Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Budapest-Bamako 2007, 11. nap: 2007.01.23.

Muczán Gábor [TWK001]
2007-01-23 19:42:29
BB2 11. nap hírei: A Motorváros csapat Trabija egy nap alatt két napi távot tett meg

Az etapok rövidsége és az út járhatatlansága miatt Trabisaink a hétfői célpontot kihagyva már a keddi állomáson várják a többieket
A Trabisok már vasárnap is az óceán parton töltötték az éjszakát, bár akkor a szabad ég alatt vadkempingeztek de az érzés, hogy az ember az Atlanti-óceán mellett a csillagos ég alatt hajtja álomra fejét nem hagyta nyugodni őket, így a tegnapi estét is a parton töltötték egy kis kempingben. Az óceán látványa elmondásuk szerint lenyűgöző és a hullámok, szinte elképzelhetetlenül magasak, az erejük szinte megfélemlíti az embert.
A tegnapi nap útleírása is említi, hogy aki nem négykerék meghajtású autóval közlekedik, az akár ki is hagyhatja a Banc Darguin Nemzeti Parkon keresztül vezető, igazi sivatagi utat. A főszervező Szabó Gál András a következőképpen jellemezte a terepjárósok tegnapi nekiindulását: „Hatalmas kurjongatások közepette száguldottak a homokdűnéken egészen az első elakadásig. Akkor aztán megismerték az afrikai ralik másik oldalát is, milyen is 40 fokban homokot lapátolni, vontatni és imádkozni, hogy ne maradjanak örökre a sivatag fogságában.” A hétfői feladatot és célállomást nem csak a két kerék meghajtással rendelkezők, hanem sok más négy kerék meghajtással rendelkező résztvevő is kihagyta az út járhatatlanságára hivatkozva.

A Trabantosok csatlakoztak a biztonságos tömeghez és a hétfői célállomás Nouamghar melletti vadkemping helyett a betonút biztonságát élvezve jutottak el az ország határ mellől Mauritánia fővárosáig Nouakchott-ig. Így összesen 500 kilométert vezettek egyhuzamban. Az oda vezető út során egyetlen várost vagy falut sem láttak, csak egy-két kunyhó törte meg a sivatag végtelen monotonságát. Az időjárás ingadozása eléggé megterheli a futamon résztvevők szervezetét, hiszen a felhőmentes égbolt alatt trópusi meleg perzseli őket, ám amint egy parányi felhőfo szlány is megjelenik, úgy hűl le nagyon hidegre a levegő.

A Motorváros csapat túlesett az első lopási kísérleten is. A Fiúk menet közben megálltak és útbaigazítást kértek egy 4-5 kunyhós kis faluban, de mire visszafordultak a kocsi felé a helyi kisgyerekek bámulatos gyorsaságának lehettek szemtanúi. A gyerekek kezükben pár tekercs WC papírral, Roland kabátjával és pólójával a kezükben igyekeztek eltűnni a homokdűnék között, mire a Fiúk szintén gyors reagálásukról tanúbizonyságot téve, még idejében visszaszerezték a navigátor kabátját.

Nouakchott-ban az autós közlekedést az apály és dagály váltakozása szabályozza. Az apály hajnali három óra felé kezdődik ekkor van a víz a legtávolabb a parttól, ezért egészen reggel fél hétig, kényelmesen lehet autózni ezen a szakaszon. Amennyiben valaki holnap nem indul el ebben az időszakban, akkor már csak délután lesz lehetősége elrajtolni, az újabb apály idején. A résztvevők az idevezető úton láttak egy autóbusz roncsot a tengerpartihomokban, ami fénykorában egy német turistabusz volt, csak utolérte a dagály még tíz évvel ezelőtt.

A holnapi célpont: Mbout, Mauritánia, napi autózás 535 km

Sms küldés a csapatnak: https://services.thuraya.com/sms.html oldalon ingyenesen
MOTORVÁROS TEAM – Trabant cabrio telefonszáma: 00 88 216 212 32442

Motorváros Team –Trabi Cabrió
www.TrabanttalAfrikaba.hu
www.motorvaros.hu

További kapcsolódó cikkeink

Budapest-Bamako 2007, 9-10 nap

2007-01-22 20:49:22
BB2 9-10. nap hírei: A Mauritán határőrség bódéban és matracon fekve fogadja az országába belépőket, Trabis csapatunk már Mauritániában jár A Motorváros Team már Mauritánia fantasztikusan szép homokdűnéi mellett küzd az elsőbbségértA Motorváros Team tagjai vasárnap szinte észre se vették, hogy...

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!