Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Budapest-Bamako 2007, 12. nap: 2007.01.24.

Muczán Gábor [TWK001]
2007-01-24 18:49:53
BB2 12. nap hírei: Lazulás a homokos parton, hajvágás és esti mulatság a város egyetlen VIP szórakozóhelyén

A hivatalos pihenőnapon mindenki kedvenc időtöltésének hódolhatott, Trabisaink napozással múlatták az időt a 30 fokos melegben.A tegnapi nap az összes Budapest-Bamakos résztvevő számára pihenéssel és napozással telt. Minden csapat kipróbálhatta a maga kedvenc afrikai időtöltését, volt aki homok síeléssel, voltak akik röplabdázással múlatták az időt a futam hivatalos pihenőnapján. A futam résztvevőinek járgányai, rögtönzött sátraik a homokos óceánpartot egész hosszan elborították. A harminc fokos melegben Trabant cabriósaink is a napozó ágyat választották.

A Fiúknak közvetlenségük révén sikerült megismerkedniük egy helyi borbéllyal, aki Rolandnak vágott egy igazi afrikai stílusú frizurát, majd idegenvezetőként a Fiúkhoz csapódott. Nouakchott-ban az egyetlen helyi szórakozóhelyre kalauzolta el őket, amit VIP helynek titulált, de a helyhez érve csak a vasajtón kézzel és ecsettel festett felirat tanúsította a hely szórakozó jellegét. De rögtön bejutni se tudtak, mivel csak este 11-kor nyitott ki, ezért várakozó álláspontra helyzkedtek és elmentek egy helyi étterembe, ami kintről nem tűnt túl bizalomgerjesztőnek. De itt is megmutatkozott Afrika két arca, mert bent 3 plazma tévé és érintőképernyős pénztárgép fogadta a betérőket. Az angol WC kifogástalan állapotát és a működő kézszárítót magyar benzinkútjaink is megirigyelhetnék.

A Motorváros Team eddig nagyon sokszor próbálta a helyi finomságokat, gondolták vasgyomorral bírnak, ám Rolandon kifogott egy helyi burger, de legyen ez a legynagyobb bajuk. Elmondásuk szerint a mobiltelefon használhatóság Mauritánia legnyugatabbi részén szinte egyenlő a nullával, bár helyi mobillal is találkoztak, csak a Fiúk nem értették, hogy mire használják őket, ha térerő nincsen.
A Tandberg Team elmondása alapján összesen hét csapat volt aki tegnap nekivágott a veszélyesebb homokos szakasznak és ebből csak két autó volt az, aki teljesítette is azt, egyikük egy Landcruiser, másikuk pedig a Volswagen Bogár, ők mindketten mentor kategóriában szerepelnek a futamon.
Tegnap este a Lucullus Baráti Társaság tagjai, Barna Ádám és Barna Tibor elkészítették a világ első tevetarhonyáját, miután csapatuk, a TarhonyaRally Racing Team is sikeresen teljesítette az aznapi távot. Magyarország legnagyobb ínyencklubja dobok ritmusára, az Atlanti-óceán partján főzte meg a történelem első magyar-mauritán fúziós étkét, amivel az egész mezőnyt megvendégelték. A lakomán részt vettek helyi kiválóságok is, akik a fogást egészen egyszerűen magyar kuszkusznak keresztelték.

A tevetarhonya receptjét megosztanánk a kedves érdeklődőkkel:

Hozzávalók (10 főre):

▪ füstölt teveszalonna 30 dkg
▪ tevehús 50 dkg
▪ tarhonya 60 dkg
▪ vöröshagyma 30 dkg
▪ zöldpaprika 30 dkg
▪ paradicsom 30 dkg
▪ burgonya 50 dkg
▪ só
▪ fokhagyma 3 gerezd
▪ Lucullus fűszerpaprika
▪ Lucullus vietnami őrölt fekete bors 1dkg
▪ Lucullus török kömény

A mai napon a résztvevők elindulnak Afrika szíve felé. A tájból is látszik, hogy a vörös szaharai dűnéket hogyan váltja fel a füves szavanna. Az út során nagyon sok gyerekkel és állattal találkoztak a Fiúk, közülük is sokszor a legveszélyesebbekkel a szamarakkal, mivel ők az autó láttán nem elfutnak, hanem elindulnak felé. De eddig nem történt semmi koccanás az égiek is vigyáztak a kis Trabira.

A mai célpont: Mbout, Mauritánia, napi autózás 535 km

Sms küldés a csapatnak: https://services.thuraya.com/sms.html oldalon ingyenesen
MOTORVÁROS TEAM – Trabant cabrio telefonszáma: 00 88 216 212 32442

Motorváros Team –Trabi Cabrió
www.TrabanttalAfrikaba.hu
www.motorvaros.hu

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!