Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Lezajlott a Klub 2012-es közgyülése

Muczán Gábor [TWK001]
2012-02-28 22:33:46
2012. február 25.-én tartotta Egyesületünk az évi rendes közgyűlését.
Az eddigi közgyűlések hangulatának megszokott kis állóvizébe meteoritként robbant a tavalyi, alsóörsi nyári találkozónkon történt kellemetlen események visszaidézése. A közgyűlés résztvevői, illetve az Európa Kemping üzemeltetői csak rendkívüli módon szigorított feltételek mellett szavazták meg eme rendezvényünk megtartását.
A sorozatos rendbontások, az egyre veszélyessebbé váló cselekedetek, ittas járművezetés, másokat rendkívül zavaró zenélés, hangoskodás soha nem lehet jellemzője többé a rendezvénynek. Kérjük hogy a jegyzőkönyv 5/a napirendi pontját mindenki figyelmesen olvassa el! Lesznek bizonyosan akik az olvasott szigorítások miatt akár már most lefújják a részvételt a találkozón. Ezt egyáltalán nem bánjuk, sőt azon tagjaink sem, akik talán épp emiatt el mernek talán jönni Alsóörsre, nem rettegve az őrült, részeg randalírozóktól, kéretlen diszkózóktól. Így kompenzálva a kiesőket még talán a tavalyi létszámot is hozhatjuk. A kecske is életben marad, és káposztaföld tulajdonosok is fellélegezhetnek!
JEGYZŐKÖNYV



Készült: a Trabant-Wartburg Klub Egyesület 2012. február 17-én tartott közgyűléséről Budapesten, az Egyesület székhelyén.

Jelen vannak:

? Az Egyesület tagjai a mellékelt jelenléti ív szerint


Muczán Gábor az Egyesület elnöke 18 óra 00 perckor megállapítja, hogy a közgyűlés határozatképtelen, mert 2864 nyilvántartott tagból a jelenléti ív szerint 6 tag jelent meg.
Tájékoztatja a megjelenteket, hogy a 18 óra 30 percre összehívott, megismételt közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz.
18 óra 35 perckor a levezető elnök megállapítja, hogy az elnökkel együtt 11 tag van jelen. Mivel a jelen közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes, megnyitja azt.

Levezető elnöknek az elnök, Sipos Tamást javasolja. A jegyzőkönyv vezetésére Kuczik Csillát, az egyesület irodavezetőjét, jegyzőkönyv hitelesítőknek a jelenlévők, Támba Csaba és dr. Huszta Tibor egyesületi tagokat javasolja.
A közgyűlés a javaslatot egyhangúlag elfogadja.

A Közgyűlés levezető elnöke Sipos Tamás, a jegyzőkönyvvezető Kuczik Csilla, jegyzőkönyv hitelesítők Támba Csaba és dr. Huszta Tibor.


1 számú napirendi pont


A levezető elnök felkéri Muczán Gábort, a Klub elnökét ismertesse a Közgyűlés napirendi pontjait.
Muczán Gábor: a Közgyűlés napirendi pontjai, melyet az Elnökséggel egyetértésben állítottunk össze, a következők:

1. A közgyűlés Napirendi pontjainak ismertetése, elfogadása
2. Napirend előtti hozzászólások, felszólalások meghallgatása.
3. A klubelnök beszámolója a 2011-es évről
a) pénzügyi beszámoló
b) 2011 évi üzleti eredmények
c) Az számvizsgáló bizottság beszámolója 2012.02.08-én tartott vizsgálatról
4. Beszámoló a 2011. év rendezvényeiről, eseményeiről
5. A klubelnök beszámolója a 2012 évi rendezvénytervről. Javaslatok a 2012 évi programtervhez, szavazás a 2012. évi programtervezetről Az éves programterv előterjesztése, megtárgyalása. Kirándulások, piknikparty, tavaszi-őszi találkozók, nyári rendezvények, Szilveszteri felvonulás. A rendezvények menetének, programjainak meghatározása, lebonyolítók toborzása, kijelölése.
a) A tavaly nyári, alsóörsi találkozón történt események megvitatása. A saját rendezői létszám emelésének és a külsős biztonsági, ill. rendőri erők jelenlétének szükségessége, tavalyi rendbontók kitiltása a rendezvényről
6. A közgyűlés berekesztése.

A levezető elnök felkéri a Közgyűlés tagjait, hogy kézfenntartással szavazzanak a napirendi pontok elfogadásáról. A levezető elnök megállapítja, hogy az előterjesztet napirendi pontokat, a közgyűlés egyhangúlag, ellen szavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.


2. számú napirendi pont


A levezető elnök felkéri a Közgyűlés tagjait, hogy terjesszék elő napi rend előtti hozzászólásaikat.

Dr. Huszta Tibor: ezúton kívánom bejelenteti, hogy az Egyesület keretein belül „Szárnyas emblémás Baráti Kör” néven egy veterán szekciót szeretnék létrehozni, melynek célja az 1970-ig gyártott Trabant illetve P70 tulajdonosok összefogása lenne. Egyesületünk honlapján /trabantklub.hu/ az általam létrehozott és moderált Veterán topikon szeretném a toborzást megkezdeni, illetve a további kapcsolatot tartani az érdeklődőkkel.
Muczán Gábor: örömmel fogadom a kezdeményezést, szükség van minden ilyen jellegű szakmai együttműködésre. Egyesületünk komoly taglétszáma is indokolja, hogy minél több szekció jöjjön létre. A kezdeményezéshez minden támogatást megadunk, várjuk a fejleményeket.

Az Egyesület levezető elnöke megállapítja, hogy több napirend előtti hozzászólás nem érkezett, ezért felkéri az elnököt, hogy tartsa meg beszámolóját a 3. számú napirendi pontról.


3/a. számú napirendi pont


Muczán Gábor klubelnök pénzügyi beszámolója a 2011. évről:

A 2011-es év pénzügyi eredményeivel kapcsolatban tájékoztatom a Közgyűlést.
Összesen munkabérre bruttó 2.998.848-ot költöttünk 2011. évben. Egyéb kiadások: irodaszerek, postaköltség, üzemanyag költség, irodabéleti díj, egyéb költségek. Jelenleg az adóbevallás készítése miatt számolás alatt a könyvelőnél.
Tagsági díjbevételeink 2011 évben: 6.703.000 Ft
2011-ben kapott 2009. évi + 2010 évi szja 1%: 354.897 Ft + 533.549 Ft
Allianztól kapott jutalékok 2011 évben: 3.541.666 Ft
2011 végi egyenleg a bankszámlánkon: 6.258.587 Ft
Jelenlegi /2012.02.17/ egyenleg a bankszámlánkon: 56.000 Ft + 12.470.838 Ft lekötve /OTP 3 hónapos futamidejű befektetési konstrukciókban./
Lekötések:
3.116.146 Ft lejár 2012.03.19
5.054.692 Ft lejár 2012.02.25
4.300.000 Ft lejár 2012.03.16
2012 februárjában kifizetett, de a tavalyi évre vonatkozó Allianztól származó bevétel,. jutalékszámla 1.400.000 Ft
Várható kiadások: munkabérek, posta költség, üzemanyag-, egyéb költségek.


3/b számú napirendi pont


A klubelnök megállapítja beszámolójában, hogy a 2011-es év pénzügyileg is sikeres volt. A klub pénzügyi mérlege pozitív, az iroda működése a költségek levonása után sem csökkentette, sőt növelte az egyesület pénzügyi tartalékait.

Jelenleg 5731 KGFB szerződést kezelünk, melyet 3946 fő jegyez. Ebből Trabant 421 db, Wartburg 170 db, Barkas 25 db. Ebből is látszik számunkra, hogy a céljaink eléréséhez szükséges a kiegészítő biztosítási tevékenység folytatása, hiszen e nélkül a teljes tagsági állományunk és ezzel együtt a bevételeink is a negyedére csökkennének. Az ily módon lecsökkent bevételből lehetetlen lenne fenntartani egyesületünket, az irodát és a kelet-német gyártmányú járművekkel rendelkező tagjaink számára sem tudnánk a jelentős megtakarítást hozó biztosítási tevékenységet folytatni. A Klub évek alatt összegyűjtött pénztartalékait a működésre fordított költségek levonása után is szinten tudtuk tartani. Ez biztosítja, hogy egy hosszan tartó válságos időszakban is képes lesz egyesületünk rendezvényeit finanszírozni, alapvető célkitűzéseit megvalósítani. Jelzem viszont hogy a 2011 novemberétől év végéig az úgynevezett biztosítási kampányidőszakban az előző évek szerződéskötési átlagának ötödét teljesítettük, mivel a biztosítók közötti vetélkedés, és a lassan mindenki által használt internetes kötési lehetőség igencsak szétaprózta a piacot, mely egyesületünk ilyen jellegű tevékenységére is negatív hatással van. A jövőben számolni kell azzal, hogy ez irányú melléktevékenységünkből származó bevételeink, és vele együtt pénztartalékaink sajnos csökkenni fognak.

Ezennel befejeztem beszámolómat, és felkérem Tóth Gábort, a számvizsgáló bizottság vezetőjét hogy számoljon be a februárban megtartott ellenőrzéséről.


3/c. számú napirendi pont


Tóth Gábor a számvizsgáló bizottság vezetője: a 2012.02.08-án tartott vizsgálaton mindent rendben találtam. Leellenőriztem a 2011 évi kiadási, bevételi számlákat, és rendellenességet nem tapasztaltam.

A klubelnök visszaadja a szót a levezető elnöknek.
A levezető elnök felkéri a klubtagokat, hogy tegyék meg hozzászólásaikat a 3/a/b/c pontokkal kapcsolatban.
Hozzászólás nem érkezett, ezért felkérem a közgyűlést tagjait, hogy szavazzon az Elnöknek a közgyűlés 3/a/b/c pontjaiban részletezett beszámolójának elfogadásáról.


3/2012. (II.17.) közgyűlési határozat


A Közgyűlés az elnök beszámolóját 10 igen szavazattak 1 tartózkodás /klubelnök/ mellett elfogadta.


4. számú napirendi pont


A levezető elnök felkéri Muczán Gábort, hogy tartsa meg beszámolóját a 4. számú napirendi ponttal kapcsolatban.
A negyedik napirendi pont keretében az Elnök beszámol a 2011. év rendezvényeiről.

Muczán Gábor:
A 2011-es évben Egyesületünk az arra az évre a programtervében kitűzött rendezvényeket sikeresen és hiánytalanul lebonyolította.
A szezonnyitó Tavaszi Találkozónkat mint sok éve a Retro Cash&Carry élelmiszer áruház parkolójában tartottuk. A találkozó jó hangulatban zajlott és sikeres volt. Továbbra is keresünk olyan klubtagot, aki a teljes műsorvezetést vállalná.

Egyesületünk szokásos, veterános családi hétvégéje Balatonakaliban ismét kellemes, baráti, de leginkább családi hangulatban zajlott. Pék Tamás klubtagunk ismét vállalta, sikeresen előkészítette, lebonyolította a szokásos „Megfigyeléses Túraverseny” nevű 55 km-es kirándulást. Mivel sem időkorlát, sem teljesítmény-, illetve sebességkényszer nem volt szükséges a túra teljesítéséhez, ezt nyugodtan vállalták sokan.
Ez az a rendezvény, mely köszönhetően a „hálás, megszokott közönségének” garantáltan sikeres, problémamentes és megfelelt minden résztvevő klubtag elvárásainak.

A Nagy Nyári találkozónk. A hangulat idén sem volt laposnak, eseménymentesnek mondható. Kiváló volt az idő, igazi strandolós-nyaralós hangulatban zajlottak rendezvényeink. Kőváry Barna ismét pattogós szombat délelőtti „leg-értékelést” vezetett le nagy sikerrel, jelentős túljelentkezésekkel az egyes versenybetétekre. Mint a vöröskereszt egyik „nagykövete” adománygyűjtést is tartott egyben a szervezet részére, és büszkén számolt be arról, hogy a résztvevőink a többi autós-motoros rendezvényhez képest sokkal többen és többet adakoztak. Ezúton köszönjük minden résztvevőnek a hozzájárulást. Számomra igen jól esett látni, hogy a felvonulásra való sorakozás alatt a kapun kihaladáskor rendezett gyűjtés milyen sikeres volt.
A rendezvényen később történt eseményekről az 5/a. napirendi pontban fogok beszámolni.

Az őszi, levezető jellegű találkozónk, ismét a Retro-ban, már sokkal nyugodtabb hangulatban, szintén remek időjárás mellett zajlott le. Teljesen megtöltöttük a parkolót, a nyári élmények remek levezetése mellett, búcsúztattuk a szezont.

Szilveszteri felvonulás: 2011-ben az utolsó összejövetelünk december 31-én délelőtt a Szilveszteri Felvonulás volt. A szintén ilyentájt a Közlekedési Múzeum előtt gyülekező népautós, VW-Transporteres csapat mellett összeröffenő Trabantos-Wartburgos-Barkas-os csapatunk fagyos lábujjakkal, de kitartóan töltötte együtt az időt már kora reggeltől. A 11 óra tájban induló felvonulás immár sokadik éve kötelező Szilveszteri, Budapesti színfolt.

A klub rendezvény támogatási rendszerén belül támogatást kért és kapott Varga Tibor – Tibke – klubtagunk, aki a klubtagjaink által oly szívesen látogatott Nagykarácsonyi Trabant Találkozót szervezte meg tavaly is. Támogatást szavazott meg a legutóbbi közgyűlés a Szekszárdi Trabant Team-nek a Szálkai Trabant Találkozó megrendezéséhez.

Befejezve a 2011-es évi rendezvény beszámolómat, még egyszer köszönöm mindenki segítségét, aki hozzájárult Egyesületünk tavalyi célkitűzéseinek megvalósításához. Köszönöm a rendezvényen, az előkészítő munkákban, az Elnökségi feladatokban, honlap fenntartási ill. moderációs feladatokban, kirándulások megszervezésében, egyéb találkozók szervezésében, stb. társadalmi munkát végző klubtagjaink munkáját. Külön köszönet azoknak, akik a közgyűléseken megjelentek, ötleteikkel, hozzászólásaikkal segítették munkánkat, és felvállalták, hogy több ezer klubtag nevében /helyett/ döntenek az Egyesület életéről.

A klubelnök visszaadja a szót a levezető elnöknek.
A levezető elnök felkéri a klubtagokat, hogy tegyék meg hozzászólásaikat az 4. ponttal kapcsolatban.
További kérdés nem érkezett ezért a levezető elnök szavazásra bocsátja a klubelnöknek a közgyűlés 4. pontjával kapcsolatban tett előterjesztését.




4/2012. (II.17.) közgyűlési határozat


A Közgyűlés az elnök beszámolóját 10 igen szavazattak 1 tartózkodás /klubelnök/ mellett elfogadta.


5. számú napirendi pont


A levezető elnök felkéri Muczán Gábort, hogy tartsa meg beszámolóját az 5. számú napirendi ponttal kapcsolatban.

Muczán Gábor: Az elnökséggel megtárgyaltuk, és összeállítottuk a 2012 évi rendezvény tervünket, mely a szokásos rendezvény szerkezetnek megfelelő.
Kivétel ez alól a Tavaszi-őszi találkozók helyszíne, mivel az eddig ezeknek otthont adó Retro áruház megszűnt. Emiatt megegyeztem az MBK-val, és a Minisekkel, hogy a tavaly először rendezett OT-sokadalom nyitórendezvénybe integráljuk a mi Tavaszi Találkozónkat.

Tavaszi Találkozó Biatorbágyon, a Premier Outlets Center parkolójában 2012. április 28-án. szombat reggel 09-.00 órától
Családi Veterános hétvége Balatonakaliban, 2012. augusztus 3-4-5. között. (péntektől-vasárnapig)
Nagy Nyári Találkozó Alsóörsön, 2012. augusztus 9-10-11-12 között (csütörtöktől-vasárnapig)
Őszi Találkozó Budapesten (a találkozó időpontját később határozzuk meg)
Szilveszteri Felvonulás 2012. december. 31-én délelőtt 10. 00-tól.

A levezető elnök felszólítja a közgyűlést, hogy tegye meg javaslatait, észrevételeit a rendezvényekkel kapcsolatban.

Takács Dénes: az őszi találkozó nem lehetne-e újra a Premierben?
Muczán Gábor: A Premier Outlets Center csak ezt a tavaszi rendezvényt preferálja, egy évben egy rendezvényt lát marketing célból indokoltnak megtartani. De korábban egy Tesco áruház is ”jelentkezett”, hogy helyet biztosítson a találkozóra. Fel fogom keresni őket, és egyeztetek ez ügyben.
Lázi Ferenc: Énekesnőt, a lányunkat tudnánk hozni, 2 órás programot tudna biztosítani.
Muczán Gábor: Eddigi tapasztalt, hogy nincs különösebb igény rá. Volt már zenekar, voltak hasonló programok, de a résztvevőket kizárólag a járművekkel kapcsolatos dolgok, az ezekről való beszélgetés érdekli.
Sipos Tamás: Emberek inkább csak egymással vannak elfoglalva. Gáborra sem figyeltek mikor műsort, értékelést tartott. Tehát a „szakmai” jellegű műsorokra sincs különösebb igény.
Deák Attila: Piknik party lesz az idén? Mert sajnos tavaly elmaradt.
Muczán Gábor: tavaly főleg időjárási problémák voltak ezzel kapcsolatban. Annyira rossz meteorológiai előrejelzések, illetve időjárás volt tavasztól gyakorlatilag nyárig, hogy nem mertük meghirdetni. Idén is szeretnénk megcsinálni.
Huszta Tibor: kisebb kirándulások?
Muczán Gábor: ezek korábbi szervezője Bende Endre ígéri, hogy idén ismét bekapcsolódik ebbe a munkába. A Kirándulós Topicon szerveződne, de ettől függetlenül bárki szervezhetne ilyet.
Huszta Tibor: ITT-Zwickau lesz az idén?
Muczán Gábor: Már nincs pontos információ róla. Túl drága az átlag Trabantosnak. Egy-két résztvevő azért kilátogat erre a rendezvényre, de az Egyesület ezt és a dornburgi, illetve az eisenach-i Wartburg találkozókat nem a saját programtervében tünteti fel, hanem a Program ajánlóban. Így értesülhet róla mindenki, és eldöntheti, hogy melyiken vesz részt.
Takács Dénes: A németországi találkozók, pl. az eisenach-i Wartburg találkozó egybe esik Akalival, lehet-e máskorra tenni? Ha nem is idén, akkor jövőre?
Muczán Gábor: Igazán nem könnyű „elmozdítani” a két találkozónkat a több mint 10 éves időpontjaikról. Az alsóörsi találkozót csak augusztus második hétvégéjén tarthatjuk, mert a kempingben előtte még nagyon sok vendég van, és zavarná őket rendezvényünk. Egy héttel későbbre meg nem tehetjük egyiket sem, mert akkor van a nyíregyházi KGST-Party, melyen nagyon sok tagunk szeret évről évre részt venni. Marad a lehetőség, hogy az Akali Családi Veterános Hétvégét július utolsó hétvégéjére tegyük. Jövőre lehetne erről valóban szó. Csak azért volt ez a két időpont így praktikus, mert sokan, köztük én is, mint fő szervező, szabadságunkat „beterveztük” a két rendezvény közé. Így Akali után átmentünk minden cuccal Alsóörsre, és ott szerdáig nyaraltunk. Sajnálom, hogy ezt az eisenachi találkozót szervezői erre az időpontra tették, mert így a mi sokkal régebben élő hagyományunkat, és rendezvénypárosunk időpontját kell így majd módosítani. De igény esetén a jövő évre vonatkozóan erről közösen döntenünk kell.

További kérdés nem érkezett, ezért a levezető elnök szavazásra bocsátja a klubelnöknek a közgyűlés 5. pontjával kapcsolatban tett előterjesztését.

5/2012. (II.17.) közgyűlési határozat


A Közgyűlés az elnök beszámolóját 10 igen szavazattak 1 tartózkodás /klubelnök/ mellett elfogadta 2012. évi rendezvény tervezettel kapcsolatban.

5/a. számú napirendi pont


A levezető elnök felkéri Muczán Gábort, hogy tartsa meg beszámolóját az 5/a. számú napirendi ponttal kapcsolatban.

Muczán Gábor:
Az Alsóörsi nagy nyári találkozónk remekül indult, de a rendezvény "sorsa" később azonban szomorúbbra fordult, mikor súlyosabb rendbontások sorozata vette kezdetét. A Minivel érkező és romboló résztvevő tette életveszélyes és megbocsáthatatlan volt. Sok résztvevő, illetve a kemping más vendégei, és maga a kemping vezetősége sem tolerálta pl. a „Havanna lakótelepi” néven megismert csapat kéretlen, hajnalba nyúló „zeneszolgáltatását”. A kemping vezetői kis híján az egész rendezvény leállítását követelték, ami hosszas egyeztetés után végül is nem történt meg. Az idei rendezvényünk megtartását csak akkor engedik, ha garantáljuk, hogy a tavalyi rendbontók többet nem lépnek a kemping területére, illetve saját, hivatásos biztonsági gárdát állítunk ki a találkozóra a rendező csapaton felül! A találkozón történtek konzekvenciáit levontam, és az elnökséggel megvitatva tártuk a tagság elé a 2012-es év rendezvénytervezetének előterjesztésekor. Az elnökség véleménye az, hogy mindenképp szükséges egy megfelelő számú rendezőgárda, saját, külön biztonsági csapat, illetve a tavalyi problémás résztvevők kitiltása a rendezvényről.
Huszta Tibor: Mi lenne, ha a főbejárton engednénk be a résztvevőket?
Muczán Gábor: azt nem vállalják a kemping vezetői. Teljesen más az adminisztrációs és kezelési eljárás, túlságosan megterheli a kapujukat, és más a rizikója a mi társaságunknak. Ráadásul szigorúan kikötötték, hogy csak a részünkre biztosított, szalaggal lezárt területet használhatjuk. Máshova, pl. a nagykapu felé vezető útra járművel nem mehetünk, csak gyalog.
Sipos Tamás: nem biztos, hogy teljesíthető a rendezvény időtarma alatti kizárás, vagy „nem beengedés”.
Muczán Gábor: A kizárást tudjuk biztosítani. Meg fogom kérni az érdekelteket jó előre, hogy ne jöjjenek el, ha ez a döntésünk.
Huszta Tibor: egy nyilatkozatot aláírni a belépéskor: vállalja a kemping házi rendjét sérti, ebben az esetben teljes vagyoni és személyi felelősséget vállal. Van-e más alternatíva Alsóörsnek?
Muczán Gábor: egy ilyen jellegű, és közösen összeállított nyilatkozat fontos lenne. Ezennel fel is kérlek benneteket, hogy segítsetek kimunkálni egy ilyen nyomtatványt, melyet minden résztvevővel aláíratunk a regisztrációkor. Az alsóörsi kempingnek én nem látok alternatíváját. Láttam a küszködését más klubvezető társaimnak egy ilyen jellegű találkozó megszervezésekor. Több klub emiatt inkább lemondott a nyári találkozójáról. Több millió forintos veszteség kockázata elriaszt attól, hogy más feltételekkel menjünk bele egy rendezvénybe. Ha ezt a helyet elhagyjuk, vagy elvesztjük, akkor én személy szerint már nem merném vállalni egy ilyen rendezvény újra megszervezését.
Takács Dénes: már a meghívóban legyen benne ez a nyilatkozat.
Muczán Gábor: igen, ez egy jó felvetés, pártolom. Munkáljuk ki, ahogy mondtam, és használni tudjuk.
Takács Dénes: az előbbi tapasztalatok alapján a találkozónak nyugodtabb szellemben kell folytatódnia. Ezt már a meghirdetéskor tudatosítani kell a leendő résztvevők körében.
Muczán Gábor: igen, valóban így kell tenni. A meghívóban eddig használt „zajosabb találkozó” jelzőt el kell hagyni. Nagy Nyári Találkozóként kell meghirdetni.
Deák Attila: klublevélben legyen benne, hogy a rendezvény léte veszélybe kerül, ha a kemping házirendjét sértik.
Muczán Gábor: meghallgatva hozzászólásaitokat összegezném, hogy milyen teendők szükségesek ahhoz, hogy az alsóörsi nyári találkozónkat megrendezhessük. Az eddigi tarthatatlan és a rendezvény további létét fenyegető viselkedésekről, mint pl. a legtöbb problémát okozó, külső hangszórókkal való hangos zenélés és az ittas gépjárművezetés, kiemelten kell megemlékezni a rendezvény meghirdetésekor. Takács Dénes klubtagunk javaslatára meg kell változtatni a meghívóban eddig alkalmazott körülírását a találkozónak. Nem lesz többet „szabadabb hangulatú, pörgős” rendezvényként tálalva tagjaink elé. Ki kell tiltani a rendezvényről azokat a tagokat, tavalyi résztvevőket, akik nem tartották be a kemping házirendjét, kifogásolhatóan viselkedtek.
A saját rendezőgárdánk mellé biztonsági szakembereket kell a rendezvény idejére biztosítanunk. A rendezvény biztonsági szintjét felelősen úgy kell megteremteni, hogy az az idevonatkozó jogszabályoknak minden tekintetben megfeleljen. A rendezvényen a személy- és vagyonbiztonság mellett a garantálva legyen a kemping házirendjének betartása/betartatása is.
Ez okból személy és vagyonbiztonsági kérdésekben jártas, idevonatkozó jogszabályokat ismerő klubtagunk véleményét és segítségét kértem a rendezvény megfelelő szintű biztosításával kapcsolatban. Tanácsára 4 szakmailag jól képzett, és a feladatra fizikailag is megfelelő egyesületi rendezőt kérünk fel, hogy működjenek közre, az alapfeladatokat ellátó egyesületi rendezőgárda mellett, mint biztonsági személyek.
Egyeztetni kell a kemping vezetőségével, hogy a terület összes gépjárművel is használható bejáratánál helyezzék el jól láthatóan és olvashatóan „a Kemping területén a KRESZ szabályai érvényesek” feliratot.
Dr. Huszta Tibor javaslatával egyetértek, miszerint a kempingbe való belépés előtt a rendezvényre való beregisztráláskor minden résztvevő egységnek, illetve járművezetőnek alá kell írnia egy nyilatkozatot, mellyel igazolja, hogy elolvasta és megismerte a házirendet, tudomásul veszi, hogy a Kemping területén a KRESZ szabályai érvényesek, felelősséget vállal a kempingben található berendezési tárgyakért. Tudomásul veszi, hogy a fentiek be nem tartásakor a rendezők eltávolíthatják a rendezvényről. A Sipos Tamás által felvetett kizárási nehézségek ez alapján elhárulhatnak. Végszükség esetén a saját biztonsági közreműködőink, együttműködve a kemping biztonsági szolgálatával, illetve akár rendőri erő igénybevételével kizárhatják a rendezvényről azokat, akik megsértik a házirendet, illetve garázdaságot követnek el.
A rendezvény beharangozásakor előre meg kell ismertetni a meghívotti kört a fenti szigorításokkal. Külön ki kell hangsúlyozni, hogy járművön kívüli hangszórókat nem lehet a kempingben használni, este 10 óra után is csak úgy szórakozhatnak, zenélhetnek, hogy az másokat nem zavarhat. Tudatosítani kell, hogy rendezőink meg fogják akadályozni az ittas járművezetést, és a rendőrséget is értesíteni fogják ilyen esetben. Így mindenki jó előre eldöntheti, hogy ezekkel a szigorított feltételekkel is részt kíván-e venni a nyári találkozónkon. Deák Attila javaslata is helytálló, miszerint a találkozót beharangozó klublevélben legyen benne hogy a rendezvény léte veszélybe kerül, ha a kemping házi rendjét megsértik és ezt sugallnia kell a majd a meghívónak is. Be kell látnia a résztvevőknek, hogyha nem fogunk szigorú intézkedéseket foganatosítani, egyesületünk akár örökre eltekinthet egy ilyen rendezvény megszervezésétől.
A tavaszi beharangozó és a későbbi meghívó szövegét ennek szellemében fogjuk az elnökséggel összeállítani. Vállalom a fent említett 4 fő külön rendezőgárda toborzását. Az alapfeladatokat ellátó egyesületi rendezőgárda összeállításban, a toborzásban kérem viszont mind az elnökséget, mind a közgyűlést és klubunk tagjait hogy legyenek segítségemre. Mindenképp szükséges a rendezvényre a megfelelő számú rendező, közreműködő kiállítása.

Kérem, hogy a szavazás során a fenti összegzésem alapján döntsön Közgyűlésünk a rendezvény megtartásáról.

Az elnök visszaadja a szót a levezető elnöknek.

A levezető elnök felkéri a klubtagokat, hogy tegyék meg további hozzászólásaikat a 5/a ponttal kapcsolatban. Megállapítja, hogy további hozzászólás nem érkezett, ezért felkéri a közgyűlést, hogy szavazzanak a közgyűlés napirendjének 5/a pontjáról.


5/a/2012. (II.17.) közgyűlési határozat

A közgyűlés elhatározta, hogy az Egyesület 2012. augusztus 9.-12. között tartandó Nagy Nyári Találkozóját a személy és vagyonbiztonságot minden eddiginél fokozottabban szem előtt tartva, megerősített biztonsági személyzet közreműködése mellett szervezi meg. A szervező bizottságnak a közgyűlés 5/a pontjában tett összegzésében foglaltak alapján kell összeállítania a rendezvény tervét, különös tekintettel a jogszabályok szerint foganatosítandó biztonsági intézkedésekre.



6. számú napirendi pont


A levezető elnök felkéri a jelenlévőket, amennyiben van hozzászólásuk, észrevételük azt tegyék meg most.

Mivel további hozzászólásra nem jelentkezett senki, ezért a levezető elnök berekeszti a közgyűlést.

Budapest, 2012.02.17.



K.m.f.

Muczán Gábor
elnök

Kuczik Csilla
jegyzőkönyvvezető


jegyzőkönyv hitelesítő
Támba Csaba
Elnökségi tag

dr. Huszta Tibor
Elnökségi tag

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!