Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Trabant FAQ - ha az USA-ban élsz, és Trabantra vágysz...

Prokop Gábor [prokee]
2004-10-24 16:55:46
Manapság is léteznek autóimportőr cégek az USA-ban, akik meglátták a jövőt, és Trabantot visznek egy olyan országba, ahol a környezetvédelmi előírások a legszigorúbbak között vannak. Ráadásul nincs is nehéz dolguk, hiszen az ottani hivatalnokok és törvényhozók a látszat szerint kevésbé fafejűek...

Idemásolom a cég honlapján fellelhető Gyakran Ismételt Kérdése rovatot.Legális a Trabantok utcai használata az USA-ban ?

Abszolút ! Ezek az autók legálisan importáltak, és megfelelnek a DOT és EPA szabványoknak. Bármely államban bejegyeztetheted és felrendszámozhatod. Mindenesetre járj utána a helyi környezetszennyezési előírásoknak.

Használhatom a Trabantomat mindennapi közlekedésre, vagy ez csupán egy "gyűjtói" autó ?

Teljesen tőled függ. Használhatod nap mint nap, vagy csak hétvégeken, esetleg bezárhatod és csak büszkélkedhetsz vele. Nincs olyan korlátozó rendelkezés, amely a Trabantra vonatkozna, bármely más autóra pedig nem.

Nem illegálisak a kétütemű autók ?

Nem. Az új emissziós törvények lassan leállítják az új kétütemű motorok gyártását azon a kevés helyen, ahol még létezik ilyen, de a Trabant nem új jármű. A korából következően, illetve amiatt a tény miatt, hogy az emberek zöme az idős autókat csak gyűjtőként tartja, nem mindennapi vezetésre, az EPA kivonta őket az új, szigorított emissziós törvények alól. Ez persze nem azt jelenti, hogy helyi korlátozások ne lehetnének...

Várj csak, mi is az a kétütemű motor ?

A kétütemű, vagy kétciklusú motorok belsőégésűek, akárcsak a standard négyütemű motorok, amelyek megtalálhatóak a modern autókban, motorkerékpárokban. A kétüteműek egészében véve lényegesen egyszerűbb felépítésűek.


Eddig a FAQ érdekesebb része. A továbbiakat elolvashatod a https://trabant.shocauto.com/trabant_faq.htm oldalon.

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!

7 Prokop Gábor 2023-05-22 08:40:11

A Car & Driver tesztre gondolsz ? Nemtom, sosem láttam az eredetijét, és nem tudom, mennyire volt hatásvadász elem az, amit leírtak ezzel kapcsolatban. Létezik ugyanis az USA-ban is Trabant-Klub, ha felballagsz a https://www.yahoo.com oldalra, és a keresőbe beírod a Trabant szót, bőven fogsz találni olyan Trabantokat, amelyek forgalomban vannak odaát.

6 (Törölt felhasználó) 2004-10-25 16:43:34

és mi van a kék kombival amit nem engednek közlekedni az USA-ban???

5 Prokop Gábor 2023-05-22 08:40:11

Íme egy témához kapcsolódó kép, Svájcból, ahol szintén elég szigorú emissziós törvények vannak:

4 Prokop Gábor 2004-10-25 18:42:44

...egy pedig Kanadából:

3 Prokop Gábor 2023-05-22 08:40:11

...akkor itt nézz körül:

https://www.trabantclub.ch/

2 Nagy Zoltán 2004-10-31 23:46:43

Nem kötekedésből mondom, de egy swissair-es repülő és két rendszámtábla nem egyértelmű bizonyíték számomra, bár nem tartom kizártnak, és én örülnék neki a legjobban ha igaz lenne...

Mondjuk ennyi erővel az én Eiffel-tornyos képeimre is mond6ják, hogy photosoppal csináltam...

Nem akartam k5ekedni...üdv Zolee

1 Nagy Zoltán 2004-11-02 23:21:29

Mondtam, hogy nem kötekedésből mondtam, hanem a képekre gondoltam. Az a fénykép akármelyik nagyobb forgalmú reptéren is készülhetett, nem is beszélve a másikról.

Amúgy én is nézegettem már ezeket az oldalakat, mivel nyáron svájcon keresztül szerettem volna visszajönni Párizsból,és hátha sikerült volna felvenni a kapcs.-ot valami helvéciaival, dehát a geppa nemet mondott, így a Cote dazurt, majd Olaszországot érintve jöttünk haza.

Tudtommal Svájci napjaink egész nyaralásunk 1/4 árával töltődtek volna el.(de szépen megasszontam)

Üdv, Zolee :-)