Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak


Az őszi Lipcsei Vásár - Autó-Motor, 1982, 23. szám

Prokop Gábor [prokee]
2004-11-21 10:09:11
Lipcse az autósoknak elsősorban NDK-beli újdonságokkal szolgált. Ezek közül mutatunk be néhányat.



A Trabant 601-es típus továbbfejlesztett változatába a korábbi porlasztót a 28 HB 4-1 típusjelzésűre cserélték ki. Ez a változás 100 km-en mintegy 0,5 l üzemanyag-megtakarítást eredményez.
( halkan jegyzem meg, ez a kép fordítva volt az újságban... )


Az új kormánykerlk mattfekete poliészter, a koszorú vastagabb lett, az új forma ütközés esetén a korábbinál nagyobb biztonságot nyújt a vezetőnek. A műszerfal legfontosabb új eleme a tachométer üvegének tükröződését gátló ernyő.


A Trabant kombinál a hátsó ajtóhoz beépített kitámasztó gáztölésű ( IFA gyártmány, tip. G 10-101 ), ennek következtében a csapóajtó könnyedén nyitható, csukható. A kitámasztó utólag is beszerelhető. A berendezés élettartama 80000 nyitás.


A Camptourist család új tagja, a CT 5-3 elnyerte a vásár aranyérmét. Az utánfutó a korábbi CT 6-2 típushoz képest korszerűsödött: újratervezték a futóművet, színvonalasabb a belső berendezés, kényelmesebb, vastagabb a kárpitozás. Az eddigi, viszonylag bonyolult nyitási rendszer helyett, egyetlen mozsulattal üzembe helyezhető a "konyha". A felállítható sátor kéthelyiséges, 20 m2 alapterületű. A de Luxe kivitelnél 220V-os csatlakoztatás is lehetséges. Az utánfutó tartozéka a gázfőző, az evőeszköz-, valamint a fűszertartókészlet is.

Vendég vagy!

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá!

1 (Törölt felhasználó) 2004-11-25 12:41:48

Hát nekünk van egy ilyen Campturis sátrasunk, csak annyit tudok róla mondani, hogy nagyon jóóó!

Lacee