Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Budapest-Bamako 2007, harmadik nap

Muczán Gábor [TWK001]
2007-01-15 14:22:16
BB2 3. nap hírei: Majdnem bebörtönözték a Trabant cabriosokat Spanyolországban
2007. január 15.

A Motorváros Team a versenykategóriában elsőként lép afrikai partra ma délután négykor.A Trabisok jóval a Budapest-Bamako résztvevői előtt járnak és már a Marokkóba tartó kompon pihenik ki az eddigi fáradalmaikat. A nagy előny természetesen úgy jöhetett létre, hogy a második napon a Motorváros Team kihagyta az aznapra tervezett két kincskereső feladatot. A döntés adta magát, mivel a feladatként kijelölt pontokat a versenyzők a futam során minden nap korán reggel 7-8 óra tájban kapják meg. A Trabantosok pedig nem várták meg a hajnali hét órás eligazítást, hanem robogtak tovább, hogy legalább időben és ezzel együtt elsőként érjenek át Afrikába, ha már pontokat így is úgy is veszítettek volna az idő veszteség vagy a kihagyott feladatok miatt.

A választásuk végső soron logikus, hiszen ha feladatokkal is foglalkoznak, akkor biztosan idő hátrányba kerülnek a többiekkel szemben amit aztán nagyon nehéz lenne ledolgozni, így pedig Marokkóban gyönyörű napsütésben várják a nagy afrikai túra kezdetét és a többi versenyzőt.

Ma kaptunk hírt a többi csapatról is, miszerint még az első nap Ausztriában a versenykategóriában induló Quart Team csapatának lettek hengerfej problémái, akik azóta jelezték, hogy 1 napos késéssel, de folytatják útjukat. A tegnapi nap híre, hogy az indulók közül többen is láttak egy füstölgő Dáciát az autópályán, de mi csak reménykedni tudunk, hogy nem a 17-es rajtszámmal induló Daciával Bamakoba csapat autója adta meg magát. A második nap a 12-es rajtszámmal induló Alsópetényi Kolomposok csapatának Ssang Yong terepjárója robbant le, és mivel vasárnap nem találtak nyitva tartó szervizt, így ők is egy napos késéssel csatlakoznak majd a futamhoz.

Az első és a második napon is első helyen futott be a versenykategóriában induló 18-as rajtszámú Agrianna Technosport Team, akik Nissan Pathfinderrel érték el ezt a szép teljesítményt. Nekik is gratulálunk! Természetesen az afrikai szakaszon már Trabantunk is részt vesz a feladat megoldásokban és reméljük a Nissan előtt fognak célba érni legalább az egyik nap.

A Trabant cabriósok a mai nap reggelén a mezőny élén haladva már hajnali négy órakor az Almeria-i komp-kikötőnél táboroztak. A 10 órakor induló komphoz már két órával az indulás előtt ott kellett lenniük, amivel nem is volt problémájuk a Fiúknak. A gond helyi rendőrök képében a kompra szállás előtt jelentkezett. A rend marcona őrei bekísérték Szabolcsot és Rolandot az irodába, ahol kérdőre vonták őket a hamis 20 eurós ügyében. Szegények azt sem tudták miről beszélnek nekik, mire nagy nehezen kiderült, hogy amivel fizettek az a 20 eurós hamis volt.

A rendőrök már a börtönt emlegették, amikor is Roland kommunikációs kézségét latba vetve sikerült kimagyarázniuk magukat, amire Szabolcs ráerősített és a Budapest-Bamako futam részvételt emlegette, így együttes erővel sikerült meglágyítani a hivatalos szerv szívét.
A hamis eurós útja egy benzinkúton keresztül vezetett a páros pénztárcájába, de végül a rendőrségi iratmegsemmisítőben kötött ki, ahol aztán a rendőrök a bizonyíték eltüntetése után Bon voyage felkiáltással elengedték őket, így még pont elérték a marokkói Nadorba tartó kompot.

Sms küldés a csapatnak: https://services.thuraya.com/sms.html oldalon ingyenesen

MOTORVÁROS TEAM - Trabant cabrio telefonszáma: 00 88 216 212 32442

Motorváros Team -Trabi Cabrió

www.TrabanttalAfrikaba.hu

www.motorvaros.hu

További kapcsolódó cikkeink

2007.01.14. – www.trabanttalafrikaba.huBB2 2. nap hírei: A kis Trabi a hetedik helyen végzett a szombati etapbanGyorsaság és precíz feladatmegoldás jellemezte a Trabit az európai szakasz elejénA Budapest-Bamako rally első napjának végén Olaszországba érkeztek a versenyzők. A Motorváros Team...

Budapest-Bamako 2007, első nap

2007-01-13 16:26:16
2007.01.13. – www.trabanttalafrikaba.huMa indult útnak a flúgos futam a Felvonulási térrőlSzemünk fénye Trabant cabriónk is elindult meghódítani AfrikátA mai napon már hajnalban különös autócsodák, felmatricázott 4x4-es terepjárók, motorosok, keleti autócsodák, köztük a Motorváros Team Trabant...

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!