Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Budapest-Bamako 2007, első nap

Muczán Gábor [TWK001]
2007-01-13 16:26:16
2007.01.13. – www.trabanttalafrikaba.hu

Ma indult útnak a flúgos futam a Felvonulási térről
Szemünk fénye Trabant cabriónk is elindult meghódítani Afrikát


A mai napon már hajnalban különös autócsodák, felmatricázott 4x4-es terepjárók, motorosok, keleti autócsodák, köztük a Motorváros Team Trabant cabriója (akit elkisért a 4 évvel öregebb ”ikertesója” azaz egy másik Trabant Tramp) is kint álltak a kissé néptelen és sötét Felvonulási téren.Hiszen ma eljött a nagy nap! A Budapest-Bamako rally történetének második futama ma reggel 8 órakor a magyar és a mali himnusz elhangzásával kezdetét vette.

A Trabant Cabriós csapat két menetre kész tagja már hajnali 6 órakor ott fagyoskodott a téren és próbálták elhelyezni az amúgy is szűkös csomagtérrel rendelkező Trabiban a barátoktól ismerősöktől, az európai szakasz erőnléti felszereléseként kapott söröket, pálinkákat és energiaitalokat.

A tömeg elég nagy volt, úgy tűnik mindenki látni akarta a flúgos futam még flúgosabb indulóit és csodajárműveiket. Nagy feltünést keltettünk Trabant cabriónk „ikertestvérével”, aki ugyan 4 évvel volt idősebb az éppen Afrikába induló társánál, de matricázás és alapszín tekintetében teljesen ugyanolyan, ezért aztán mindenki azt hitte, hogy mind a két Trabant Tamp megy majd Bamakóba. Szeretnék mindenkit megnyugtatni a hír kacsa, csak a fiatalabbik, az 1987-es Tramp lesz az egyedüli aki két ütemmel „száguldja” végig az európai szakaszt (is).

A szélvész sebességet mi sem mutatja jobban, mint, hogy már délután kettő órakor az olaszországi határ közelében jártak. Mivel verseny kategóriában neveztek, ezért napi feladatokat is teljesíteniük kell. Mára három feladat is jutott, az egyiket még Magyarországon Körmenden a kastélyban kellett megtalálni és egy szobor talpáról leolvasni, utána osztrák szomszédainknál egy kincses ládikát kellett megtalálni és a benne lévő könyvbe beleírni, majd jöhet az Olaszországi etap, ahol egy koordináta pontokkal meghatározott benzinkútról kell számlát kérni, amit majd az etap végén be kell mutatni az összes feladat megoldással együtt.

A fiúk nem fáradtak egyenlőre, hiszen ez még csak az első nap. Mi drukkolunk nekik, hajrá Motorváros hajrá Trabi! A következő nap történetei realtime, azaz majdnem élő közvetítésben olvashatók majd a holnapi nap során.

Aki pedig szeretné sms-ben is kifejezni érzelmeit könnyen megteheti az alábbi web oldalon ahol a Motorváros Team telefonszámára tud ingyen sms-t küldeni nekik!
MOTORVÁROS TEAM – Trabant cabrio telefonszáma: 00 88 216 212 32442
Sms küldés web oldala: https://services.thuraya.com/sms.html

A holnapi viszontolvasásra,
Motorváros Team –Trabi Cabrió
www.TrabanttalAfrikaba.hu
www.motorvaros.hu

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!