Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Téma: a meleg és a napsugárAutó-Motor, 1976. május 21. 10. szám

Prokop Gábor [prokee]
2004-08-22 11:19:53
Nyáron a meleg napsütésben bizony alaposan megizzadhatunk a kocsiban. A Trabantosok különösen szenvedhetnek, mivel kocsijukról hiányzik az úgynevezett elefántfül-anlak, amely elősegíthetné a levegő cirkulációját és nélkülözik a szellőzőberendezést is.
Ha pedig leengedik az ablakokat, úgy érzik, kiviszi őket a huzat. Különösen a hátul ülőket érinti kellemetlenül az ilyenkor keletkező erős, támadó légáramlás.
Mindezek elkerülésére javasolom a képen látható, kipróbált megoldást. Ez a betét a közimsert plexi-anyagból készült, és egy mozdulattal könnyen erősíthető a Trabant ablakkeretére. A képek azt is mutatják, hogy még a visszapillantó-tükőr is rászerelhető a plexilapra. Egy ilyen légterelővel megszüntethetjük a kellemetlen léghuzatot, és 30 °C feletti külső hőmérsékletnél is viszonylag kellemes a Trabant utastere.
Sajnos, nálunk az NDK-ban még nem találtunk olyan üzemet, amely ezt a betétet készítené. Talán Magyarországon akadna vállakozó gyártására - fejezi be sorait Wolfram Riedel szerkesztő kollégánk.



Bízunk benne, hogy kérdésére, illetve kérésére pozitív választ kap, amelyet természetesen örömmel továbbítanánk Berlinbe.
Ennek alapján remélhetjük, hogy azok, akik az elmúlt meleg napokon bizony sokat szenvedtek a jobb szellőzés hiánya miatt, jövő nyárra hozzájuthatnak a javasolt ablakbetéthez.

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!