az nem biztos hogy tetszene. Egyébként én ezt flashben tudnám elképzelni csak már nagyon rég használtam és elfelejtődött.

Az egész sajnos mind idő kérdés, ami nekem sajna mostanában nagyon kevés van.

Üdv

117 Tóth Gábor 2007-12-16 23:09:02  Előzmény:Prokop Gábor: 717

De?

116 Prokop Gábor 2007-12-16 23:03:06  Előzmény:Tóth Gábor: 716

Ilyesmi, ilyesmi

115 Tóth Gábor 2023-05-22 08:40:11  Előzmény:Prokop Gábor: 715

Így gondoltad?

[imgw]https://users.atw.hu/warti/twk7.jpg[/imgw]

114 Prokop Gábor 2007-12-16 22:24:17  Előzmény:Tóth Gábor: 714

Nekem leginkább az első tetszik. Tudna egy ilyet a mostani klubos lap színvilágában ?

113 Tóth Gábor 2023-05-22 08:40:11

Sziasztok!

A barátnőm készített pár lehetséges bannert.

Lássuk őket :

[imgw]https://users.atw.hu/warti/twk1.jpg[/imgw]
[imgw]https://users.atw.hu/warti/twk2.jpg[/imgw]
[imgw]https://users.atw.hu/warti/twk3.jpg[/imgw]
[imgw]https://users.atw.hu/warti/twk4.jpg[/imgw]
[imgw]https://users.atw.hu/warti/twk5.jpg[/imgw]
[imgw]https://users.atw.hu/warti/twk6.jpg[/imgw]

112   2007-12-15 23:30:14  Előzmény:Prokop Gábor: 712

Ahhaaa!

111 Prokop Gábor 2007-12-15 17:50:14  Előzmény: : 710

Hát, lehetne. A totó nem tetszik, a kvíz talán. De a játék sem rossz, sőőőőt, egyértelműbb. Legyen ?

110 Rell Miklós 2007-12-14 17:57:47  Előzmény: : 710

hehe... vagy játék...

109   2007-12-14 16:25:50

Nézegettem az új lapot, és látom, hogy ott van alul, hogy "Teszt". Annyira lent van, meg szerintem nem túl egyértelmű, hogy mi is az. Nekem valahogy nem a játék jut róla eszembe, de lehet, hogy csak én vagyok ilyen furcsa. Nem lehetne pl. "Kvíz" a neve? Vagy "Totó"?

108 Prokop Gábor 2007-12-13 09:57:58  Előzmény:Molnár György: 708

Nem biztos, hogy értem a problémát. Azzal nem nagyom tudok mit kezdeni, hogy valaki feltesz egy hirdetést, aztán eladja a cuccot, és nem törli a saját hirdetését. Mindenki előtt ott a lehetőség, nem üthetem bottal,hogy miért nem él vele. Egyébként meg 30 nap lejártával automatice törlődik.
Az újonnan érkezett hirdetések meg ki vannak emelve azzal, hogy a kategórialist a elejére kerülnek.

107 Molnár György 2007-12-12 21:46:50

Észrevétel
[i]Mámma[/i] amikor beléptem megint a szemem előtt volt az a sok gyujtópipa egy dobozban. Lehetne hogy eltüntetni az újról azt a részt, vagy másképp megoldani. Mer" pölö volt már hogy: hú az kéne, felhívom, már rég elkelt...válasz.
És azt meg valahogy kiemelni hogy ha netán új eladó cucc érkezett, meg ilyenek. Ezek csak az én szemszögemből....
Csak én dumálok ilyen pofátlanul tudom, bocsi.
[i](Módosította ait268 2007.12.12. 21:49-kor)[/i]

106 Rell Miklós 2007-12-11 16:36:54

Tudom, nem ide tartozik, de én meg pont fordítva vagyok. Inkább félórát keresgélem a neten, minthogy felvegyem a telefont, és megkérdezzek valakit aki tudja... De úgy általában mindennel így vagyok... Ha pl érdeklődnék valami felől, inkább egy több hétig tartó emil-csatába megyek bele, mint hogy 5 perc alatt megtudjam telefonon...

105 Hudák Zoltán 2007-12-11 15:13:45  Előzmény:CIX Digitcam Laca :): 705

Na ez a nagyon gáz mikkor az ember a fáradtságot sem veszi hogy utánanézzen valaminek, pedig csak egy kis utánajárás az egész

104 CIX Digitcam Laca :) 2007-12-11 14:46:21

Telefonos beszélgetés Krisztián cimborával:

-Na helló, tudsz valamit a szilveszterről?
-Ott van a TWK lapján, nem olvasod faszi?
-Nem, nem szoktam.
-Mert???
-Á, f*szom, olyan kesze-kusza, nem igazodok el rajta.
-Meeee"?
-Nem találok semmit. Bonyolult. Inkább hívlak Téged, Te úgy is tudsz mindent.
-De ember, ott vannak az infók!!!
-Jó, de ott semmit nem találok.

103 CIX Digitcam Laca :) 2007-12-10 22:41:06  Előzmény:Wimmer Elemér: 702

Kezdem úgy érezni magam, mintha "pénzért" dolgoznék...
Nem akarok én hasznot húzni abból, hogy elmegyek a talikra, kirándulásokra, sz*rrá fotózom magam, aztán árulom CD-n...
Persze jó ötlet, de direkt azért teszem a netre, hogy mindenki hozzáférhessen...

Akinek kell, természetesen bármit kiírok CD-re, és küldöm, legyen az kép, videó, akár 2004-ig visszamenőleg...
(jelenleg nincs CD-íróm)

Fábry Show képek:
Csak azt tudom kiírni/elküldeni ami a neten van.
Vannak videók is, klipet is szerettem volna (szeretnék) összerakni, de ehhez nem kaptam (még) jogot

102 Prokop Gábor 2007-12-10 22:25:54  Előzmény:Wimmer Elemér: 702

Galéria ügyben türelmet, tényleg volt sok hozzászólás, és egyelőre függőben a dolog, mert talán találtunk nagyon is barátságos megoldást...

Koncentráljunk addig a többire

101 Wimmer Elemér 2007-12-10 22:14:29

Huh, volt hozzászólás rendesen

Grisa rengeteg és jó hozzászólását olvasva, eszembe jutott, hogy jój-jó, de egyszerre sok volt. Mivel előbb a galéria téma jött fel konkrétan, szánjunk rá arra néhány órát, napot, vesézzük ki, majd térjünk át a következőre. Ha egyszerre vágunk bele mindenbe, sokminden feledésbe fog merülni, nem fognak hozzászólni és nem lesz belőle semmi.
Egyébként lehet, hogy konkrétan nem is a Galériával kéne foglalkozni, hanem a szerkezettel. Ha ezt eldöntjük, akkor kivesézhetjük az al pontokat/menüket.

Szóval galéria:
A tar.hu -val valóban voltak gondok, én is költöztem máshová. Addig amíg viszont ingyenes, addig nem tudunk mit kezdeni vele. Én próbáltam akkor levelezni velük az eltűnt lap miatt, sőt hívtam is őket, de nem jutottam előbbre

Egy ötlet:
Regisztrál valaki egy talalkozo625/ingyentarhely.hu helyen, feltölti a képeket valami max pixelméretben. A képek addig vannak fenn, amíg, remélhetőleg mivel nem fog más ingyenhelyre mutatni semmi link az oldalon, nem törlik. Ezt használhatjuk FTP-vel is, ami leegyszerűsíti a dolgot.
Következő tali képek talalkozo626/ingyentarhely.hu -ra kerül. A régiek nem kerülnek újra feltöltésre, az nem lesz többet elérhető, illetve....

....illetve nagyon kicsi (esetleg válogatott, és/vagy pld 100 db kép) mondjuk max 150*150-es méretben elérhető lenne a klub galéria felületén. Laca készítene egy listát, hogy melyik taliról milyen mennyiségű (publikálható) képe van. Ezeket meg lehetne rendelni DVD-n, vagy CD-n. Természetesen olyan összegen, ami mindenkinek megéri (beleszámolva alapanyagot, postázási költséget és némi munkadíjat). Én olyan 500Ft körüli összegre gondoltam, lemezenként, postával együtt. Egy lemezre mérettől függően akár felkerülhet 2-3 tali anyaga is és akkor még jobban oszlik a költség. Itt jöhet utána akár az is, hogy a megvett lemez kézről kézre jár és lemásolják maguknak az emberek, ami szintén jó mindenkinek.

Indok:
Mikor a Laca oldalára felkerülnek a képek, csak a kis képeket futom át. Általában nem kattintgatok a nagy méretre, mert macerás. Letölteni is macerás, pedig szívesen tenném, és normális méretben nézném meg egy képnézegetővel. Így szívesen fizetnék egy-egy talis képes, videós összeállításért. Arról nem is beszélve, hogy akkor ez egy emlék, amit bármikor meg tudok nézni.

Ha kell, akkor szívesen vállalom, hogy pld prokee motorját/progiját használva regelve egy ingyen helyen és ha eljutnak hozzám a képek, akkor fel is töltöm őket.
Vagy szívesen segítek az archiválásban és postázásban is. Ezt eddig is tettem volna, de soha nem kerülhetett hozzám az anyag (pld megígért Fábry show képek).

100 CIX Digitcam Laca :) 2007-12-10 21:19:12  Előzmény:Prokop Gábor: 697

Igen, az egy "elfogadható" méretű tárhely lenne
(Jövőre is lesz találkozó, meg utána is...)

99 CIX Digitcam Laca :) 2007-12-10 21:18:04  Előzmény:Varga Tibor: 698

Detto így jártam

98 Prokop Gábor 2007-12-10 21:10:50  Előzmény:Varga Tibor: 698

Gyalog Galopp jut eszembe, mikor Apu mesél a várról:

Felépítettem egy várat, ide a mocsár közepére. Mire elkészült, elsüllyedt.
Építettem egy másikat, az is elsüllyedt.
Építettem egy harmadikat, kigyulladt, összedőlt, aztán süllyedt el !



Szóval a tar.hu már öt éve is sz*r és megbízhatatlan volt, és ez azóta mit sem változott. Ráadásul iszonyúan lassú.

97 Varga Tibor 2007-12-10 21:04:15  Előzmény:Prokop Gábor: 684

[i]Asszem vannak még itt páran, akiknek tar.hu-s negatív tapasztalatai vannak, most hirtelen Tibke meg LMAir jut eszembe...[/i]
Bizony, engem megszivattak többször is, egyszerűen eltűnt az oldalam kétszer. harmadszor költöztem...

96 Prokop Gábor 2007-12-10 20:14:20  Előzmény:CIX Digitcam Laca :): 696

Jaaaaaaaa, akkor simán érdemes lenne 10G-ben gondolkodni...

95 CIX Digitcam Laca :) 2007-12-10 20:10:52  Előzmény:Prokop Gábor: 695

1024X768 2004-2007 május között
de 2007 június óta (mikor a klubos gépet kaptam)
1536x1024 méretben készülnek a fotók.

Rosszul írtam: nagy részt 10-12 GB a videók foglalnak el !!
[i](Módosította CIX688 2007.12.10. 20:11-kor)[/i]

94 Prokop Gábor 2007-12-10 20:08:11  Előzmény:CIX Digitcam Laca :): 693

Köszönöm, még egy dolgot árulj el, mekkora felbontásban vannak most a képek (zömében) a 16.9G-ban ?

93 Rell Miklós 2007-12-10 19:56:48  Előzmény:Prokop Gábor: 692

jóvanna, csak ötlet volt, amikor megláttam hogy törlöd. Mert végülis a kocsmában is ezt csináljuk, csak más a neve...
Hehe... esetleg ha a kocsma "doboza" magától frissülne x másodpercenként?

92 CIX Digitcam Laca :) 2007-12-10 19:47:27

[i]Huhh, valami nyári adatot, télen senki sem néz találkozós fotókat [/i]

Az első a legkevesebb a második a legtöbb látogató 2 hetes felbontásban a PhotoBucketről származnak:

Lajoskomáromi találkozó után:
2héten keresztül napi 52-107

Nagykarácsonyi találkozó után:
2 héten át napi 43-217

Dunaújvárosi találkozó után:
2 héten át napi 36-103

Mátra túra (tavasz)
2 héten át napi 19-67

OT Expo után:
2 héten át napi 51-224

Tavaszi találkozó után:
2 héten át napi 22-141

Tököli majális:
2 héten át napi 22-179

Szexárdi találkozó után:
2héten át napi 36-204

Fábry Show után
2héten át napi 33-156

Gyöngyöspatai találkozó után:
2héten át napi 52-179

Alsóörs után:
2 héten át napi 424-763(!)

Gemenci túra óta:
36-110 látogató nézte meg a képeket.

287.707 alkalommal töltöttek le fotókat.

A vidóklipek látogatottsága az adott klipnél látható, eddig 696 alkalommal töltöttek le videóklipet.

------------------------------------------------------------------------------

"Nekem ez a motor izé meghaladja a tudásom"

Talán nem volt egyértelmű, arra utaltam, hogy megcsinálom.

KÖSZÖNÖM!

-------------------------------------------------------------------------------

"de azért azt nem várhatom el, hogy más (is) fizesse ezt a tárhelyet"

De, bizony, igen. Persze nem kompletten, de ugyan, ha már valaki rá van izgulva, viszonozza már a munkádat. "

Jó, persze, de akkor is olyan hülyén érzem magam...

A Gogle izé remélem fedezni fogja
--------------------------------------------------------------------------------

Grisa, köszönöm a linket !!!!!!

91 Prokop Gábor 2007-12-10 19:30:09  Előzmény:Rell Miklós: 691

Hát, most nem indokolnék, de nem lesz

90 Rell Miklós 2007-12-10 19:29:21

Egy halvány kérdés csak... Nekem személyesen nem tetszene itt az oldalon, de hátha másnak jó, és hasznos:
Torrentoldalakon láttam, hogy a főoldalon volt egy chatbox. Esetleg így lehetne chat is... Csak kérdés, hogy a főoldalon jó-e... Vagy esetleg a fórum topicjait nézve valahol oldalt? Itt lenne értelme, egy adott fórumtémát meg lehetne vitatni... vagy tudomisén... Csak egy ötlet volt, hátha valakinek jobb ötlete lesz belőle...

89 Prokop Gábor 2007-12-10 19:22:50  Előzmény:Rell Miklós: 688

Pedig BGT-nek igaza van Most gyorsan ki is vettem a személyes vonatkozásúakat, tényleg felesleges megismételni a Főmenüben. Kivettem az ajánlást is. Sőt, mindjárt kiveszem az Apróhirdetéseket, arról marad a blokk meg a főoldali ajánló, bőven elég.
Az admint majd leköltöztetem a személyesbe, most nem akarok vele foglalkozni, csinálom az userbar feltöltést

88 Prokop Gábor 2007-12-10 19:19:42  Előzmény:Rell Miklós: 685

Huuuuh, jó hosszú, elsőre meg sem maradt a fele

Vendégkönyv és az Üzenőfal kompletten ugrik, utóbbival is kizárólag gond van, tudok mondani összesen három embert, aki rendeltetészerűen használja.

Chat nem lesz, gyenge próbálkozás volt a #Trabiklub IRC csatorna felélesztésére.

A felső menüsorral kapcsolatban igazad van, ki is veszem rögtön. Illetve, most arra gondoltam, ott marad üresen, lesz bal oldalon egy KEZDŐOLDAL link, mert arra többen panaszkodtak, hogy a menüben elvész, jobb oldalon meg egy b*sztatóboríték, ha olvasatlan üzenet van. Ja, erről meg az jut eszembe, hogy olvasott üzenetet lehet majd olvasatlanná alakítani, mert ez nekem személyesen folyamatosan probléma. Elolvasom, de nincs időm/energiám/kedvem válaszolni, foglalkozni vele, utána meg elfelejtem, mert régi

Többit még emésztem.

87 Rell Miklós 2007-12-10 19:17:24  Előzmény: : 686

Őszintén szólva én a mostanit néztem, és ez alapján írtam. Az újat ilyen szempontból még nem néztem.

86 Rell Miklós 2023-05-22 08:40:11  Előzmény:CIX Digitcam Laca :): 683

[i]Ha valakinek van ilyen átméretezős képizélője kérem jelezze!!!![/i]

[url]https://adionsoft.net/fastimageresize/[/url]

85   2007-12-10 19:14:31  Előzmény:Rell Miklós: 685

A felső menü sztem is fölösleges, még soha nem kattintottam rá.
Grisa: az új lap menüjét nézd meg még 1x, sztem nem véletlenül nincs benne pl. a chat és a vendégkönyv.

84 Rell Miklós 2007-12-10 19:09:43

Na, nézegetem itt a menüket, hogy ne csak kritizáljak, hanem valami ötletet is mondjak... Viszont ez egyben kritizálás is lesz...

Mondjuk... szóval akkor egy lapban gondolkodva mondom el.

Hát, lehet hogy ez csak a hangulatomon múlik, de most én elég minimalista menüt építenék. De így talán átlátható...
Én a felső menüsort elhagynám. Az oldalsó is tartalamz mindent, a felső csak annak megismétlése. Sehol sem hagynék ismétlődő menüpontokat. Fenn csak a bannersávot hagynám.
A menüt két részre bontanám, a főmenüre és a személyes menüre (külön dobozban).
A személyesben lehetne a személyes üzik (ez most mindkettőben benne van) az olvasatlan kijelzéssel, a beállítások (ez is), az adminisztráció (ha van ilyen jog), meg a kilépés, és az avatar (mert miért ne, és ez az újban már benn is van ). Belépés előtt itt csak a bejelentkező mezők lennének, meg a regizős gomb.
Ja, és én inkább valami olyasmit tudnék elképzelni, mint a felső gombsor, tehát nem csak sima linkeket, mint most, úgy jobban magára vonja a figyelmet, és átláthatóbb talán. Esetleg nem is kellene képnek lennie, csak átszinezett hátterű szövegnek, vagy mittudomén... Tehát ne simán link kinézete legyen...
A keresést meghagynám úgy, hogy csak menüpontnak, úgyis csak abalakban megnyitva lehet megfelelően beállítani, viszont az ablakban alapértelmezés szerint mindenhol keresnék (hányszor volt már, hogy beírtam, kerestem, és utána láttam meg, hogy sehol se keresek). A naptárat jónak tartom, viszont a programajánlóhoz a linket csak itt hagynám meg (azt is a fentebb említett módon "gombként"), és ebbe belépve lehetne a naptár szerkesztése. Vagy esetleg a személyes menüben. De csak egy helyen!
Apróhirdetéseket sem raknám ki kis boxba, csak menüpontot hagynák, legfeljebb az összes hirdetés számával. Teszt toplistát is csak a teszt oldalán listáznám.

Persze a főoldal tele lehetne ezekkel a kis boxokkal, ott jó, de ha már az ember elindult valamerre akkor csak ezt a minimalista menüt hagynám oldalt.

És akkor a legnehezebb, a főmenü (sorrend nélkül):
kezdőlap-hírek: mert ez kell.
fórum: mert ez is. Esetleg más néven: közösség? Hogy a nem weben felnőttek is odataláljanak.
chat: használja egyáltalán valaki?
keresés: mindenképpen.
ajánlj minket: hányan kattintottak erre? kell ez?
online: hááát... Én kértem, de talán hiba volt. Esetleg lehetne hagyni a fórum és a topicok megnyitásakor oldalt egy online lista boxot... netán az illető neve fölé húzva az egeret kiírhatná, hogy merre jár?
apróhiredtések: ez is kell
vendégkönyv: ahogy itt nézegetem, csak nagyon eltévelyedettek írnak ide nem idevaló dolgokat. Kegyetlenül törölném.
Újdonságok: hááát... a főoldalon kis boxban mint most, esetleg egy továbbgombbal, de menüpontnak nem hagynám meg.
programajánlót csak a kis naptárboxban hagynám meg továbbvezető gombnak (ezt már írtam)
linkek, találkozók képei, biztosítás: kellenek.
Na, ez eddig 8. Most jön a neheze!
Letöltések: Jó, legfeljebb kicsit átrendezném. Az egyébben vannak most játék-kiegészítők, az mehetne a játékokhoz, meg videók, azoknak érdemes lenne új kategóriát nyitni, a hangokat-zenéket viszont összevonnám valami audió-mappába, a dokumentumokat meg kivenném innen.
Cikkek (témák): A témák szó szerintem nem a legjobb, a cikk nekem jobban tetszik... Annyit változtatnék esetleg, hogy az antik-am-cikkeket lerövidíteném antikra, így többminden beleférhet... A doksik mappa meg szerintem nem azt sugallja ami benne van, ezt talán összevonnám az egyébbel, mert így kicsit megtévesztő.
Galéria: csak annyi megjegyzésem lenne, hogy talán a rallye mappa nem idevaló, vagy ha mégis, akkor csak gyári rallyekocsikkal. De ezzel lehet egyedül maradok. Ja, és a kapcsrajzokat kivenném.
És ezután csinálnék egy új menüpontot. Talán "technika" vagy "műszaki" vagy "szervíz" vagy "szerelés" vagy valami hasonló címmel. Ebből megnyílva lehetne választani kapcsrajzok, letölthető pdf-ek, és és a cikkek szerelés rovata közül. Tehát akkor a cikkek szerelés rovata lenne egyedül két helyről elérhető.
És így ha jól számolok 12 menüpont lenne a főmenüben a mostani 20 helyett, viszont minden elérhető lenne, és talán átláthatóbb.
Esetleg külön lehetne bontani az interaktív részeket (fórum, chat, aprók)?

Na: UFF, én beszéltem. Ez csak az én véleményem... De jó hosszú lett...

83 Prokop Gábor 2007-12-10 18:59:48  Előzmény:CIX Digitcam Laca :): 683

[i]"Nekem ez a motor izé meghaladja a tudásom"[/i]

Talán nem volt egyértelmű, arra utaltam, hogy megcsinálom.

[i]"de azért azt nem várhatom el, hogy más (is) fizesse ezt a tárhelyet"[/i]

De, bizony, igen. Persze nem kompletten, de ugyan, ha már valaki rá van izgulva, viszonozza már a munkádat. Persze itt kicsi összegekről beszélünk, csak soxor. De mint említettem, Google Ads-sal talán eltartható az egész.

[i]"Soha többé tar.hu!"[/i]

Asszem vannak még itt páran, akiknek tar.hu-s negatív tapasztalatai vannak, most hirtelen Tibke meg LMAir jut eszembe...

[i]"PhotoBucket mai adatok:
57 látogató
Havi látogatottság:
489"[/i]

Huhh, valami nyári adatot, télen senki sem néz találkozós fotókat

82 CIX Digitcam Laca :) 2007-12-10 18:45:29

Közben Betti van a vonalban:
"Az a baj, nem tudom mi hol van Meg hogy hol vannak a találkozós képek..."

"...jelenleg 16GB helyet foglal el"
Most dicsexel, vagy panaszkodsz ?
Is-is

"[i]...ott ui. lehet alászabni egy egyszerű motort, ami úgy fest, mint a (leendő új) trabantklub.hu, de nulla adatbázissal, csak a képek mappáiból dolgozva állítja elő a galériát.
Egy ilyet összedobni nem egy óriási munka, gyakorlatilag egy csomó része készen is van, csak legózni kellene vele.[/i]
"
Nekem ez a motor izé meghaladja a tudásom

"[i]Ehhez jönne bónuszként, hogy FTP-n is lehet tölteni egy rendes tárhely-szervert, és nem webes felületen kell p*csölni egyesével-ötösével-tízesével[/i]"
Istenem, de jó is lenne...


"[i]Egyébként meg, másik megoldás, egyeztetünk Lusteeval egy 20G-s tárhelyet, és a közösség dobja össze Lacának a tárhelybérletet. Nem magának csinálja (akkor nők lennének cicibe öltözve, meg macskák ), hanem a közösségnek. Megpróbálok Lusteeval kiegyezni valami kellemes összegben, és én rögtön vállalok egy részt a tárhelyből.[/i]"
Van sok-sok érdekes kép nálam már most is
Nem magamnak csinálom... de azért azt nem várhatom el, hogy más (is) fizesse ezt a tárhelyet

"[i]Szóval lehet hogy egyedül maradok a véleményemmel, de szerintem kevesebb kép is elég lenne.[/i]"
Gondoltam rá, igen, de BETEG vagyok, eccerűen nem tudok kevesebbet fotózni

"[i]Viszont a képeket szerintem felesleges 1536x1024-es felbontásban feltenni. Ekkora méretben nem is férnek bele a képernyőbe, ha meg kicsinyítve nézi az ember akkor minek legyen ekkora. A Weben nézegetve szerintem a max 800x600 bőven elég (megkockáztatom, hogy a 640x480 is), fotónyomtatni meg úgyse fogja szerintem senki. És ha jól tudom, léteznek progik, amik ezt az átméretezést különösebb felügyelet-beavatkozás nélkül megcsinálják, szóval ez nem túl nagy munka[/i]"
Igaz.
Jelenleg a gépem 1536x1024-es felbontást tud, ennél kisebb nincs
Ha valakinek van ilyen átméretezős képizélője kérem jelezze!!!!

"[i]A feltöltéshez meg: FTP-n nem lehet feltölteni? Lehet, hogy nem gyorsabb (sőt, lassabb is), de legalább nem kell ott ülni, és egyenként csinálni, hanem ott lehet közben hagyni a gépet... [/i]
Csak ismételni tudom magam: Istenem, de jó lenne...

"[i]Én valamelyik magyaron (tán kep.tar.hu?) találkoztam asszem ftp-s feltöltéssel. Mondjuk nem biztos hogy ők jó választás...[/i]
Nem hogy nem jó, ellenzem!
Soha többé tar.hu!

"[i]Ha jól emlékszem, Lacának valamelyik videós oldalon felajánlottak valami kis egyedi tárhelyet, olyan népszerű volt... Hátha esetleg hajlandó erre valami másik szolgáltató is, ahol a fotói lehetnek... Mégiscxak elég szép mennyiségű látogatót vonz...
Bár, ha Lustee hajlik rá... [/i]"
Igy van: a FreeVlog.hu adott saját csatornát a videóknak, a PhotoBucket pedig 2GB-ra növelte a tárhelyemet a gyakori és sok fotóért

PhotoBucket mai adatok:
57 látogató
Havi látogatottság:
489

81 Rell Miklós 2007-12-10 18:11:55  Előzmény:Prokop Gábor: 681

Én valamelyik magyaron (tán kep.tar.hu?) találkoztam asszem ftp-s feltöltéssel. Mondjuk nem biztos hogy ők jó választás... Nemtom.
Esetleg... hmmm... elvetemült ötlet... de... Ha jól emlékszem, Lacának valamelyik videós oldalon felajánlottak valami kis egyedi tárhelyet, olyan népszerű volt... Hátha esetleg hajlandó erre valami másik szolgáltató is, ahol a fotói lehetnek... Mégiscxak elég szép mennyiségű látogatót vonz...
Bár, ha Lustee hajlik rá...