Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


A Trabant 100. születésnapja, Alsóörs, 2057 augusztus

Támba Csaba [Tsaby]
2008-02-07 22:03:51
(Tsaby fergetes szösszenete a Fórumból)

A Trabant 100. születésnapja

2057. Augusztus -Balaton, Alsőörs - Európa Kemping

Szikrázó napsütés melyet néhány órácskára zuhogó eső szakít félbe vad széllel. Többször naponta...
Reggel óta különös társaság gyülekezik a porondon.
Valamiféle nyugdíjas pikniknek néz ki a dolog, de különös pikantériája van a dolognak.

Az arra járó autósok megkockáztatva a Légi Rendőrség büntetését a megengedettnél jóval alacsonyabban repülnek mert különös, a földön kerekeken guruló "valamikből" szállnak ki a rendezvény résztvevői. A morgó, zúgó, heveny füstöt eregető berendezések ugyan halványan emlékeztetnek a XXI. század elején használt, ma már csak múzeumban látható "ősautókra" de EZEK még annál is furábbak.Néhány élemedett korú helybeli elvándorolt ide nosztalgiából, nekik még vannak gyerekkori emlékeik arról, mikor ezen emberek nem kis riadalmat keltve minden nyáron felvonultak máskor békés kis utcáikon.
Igen, ők tudják. A TRABANT-WARTBURG KLUB NAGY NYÁRI TALÁLKOZÓJA zajlik éppen!
Majd csend támad, az Elnök gurul az emelvényre. Rögzíti a Trabi-logós kerekesszék fékberendezését, hogy le neguruljon a színpadról. Köszönti az önmaga és a Trabant 100. születésnapja alkalmából egybegyűlteket, rövid beszédet tart. Végezetül megjegyzi, hogy oldalt a megvásárolható Trabis termékek palettája idén SZTK-vényre kapható kívánság szerinti dioptriára becsiszolt szélvédőkkel, a tetőkárpitra akasztható infúziós állványokkal és egyéb hasznos dolgokkal bővült. Hab a tortán az utolsó pár mondata. Ezek szerint minisztériumi közbenjárással sikerült megint kitolni a 2T motorok szigorított környezetvédelmi felülvizsgálatát 2062-ig. Aki még hall az örül.

A mikrofon Prokee bácsihoz kerül, miután unokái segítségével felcsoszog a színpadra.
Bejelenti, hogy 2 teljes műfogsor, 1 járókeret, 4 görbebot és 3 db mp3-as hallókészülék keresi becsületes elvesztőjét. Az értéktárgyak a bejáratnál átvehetők.
Majd kihirdeti az Egymást Felismerő Verseny díjazottjait.
Már-már szétszéledne a pódium körül a tömeg, de az egyik bácsi felviteti magát a színpadra és könyörögve kéri a tömeget ha van valakinek egy púpos Trabihoz való kék kupakos fékfolyadék tartálya az azonnal jelentkezzen és hajlandó újraíratni a végrendeletét előkelő helyen megemlítve benne az adott személyt. Döbbent, síri csend. A bácsika arcáról lassan eltűnik a remény, legyint, elcsoszog, talán majd jövőre. Szegény Csucsu Bá - 52 éve próbálkozik már...

Aztán felpezsdül az élet megint a táborban. Csak Tiberius bácsi morzsolgatja a könnyeit. Tegnap ugyanis látott egy kertben egy '64-es 601-est de már nem emlékszik hogy hol.
Egy pici kislány az ölébe bújik és a szakállát simogatva próbálja vigasztalni őt:
Az öreg kicsit felvidul:
- Aranyos vagy kislány! Mi a neved?
Mire a gyermek szája görbül sírásra:
- Anyuuuu! A nagypapi már megint nem ismer meg!

Ekkor hirtelen mindenkiben megakad a szusz. Földöntúli dübörgéssel alászáll az égből zuhanórepülésben egy Trabant kb 800-850 km/h-val, majd egy hibátlan győzelmi orsó után simán leszáll a Kemping főútján.
Megjött Tibke Bá' Szerzett egy bontott VW GOLF XXIV-es hajtóművet, kicsit még tuningolt rajta, aztán befaragta a gépbe. Épp ma lett kész.
A landolás után sokan hálásan szorongatják a kezeit. Többen ugyanis 10-15 éve most hallottak először hangokat.

Pár méterre újabb izgalom. Az egyik vénség egy kőkori digitális fényképezőgéppel valahogy felmászott egy póznára, most meg nem bír lejönni. Remeg minden ízében. Persze, hiszen nem elég a hajlott kora, de ráadásul csak fél kézzel kapaszkodik. A másikban a fotómasina. Odalenn könyörögnek neki, hogy dobja le a gépet akkor mindkét kezével átölelheti az oszlopot. Nemleges választ ad, sőt inkább újabb akkukat kér, mert meglátott valami érdekeset. Laca bácsi nem változik.

A galambősz Prokee újabb bejelentést tesz. Közlése szerint az eddigiektől eltérően most már bárhová behajthatnak Trabantjaikkal a részvevők, nincs korlátozás. Old Sheriff ugyanis pár perce pókeren elnyerte a kempinget a tulajtól. Szabad a pálya!

Az egyik 4T lefullad menet közben. Az idős tulajnak nem sikerül újraindítani. Többen odacsoszognak, hátha segíthetnek. Grisa Bá' kijelenti, hogy esküdni merne, hogy eldugult a karburátor, de rá ne hallgassanak, mert nem biztos...
Árpi bácsi viszont védelmébe veszi a felszólalót és bíztatja a tömeget, hogy igenis hallgassanak rá, mert szerinte "jómunkásember".

Kezdett alkonyulni,
Megérkezik a bérelt egészségügyi kommandó és kezdik szétosztani a résztvevők gyógyszereit a megadott lista alapján. Alig hogy munkához látnának rendkívüli elsősegélyt kell nyújtaniuk. Jim bácsi ugyanis még tenni akart pár száz tiszteletkört az ORR-al de alig hogy belekezdett feltekerte a szakállát az egyik féltengely. Az öreg harcos így simán lefejelte a kormányt, rászorult a műszerfalra a lába ugye padlógázon. Az adott oldali kerék így leblokkolt így a másik dupla sebességgel forgott. Mindenki ereiben megfagyott a vér, hiszen így senki nem mert közel menni míg ki nem fogyott a benzin.
Percekig tartott a pokol.
Aztán az utolsó csepp benzinnel véget ért a rettenetes pörgés és az üveghangon forgó motor elhallgatása után síri csend lett. Ember nem volt aki egy petákot is adott volna az öreg életéért - a legjobb esetben is eszméletlen lehet.
A nehezen oszló füstben lassan közelítették meg a fura félbevágott autót. Jim bácsi ekkor közölte, hogy hozzanak benzint meg sört. Egy emberként lélegzett fel a tömeg.
BGT-015 Bá' elismeréssel adózik a teljesítményért. Így még ő sem tudna beleBólintani a kormányba!!!
Az egyik vénség szabályosan transzba esett mikor visszanézték a videót (Naná, hogy Laca bácsi rögzítette. Még mindig ott volt a póznán, pont rálátott).
És ez Prokee volt.
Révetegen bámulva maga elé csak ennyit ismételgetett:
113-at fordult egy másodperc alatt! 113-at!!!

Lassan kezd nyugovóra térni a társaság és mindenki elvonul a sátrába. Általában szénné foltozott Camptourist őskövületek.
Hirtelen feltámad a szél megint és az egyik hazafelé csoszogó anyóka fejéről lerepül a kendő, majd a paróka is... Nem is néni !
-JOCKING!!! - kiáltanak többen is.

Mint a felbolydult darázsfészek, olyan lesz a tábor egy pillanat alatt. Nagyon megverik...

Feljön a Hold, már mindenki alszik.
Holnap már sátorbontás. Jövőre Veletek Ugyanitt!!!

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!