Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


A lipcsei autókAutó-Motor, 1957. április 1. - 5. szám

Prokop Gábor [prokee]
2004-08-21 19:58:53
Lapunk legutóbbi számában "Autós jegyzetek a vásárról" címen már adtunk tájékoztatást a kiállított autók egy részéről és ígértünk fényképeket. A képek megérkeztek és igazolják állításunkat, mely szerint az autósok számára is sok újdonság került bemutatásra.
Sajnos egyszerre nem tudjuk bemutatni az típusokat, összes figyelemre méltó ezért most főként ismét a házigazda, a Német Demokratikus Köztársaság személyautóiparának modelljei közül választottunk néhányat. Ezek mellett még a szovjet pavilonban lévő egyik nagysikerű személyautót, az új "Volgát" mutatjuk be, a kiállításon készült fényképpel.

Egy tükörlapokkal borított emelvényen, a kiállítás látogatóinak állandó gyűrűjében csillogott a Volga M-21. Ez az ötüléses személyautó, amelyről tudjuk, hogy a nagysikerű elődjét, a megbízhatóságáról híres Pobjedát váltja fel, most kétszínűre fényezve került Lipcsébe. A világsajtó egyhangúl elismeréssel számolt be a típusról, amely először állt most a világ szeme elé. A tükörpadló lehetővé tette, hogy a futóművet, a vázszerkezetet is megfigyelhessék az érdeklődők, akik esetleg a karosszérián túl akarnak látni.



Egy Wartburg "Sportcoupé", amely az autókülönlegességek kedvelőit is meghódította. Ez a jó vonalú kétüléses nem tartozik az olcsó autók sorába. Ára: 21000 keletnémet márka, de még így is rengeteg megrendelőre talál.



Ez már egy sokkal olcsóbb típus. A P-70, kétüléses kivitelben. A műanyagkarosszériás kisautó kéthengeres, 22 lóerős motorjával, hatalmas csomagterével biztos sikerekre számíthat.



A Wartburg gyár "Camping-Limousine" típusa, amely a személyautók kényelmét és a kis teherszállítók előnyét adja. Négyajtós, családi kocsi, igen jó helykihasználással. A hátsó üléssor mögötti magasított rész szinte csupa üveg.



Az üvegkultusz újabb bizonyítéka. Itt a kocsi teteje - kivéve a merész megoldású, vászontetős hátsó traktust - színes üvewgből van. Ez a Wartburg "Bellevue" különlegesség még a sokat váróknak is új volt.



Kétajtós, ötüléses Wartburg-modell, normál 37 lovas motorral, hatalmas hátsóablakkal, jól ható színezéssel.



Itt már 50 lóerőt takar az elegáns motorház. A kétüléses Wartburg Sportcabriolet, amelynek sebessége 140 km/ó, 900 kcm-es, 2 porlasztósa motorral rendelkezik.

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!